10 dingen die je nog niet wist over de iPhone 6 Plus

27 Juli 2017 - 5 min read time
10 dingen die je nog niet wist over de iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is één van de nieuwste modellen van Apple en is razend populair. Dit komt mede door het grote scherm, de krachtige processor en de geweldige camera. Er zijn echter een aantal dingen die (bijna) niemand weet over de iPhone 6 Plus. Deze verborgen weetjes over de iPhone 6 Plus geven wij graag prijs. Daarom vertellen wij in dit artikel alles wat je moet weten over de iPhone 6 Plus.


Phablet

De iPhone 6 Plus valt onder de ‘phablets’. Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet. Het woord is dan ook een samenvoegsel van het Engelse ‘phone’ en ‘tablet’. Dit heeft echter vooral met het formaat te maken. Qua functionaliteiten lijkt de phablet namelijk het meest op een smartphone.

Uitstekende camera

Iets wat je misschien nog niet direct is opgevallen: de camera aan de achterkant steekt een klein beetje uit. Dit komt doordat de iPhone 6 Plus zo dun is geworden dat de cameramodule niet in de behuizing paste.

Powerknop

De powerknop is naar de zijkant verplaatst. Trouwe Apple-fans moesten hier erg aan wennen, omdat deze altijd aan de bovenkant heeft gezeten. Echter is het wel een verbetering, omdat je de powerknop op deze manier makkelijker kunt bedienen met één hand.

Pixels

De iPhone 6 Plus beschikt over een pixeldichtheid van 401ppi. In vergelijking met de iPhone 6 is dit een stuk meer. Deze beschikt namelijk over een pixeldichtheid van ‘slechts’ 326ppi. Hierdoor is het scherm van de iPhone 6 Plus haarscherp.

Verbeterde kijkhoek

Vanuit welke hoek je ook naar het scherm van de iPhone 6 Plus kijkt, de kleuren zijn altijd hetzelfde. Dit komt doordat de iPhone 6 Plus gebruik maakt van dual-domain pixels. Dit zijn subpixels die schuin naast elkaar liggen.

Batterijduur

De batterij van de iPhone 6 Plus moet een stuk langer meegaan dan die van zijn voorgangers en het kleinere broertje van de iPhone 6 Plus, de iPhone 6. Volgens Apple heeft de batterij zo’n 25 tot 50 procent meer power dan de iPhone 6.

Optische beeldstabilisatie

Ook de camera van de iPhone 6 Plus is veel verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Zo beschikt de camera van de iPhone 6 Plus als eerste over optische beeldstabilisatie. Hierdoor maak je stabielere video’s en scherpere foto’s.

Focus pixels

Naast optische beeldstabilisatie heeft Apple ook Focus Pixels toegevoegd aan de iPhone 6 Plus. Hierdoor kun je voortaan nog sneller, maar vooral ook scherpere foto’s maken.

240 bps slow motion

De iPhone 6 Plus beschikt over een leuke nieuwe functie, namelijk video’s maken met 240 bps (beelden per seconde). Waar video’s normaal met 120 bps worden gemaakt, kun je nu schakelen naar 240 bps. Dit zijn veel meer beelden per seconde, waardoor je video’s kunt vertragen en beter in detail kunt treden zonder kwaliteit te verliezen.

NFC-chip

Dankzij de ingebouwde NFC-chip, kun je voortaan met je iPhone betalen. Helaas is deze functie nog niet in Nederland beschikbaar. Wij hopen dat dit snel volgt!

 

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?