Hoeveel iPhone of iPad opslagcapaciteit heb ik nodig?

11 November 2021 - read time
Hoeveel iPhone of iPad opslagcapaciteit heb ik nodig?

Als je een nieuwe refurbished iPhone of iPad aanschaft, dan valt er veel te kiezen. Naast model en kleur, moet je óók goed stilstaan bij de hoeveelheid opslagcapaciteit. Deze is namelijk (tenzij je ervoor betaalt) niet uitbreidbaar bij een Apple-product. Je wilt natuurlijk niet over te weinig opslag beschikken, maar je wilt óók niet onnodig te veel betalen voor opslagruimte die je niet gaat gebruiken. Welke opslagcapaciteit moet je dus kiezen? Wij helpen je bij het maken van die keuze.


Opslagruimte is nooit 100% beschikbaar

iPhones draaien op iOS en nieuwere iPads werken met iPadOS. Deze besturingssystemen en de standaard apps die hierbij horen, nemen al wat opslagcapaciteit op je toestel in beslag. Met een opslagruimte van bijvoorbeeld 64GB heb je dus nooit echt de volledige 64GB tot je beschikking. Houd hier rekening mee bij het maken van jouw keuze.

16GB: voor de absolute basisgebruiker

iPhone met 16GB opslag

In deze tijd is 16GB opslagruimte weinig. Als je echter alléén belt, het internet gebruikt, je sociale media bijwerkt en een enkel mobiel spelletje speelt, kun je met 16GB opslag nog wel vooruit. Je moet dan wel regelmatig je iPhone of iPad opschonen, omdat je al snel tegen te weinig opslagruimte aanloopt. iPhones en iPads met zo’n kleine opslag worden niet meer gemaakt en zijn dus al wat ouder. Het voordeel hiervan is dat ze lekker voordelig zijn. Deze devices zijn dan ook geschikt als je niet het nieuwste van het nieuwste hoeft en voor lekker weinig geld een Apple-device wilt gebruiken.

Bekijk 16GB iPhones Bekijk 16GB iPads

32GB: voor eenvoudig alledaags gebruik

iPad met 32GB opslag

Ook 32GB opslagcapaciteit is in deze tijd vrij weinig. Smartphone- en tabletgebruikers worden immers steeds veeleisender. Tóch kun je, als je het apparaat regelmatig opschoont en gebruikmaakt van een streamingdienst (Spotify, Netflix), nog goed vooruit met 32GB opslag. Alléén oude iPhones, oude iPads en de basis iPads van Apple beschikken nog over 32GB opslag. Wederom lekker voordelig in aanschaf dus.

Bekijk 32GB iPhones Bekijk 32GB iPads

Tip: gebruik je iCloud!

Kies je voor 16GB of 32GB opslag? Dan is Apple iCloud erg waardevol. In iCloud krijg je 5GB aan gratis opslagruimte. Ideaal om wat foto’s, video’s, reservekopieën of documenten te stallen. Daarnaast kun je met verschillende ruimtebesparende tips de kleine opslagruimte op je iPhone of iPad zo optimaal mogelijk benutten.

64GB: genoeg buffer in de opslag

iPhone met 64GB opslag

iPhones die vanaf 2017 zijn uitgebracht, de refurbished iPhone 8 en nieuwer dus, hebben allemaal een instap-opslag van 64GB. Dit zorgt voor meer opslagruimte voor je social media apps, mobiele games, foto’s en 4K-video's. Met besturingssystemen die steeds meer ruimte in beslag nemen en mensen die de devices steeds intensiever gebruiken, is 64GB opslag in deze tijd geen overbodige luxe.

Bekijk 64GB iPhones Bekijk 64GB iPads

128GB: veel multimedia lokaal bij de hand

iPhone met 128GB opslag

Met een opslagcapaciteit van 128GB wordt jouw iPhone of iPad een multimedia-apparaat. Naast je favoriete apps, games en vakantiefoto’s kun je ook gerust meerdere films en series voor onderweg downloaden. 128GB opslag is geschikt voor de grootgebruiker die eens in de zoveel tijd bereid is een grote schoonmaak te doen. Veel oude én nieuwe iPhones en iPads beschikken over 128GB opslagcapaciteit. Vanaf de iPhone 13 is 128GB opslag zelfs de nieuwe standaard geworden. Je zult wel merken dat de aanschafprijs bij een dergelijke opslag iets hoger ligt.

Bekijk 128GB iPhones Bekijk 128GB iPads

256GB: geen zorgen om ruimtegebrek

iPad met 256GB opslag

Speel je altijd de nieuwste games, download je veel apps, maak je veel video’s in 4K, werk je intensief met je device en gebruik je grote programma’s als Photoshop en Illustrator? Dan past een opslagcapaciteit van 256GB helemaal bij jou. Met 256GB opslag heb je genoeg ruimte voor je zelfgemaakte creaties, favoriete series, muziek en al je werkbestanden. 256GB is de ideale opslagcapaciteit voor de grootgebruiker die zich geen zorgen wil maken over ruimtegebrek en geen trek heeft in het opruimen van de iPhone of iPad. Je hebt dan ook meteen één van de nieuwere iPhones of iPads in je bezit, want het zijn vooral de recente devices die met deze opslagcapaciteit zijn uitgebracht.

Bekijk 256GB iPhones Bekijk 256GB iPads

Voordelig een iPhone of iPad met lekker veel opslag

Voor een iPhone of iPad met meer opslagcapaciteit moet je flink meer extra geld betalen, waardoor de uiteindelijke aanschafprijs behoorlijk hoog ligt. Heb je refurbished al eens overwogen? Een refurbished iPhone en een refurbished iPad zijn hét betaalbare en betrouwbare alternatief voor nieuw. Bij Forza kan het voordeel ten opzichte van nieuw zelfs oplopen tot 60%. We zijn in het bezit van het Keurmerk Refurbished en bieden op elk refurbished device 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Je bent hierdoor, zonder de hoofdprijs te betalen, verzekerd van een betrouwbaar Apple-device.

keuzehulp iphone ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?