Hoeveel iPhone of iPad opslagcapaciteit heb ik nodig?

Hoeveel iPhone of iPad opslagcapaciteit heb ik nodig?

Er valt veel te kiezen als je een nieuwe iPhone of iPad aanschaft. Als je jouw perfecte iPhone of iPad gevonden hebt, moet je nog wel even goed stilstaan bij de hoeveelheid opslagcapaciteit! Je wilt in de toekomst natuurlijk niet over te weinig opslag beschikken, maar je wilt óók niet onnodig te veel betalen voor opslagruimte die je niet gaat gebruiken. Welke opslagcapaciteit past het best bij jou? Wij helpen je bij het maken van die keuze.

16GB: amper lokale opslagruimte

Social media 16GB iPad

Apple brengt iPhones en iPads niet meer uit met een opslagcapaciteit van 16GB. Dat komt omdat de besturingssystemen iOS en iPadOS, maar ook de standaard apps op het apparaat zelf, steeds meer opslagruimte in beslag nemen. Er blijft dan amper opslagcapaciteit over. 16GB is dan ook alleen geschikt voor de lichte gebruiker. Als je alleen belt, internet gebruikt, je social media bijwerkt en een enkel mobiel spelletje speelt, kun je met 16GB opslagcapaciteit nog wel vooruit. Je moet dan wel regelmatig je iPhone of iPad opschonen, want 16GB zit sneller vol dan je denkt. iPhones en iPads met 16GB opslag zijn al ouder, maar het voordeel is wel dat ze lekker voordelig zijn. Deze devices zijn dan ook geschikt als je niet het nieuwste van het nieuwste hoeft en voor lekker weinig geld een Apple-device wilt gebruiken.

Bekijk 16GB iPhones Bekijk 16GB iPads

32GB: voor simpel alledaags gebruik

Streamingdienst iPhone

Met 32GB opslagcapaciteit is je opslagbuffer al iets groter, maar het zit nog steeds sneller vol dan je denkt. Wel is er meer plek om extra apps te downloaden en om wat vakantiefoto’s lokaal op te slaan. Geschikt voor simpel alledaags gebruik dus. Als je een iPhone of iPad met 32GB opslagcapaciteit in combinatie met een streamingdienst (Spotify, Netflix) gebruikt, kun je er prima mee vooruit, zéker als je het geen probleem vindt om regelmatig je device wat op te schonen. iPhones en iPads met 32GB opslag brengt Apple nog maar zelden uit, maar het gebeurt wel met instap/budgetgerichte modellen. Natuurlijk zijn ook de oudere devices beschikbaar met 32GB opslagruimte.

Bekijk 32GB iPhones Bekijk 32GB iPads

64GB: genoeg buffer in je opslag

Mobiele game iPhone

De nieuwere iPhones en iPads van Apple hebben als instap een opslagcapaciteit van 64GB. Met besturingssystemen die steeds meer ruimte in beslag nemen en mensen die de devices steeds intensiever gebruiken, is 64GB opslag geen overbodige luxe. Voor de gemiddelde gebruiker is 64GB opslag dan ook heel goed geschikt. Je hebt dan genoeg plek voor al je favoriete apps en games. Ook foto’s en video’s, en een enkele film of serie, kun je lokaal opslaan. Alle oudere, maar ook de recente iPhones en iPads, beschikken over 64GB opslagcapaciteit. Had je op je vorige toestel aan 64GB maar net genoeg? Dan raden we bij je nieuwe toestel aan voor extra opslagruimte te kiezen.

Bekijk 64GB iPhones Bekijk 64GB iPads

128GB: veel multimedia lokaal bij de hand

Multimedia op iPad

Met een opslagcapaciteit van 128GB wordt jouw iPhone of iPad een multimedia-apparaat. Naast je favoriete apps, games en vakantiefoto’s kun je ook gerust meerdere films en series voor onderweg downloaden. 128GB opslag is geschikt voor de grootgebruiker die eens in de zoveel tijd bereid is een grote schoonmaak te doen. Veel oude én nieuwe iPhones en iPads beschikken over 128GB opslagcapaciteit, maar je zult wel merken dat de aanschafprijs bij een dergelijke opslag iets hoger ligt.

Bekijk 128GB iPhones Bekijk 128GB iPads

256GB: geen zorgen om ruimtegebrek

Photoshop op iPad

Speel je altijd de nieuwste games, download je veel apps, maak je veel video’s in 4K, werk je intensief met je device en gebruik je grote programma’s als Photoshop en Illustrator? Dan past een opslagcapaciteit van 256GB helemaal bij jou. Met 256GB opslag heb je genoeg ruimte voor je zelfgemaakte creaties, favoriete series, muziek en al je werkbestanden. 256GB is de ideale opslagcapaciteit voor de grootgebruiker die zich geen zorgen wil maken over ruimtegebrek en geen trek heeft in het opruimen van de iPhone of iPad. Je hebt dan ook meteen één van de nieuwere iPhones of iPads in je bezit, want het zijn vooral de recente devices die met deze opslagcapaciteit zijn uitgebracht.

Bekijk 256GB iPhones Bekijk 256GB iPads

Gebruik je iCloud!

Wil je een iPhone kopen óf een iPad kopen met een opslagcapaciteit van 16GB of 32GB? Dan is Apple iCloud erg waardevol. In iCloud krijg je 5GB aan gratis opslagruimte. Ideaal om wat foto’s, video’s, reservekopieën of documenten te stallen. Je kunt zelfs voor €0,99 per maand 50GB opslagruimte in iCloud kopen. Al met al een handige en interessante functie.

Voordelig een iPhone of iPad met lekker veel opslag

Voor een iPhone of iPad met meer opslagcapaciteit moet je flink meer extra geld betalen, waardoor de uiteindelijke aanschafprijs behoorlijk hoog ligt. Heb je refurbished al eens overwogen? Een refurbished iPhone en een refurbished iPad zijn hét betaalbare en betrouwbare alternatief voor nieuw. Bij Forza kan het voordeel ten opzichte van nieuw zelfs oplopen tot 60%. We zijn in het bezit van het Keurmerk Refurbished en bieden op elk refurbished device 2 jaar garantie. Je bent hierdoor, zonder de hoofdprijs te betalen, verzekerd van een betrouwbaar Apple-device.

keuzehulp iphone ipad
← Vorige Volgende →