ChatGPT app: nu beschikbaar op iPhone!

31 Mei 2023 - 5 min. read time
ChatGPT app: nu beschikbaar op iPhone!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: de lancering van ChatGPT en daarmee een nieuw tijdperk wat betreft kunstmatige intelligentie. OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft sinds 31 mei 2023 de officiële ChatGPT-app uitgebracht voor iPhone. De app is vanaf vandaag te gebruiken op je iPhone (iOS), maar ook op iPadOS en watchOS.


Wat is ChatGPT precies? 

ChatGPT is een chatbot die aangedreven wordt door kunstmatige intelligentie (AI) en ontworpen is om gesprekken te kunnen voeren, antwoorden te geven en tekst te generenen op basis van menselijke input. Wat vooral opvallend is aan de tool is hoe menselijk en natuurlijk de antwoorden klinken, het grote aantal onderwerpen dat het kan bespreken en de complexiteit van vragen die het kan beantwoorden. De tool leert zichzelf namelijk aan, op basis van verwerkte en vergaarde informatie, steeds accuratere antwoorden te geven. Hierdoor ben je vaak sneller geholpen dan wanneer je je vraag invoert op bijvoorbeeld Google. 

Het gebruiken van de app: wat kun je er mee? 

Binnen ChatGPT kun je een zogeheten ‘prompt’ invoeren, wat eigenlijk niet meer is dan een stukje tekst dat wordt gebruikt als basis voor ChatGPT om een antwoord te genereren. Toch gaat het een stuk verder dan je denkt. Je kunt in deze prompt namelijk meerdere opdrachten verwerken, zoals hieronder: 
 
''Schrijf een betoog van 1500 woorden over de voordelen van het gebruiken van AI waarbij je 3 argumenten voor geeft, 1 tegen en vervolgens afsluit met een conclusie.''
 
Zoals de prompt hierboven al een beetje doet verraden is het dus in te zetten voor het gemakkelijker maken van het schrijven van teksten, maar kan de chatbot ook filosofische gesprekken voeren, antwoord geven op een rekensom, uitleg geven over een wetenschappelijke kwestie of simpelweg een gedicht schrijven voor een vriend of vriendin die jarig is. Ook dit kan weer zo specifiek zijn als dat je zelf wilt. 
 
''Schrijf een verjaardagsbericht van maximaal 150 woorden wat rijmend is en waar een woordgrapje over AI in verwerkt is.''
 
Oftewel, heb je behoefte aan creatieve inspiratie, advies, of het antwoord op een (specifiek) vraagstuk? Dan biedt ChatGPT mogelijk een uitkomst. Met de app wordt dit alles nog gemakkelijker: Deze heb je altijd bij de hand doordat de app niet alleen op beschikbaar is op iPhone, maar ook op je iPad of Apple Watch. De software vereisten voor iPhone zijn iOS 16.1+, voor de Apple Watch is dit watchOS 9.4+. 


De volgende iPhones zijn compatibel met de ChatGPT app: 

 

 
De volgende Watches zijn compatibel met de ChatGPT app: 

 

 
De volgende iPads zijn compitabel met de ChatGPT app: 

 

Valt jouw huidige toestel net buiten de vereiste software update voor de ChatGPT app? Dat betekent dan ook automatisch dat jouw toestel aan het einde zit van de geboden software ondersteuning van Apple. Wanneer je overweegt een nieuw, toekomstbestendig toestel aan te schaffen wat nog jaren vooruit kan, kan een refurbished iPhone, refurbished iPad of refurbished Apple Watch van Forza uitkomst bieden. Deze zijn namelijk niet alleen scherp geprijsd, ook draag jij jouw steentje bij aan een beter milieu. Dit komt doordat veel toestellen vaak nog makkelijk een tweede- of soms derde leven meekunnen doordat Forza deze volledig reviseert en controleert op meer dan 50 punten waardoor er geen nieuw toestel geproduceerd hoeft te worden. Zo blijft een hoop onnodige CO2-uitstoot bespaard en gaan we van duur naar duurzaam. Bestel jij jouw toestel op zon- en werkdagen vóór 22:30, dan ontvang je deze morgen al in huis samen met 3 jaar garantie en gratis laadaccessoires. 

nieuws
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?