Beter leven op Dag van de Duurzaamheid

Op 10 oktober komen bedrijven en organisaties voor het tiende jaar op rij in actie. Het jubileum van de ‘Dag van de Duurzaamheid’ staat in het teken van, hoe kan het ook anders, een duurzamer leven. Allemaal leuk en aardig, maar wat betekent duurzaam leven en hoe doe je dat?


Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip. In een notendop betekent een duurzame wereld dat mens, milieu en economie in evenwicht zijn. Die balans is nodig om ervoor te zorgen dat de aarde niet uitgeput raakt. Helaas is de balans de laatste tijd ver te zoeken. Tijd om daar verandering in te brengen en laat vandaag de perfecte dag zijn om daarmee te beginnen. Verduurzaming begint al bij iets simpels, zoals je mobiele telefoon.

dag-van-duurzaamheid

Opwarming van de aarde door smartphones

De komst van smartphones, tablets en laptops heeft ons leven een stuk toegankelijker gemaakt. Het internet is altijd binnen handbereik en we zijn vrijwel overal op de wereld bereikbaar. Maar deze technologische ontwikkelingen komen ook met een keerzijde. Per jaar produceren we bijna twee miljard mobiele devices. Dit vraagt nogal wat van moeder natuur.

De grootste boosdoeners komen voort uit de productie van de devices. De uitstoot van broeikasgassen, de mijnbouw naar delfstoffen en het ontstaan van gevaarlijk afval vormen een probleem voor het behoud van onze planeet. Voor de productie van één iPhone zijn al honderden kilo’s erts en water nodig en een grote hoeveelheid uiterst giftige cyanide.

Duurzaam bellen met een refurbished smartphone

Jaarlijks groeit de refurbished markt ontzettend hard en dat is ook niet zo gek. Uit onderzoek blijkt dat een refurbished iphone kopen, in plaats van een nieuw model, een netto besparing oplevert van 27kg CO2 per iPhone. Natuurlijk zijn er redenen om een nieuwe iPhone te kopen, maar deze wegen bij lange na niet op tegen de voordelen van een ‘ouder’ model. De prijs en kwaliteit bepalen of we iets wel of niet kopen. Waarom dan niet kiezen voor een betrouwbaar toestel dat goedkoop is én werkt als nieuw?

Kies je voor Forza Refurbished, dan kies je voor duurzaam. Bij ons is duurzaamheid namelijk één van onze kernwaardes. Niet alleen vandaag, maar elke dag van de week. Daarom zorgen wij dat de keuze voor refurbished Apple-producten ook de meest logisch keuze is. Zo worden onze toestellen grondig gecontroleerd, (waar nodig) hersteld en schoongemaakt. Al onze toestellen hebben twee jaar garantie, wat zelfs een jaar langer is dan bij Apple.

Werk mee aan een duurzame wereld

Ieder jaar worden er op de Dag van de Duurzaamheid activiteiten en acties georganiseerd om duurzaamheid op de kaart te zetten. Denk hierbij aan optochten, congressen, tijdelijke kortingen, recordpogingen en andere nieuwswaardige activiteiten. Alles om mensen bewuster te maken m.b.t. het milieu. Het is tenslotte de bedoeling dat mensen elke dag duurzamer gaan leven.

dag-van-de-duurzaamheid-site

Met refurbished Apple-producten helpen we mee aan een duurzame leefomgeving. Wil je ook bijdragen aan een betere wereld? Ontdek welke activiteiten plaats vinden bij jou in de buurt.