Alles over de iPad 2019


Ben je op zoek naar een goede en snelle iPad, maar wil je hier niet een al te groot bedrag aan kwijt zijn? Dan is de iPad 2019 heel interessant om te kopen. Waar een Apple iPad doorgaans een hoge aanschafsprijs kent, hoef je bij de iPad 2019 niet al te diep in de buidel te tasten, zeker niet wanneer je hem refurbished koopt. Maar wat schaf je precies aan met de iPad 2019 en wat kun je ervan verwachten? Je leest het hier.

iPad 2019

iPad 2019: het instapmodel van de iPad

Gewoon ‘iPad’, dat is hoe Apple het instapmodel noemt. Bij het instapmodel gebruikt Apple niet de allernieuwste technieken en materialen. Wel wordt de tablet volgestopt met alle ingrediënten die nodig zijn om hem jarenlang intensief te kunnen gebruiken. Je ontvangt dus veel Apple, maar je betaalt er niet de hoofdprijs voor. De iPad 2019 is alweer de zevende generatie in deze tabletserie. In 2010 verscheen iPad 1, gevolgd door iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad 2017 en iPad 2018. In tegenstelling tot al zijn voorgangers biedt de iPad 2019 een aantal verrassende verbeteringen.

10.2 inch beeldscherm

Beeldscherm

iPad 2019

Type Retina LCD
Diagonaal in inch 10.2
Diagonaal in cm 25.50
Resolutie 1620 x 2160 pixels
Pixels per inch 264
Bescherming Krasbestendig glas, vet werende coating

De grootste verbetering is terug te vinden in het beeldscherm. In 2019 kiest Apple ervoor om het beeldscherm te vergroten van 9.7 inch (24.25 cm) naar 10.2 inch (25.50 cm). Hierdoor heb je niet alleen meer ruimte en overzicht op je beeldscherm, maar is de gehele iPad iets groter geworden. Hierdoor is er voor het eerst ruimte ontstaan voor een Smart Connector op een instapmodel.

10.2 inch beeldscherm en toetsenbord iPad 2019

Op de Smart Connector kun je een Smart Keyboard aansluiten. Dit heeft als grote voordeel dat je tekstbestanden een stuk eenvoudiger en sneller kunt typen. Het beeldscherm van de iPad 2019 voldoet aan Apple’s hoge eisen van een Retina-display. Dit houdt in dat het blote oog geen losse pixels meer kan onderscheiden, waardoor beelden en teksten heel helder en mooi in kleur worden weergegeven.

A10 processor, 3GB werkgeheugen

De iPad 2019 beschikt over een Apple A10 processor. Dit is een goede middenklasse processor waarmee je uitstekend meerdere basistaken tegelijkertijd kunt doen. Denk hierbij aan e-mailen, internetten en tekstbestanden bewerken. Ook een serie streamen, mobiele games spelen en hobbymatig foto’s en video’s bewerken zijn geen probleem voor deze processor. De iPad 2019 heeft 3GB werkgeheugen, wat hele snelle prestaties levert. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de tablet gaat haperen of vastloopt tijdens intensief gebruik.

Geschikt voor Apple Pencil

Apple Pencil iPad 2019

De iPad 2019 is geschikt voor Apple Pencil. Met deze stylus pen kun je apps bedienen, handgeschreven aantekeningen maken, bestanden ondertekenen en zelfs tekenen. Je kunt dus creatief aan de slag met de iPad 2019. Als je Apple Pencil combineert met het Smart Keyboard kun je met de iPad 2019 nét zo veelzijdig werken als op een basislaptop.

Haal alles uit iPad 2019 wat erin zit met iPadOS

Voorheen draaiden iPhones en iPads op hetzelfde besturingssysteem iOS. Goed voor de iPhone, maar niet voor de iPad. Daar heeft Apple met de komst van iPadOS verandering in gebracht. Het is een speciaal ontworpen besturingssysteem om het maximale uit een iPad te halen. Zo kun je meerdere apps tegelijk en naast elkaar gebruiken, bestanden uitgebreid beheren in een vernieuwde bestanden-app, widgets op het homescherm plaatsen en de desktopversie van websites bekijken in plaats van de mobiele versie. Ook kun je een donkere modus inschakelen die rustgevend is voor je ogen en een stuk meer apps op het scherm plaatsen. Kortom: iPadOS zorgt voor een compleet nieuwe manier van werken, en jij kunt het ervaren op de iPad 2019.

Verkrijgbaar in de variant die bij jou past

iPad 2019 Gold, Silver en Space Grey

De iPad 2019 is verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt hem kopen in de kleuren Space Grey, Silver en Gold en daarnaast heb je de keuze uit 32GB en 128GB opslagcapaciteit. Verder is de iPad 2019 verkrijgbaar in de varianten Wifi Only en Wifi + 4G. Laatstgenoemde geeft je de mogelijkheid om een simkaart in de tablet te plaatsen, zodat je werkelijk overal met het internet verbonden kunt zijn. Met de keuze uit verschillende opties vind je altijd wel een iPad 2019 die bij jouw manier van werken past.

Conclusie

De iPad 2019 is het instapmodel van Apple. Door niet de allernieuwste materialen en technieken te gebruiken, is een uiterst betaalbare tablet ontstaan. De goede middenklasse processor, een 10.2 inch beeldscherm, de mogelijkheid tot uitbreiding met accessoires en het meest recente besturingssysteem zorgen ervoor dat je de iPad 2019 nét zo veelzijdig kunt gebruiken als een laptop.

iPad 2019 refurbished kopen

Bij Forza kun je de iPad 2019 refurbished kopen. Refurbished is technisch van topniveau, goed voor het milieu én voordeliger voor de portemonnee. Daarnaast krijg je bij Forza gratis laadaccessoires en standaard 2 jaar garantie, óók op de batterij. Dat is een jaar meer dan bij Apple. Omdat Forza over het Keurmerk Refurbished beschikt, ben jij verzekerd van een betrouwbare, kwalitatieve aankoop. Bestel de refurbished Apple iPad 2019 vandaag vóór 22:30 uur, dan heb je hem morgen al gratis in huis.