Oudere iPhones & iPads krijgen langere software-ondersteuning

Oudere iPhones & iPads krijgen langere software-ondersteuning

Eén van de redenen om een iPhone of iPad aan te schaffen is vanwege de lange software-ondersteuning van 5 jaar. Je kunt hierdoor een lange tijd volledig veilig jouw Apple-apparaat gebruiken, zonder dat je deze tussentijds hoeft te vervangen. Dit jaar is er goed nieuws voor bezitters van een oude iPhone of iPad, want Apple houdt in september 2021 alles wat nu óók ondersteund wordt binnen de boot. Je kunt jouw oude device dus een jaartje langer gebruiken!


iPhone 6S (Plus) en iPhone SE 2016

De refurbished iPhone 6S (Plus) is uitgebracht in september 2015 en in maart 2016 werd de refurbished iPhone SE aan het assortiment toegevoegd. Beide iPhones zijn uitgebracht met iOS 9. Dat zou betekenen dat na iOS 14, waar beide iPhones nu op draaien, de 5 jaar software-ondersteuning erop zit en dat de iPhones niet langer ondersteund worden. Onlangs heeft Apple iOS 15 aangekondigd en óók meteen vermeld dat je op deze oude iPhones de software-update gewoon kunt doen. Dat maakt de iPhone 6S (Plus) en iPhone SE 2016 nét zo veelzijdig als zes jaar geleden. Benieuwd hoe dat precies zit met de software-ondersteuning bij iPhones?

Bekijk iOS-ondersteuning

iPad Air 2 en iPad Mini 4

Voor oude iPads geldt hetzelfde. Voor de iPad Air 2 refurbished uit 2014 is vorig jaar al een uitzondering gemaakt. Bij de iPad Mini 4 refurbished uit 2015, uitgebracht met iOS 9, zou de software-ondersteuning dit jaar moeten stoppen. Apple heeft onlangs óók iPadOS 15 aangekondigd. Dit is het besturingssysteem van Apple’s tablets die je op alle iPads kunt installeren die nu met iPadOS 14 werken. Wil je het totaaloverzicht zien van alle iPads die je kunt updaten naar iPadOS 15?

Bekijk iPadOS-ondersteuning

iOS 15 en iPadOS 15 op oudere iPhone en iPad

Niet alle functies op oude devices

Niet alle functies uit iOS 15 kun je gebruiken op oudere iPhones. Zo zijn voor functies als Livetekst (tekst uit afbeeldingen halen en als getypte tekst gebruiken) en portretmodus in FaceTime een iPhone nodig met de A12 Bionic-chip of hoger. Dit zijn iPhones vanaf de iPhone XS refurbished en iPhone XR refurbished, beide uitgebracht in 2018. Voor oude iPads gaat hetzelfde gelden: niet alle functies zijn op oude iPads beschikbaar.

Oude devices populair

Dat Apple oudere iPhones en iPads nog een jaartje langer ondersteunt, is goed nieuws. Als je een ouder device hebt hoef je dus nog niet de overstap te maken naar een jonger exemplaar. Ook kun je bij Forza dergelijke oude apparaten héél voordelig en mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires aanschaffen. Ideaal voor als je zo min mogelijk geld aan een smartphone of tablet wilt uitgeven, maar er wél alles op een veilige manier uit wilt halen.

Bekijk iPhones Bekijk iPads

ondersteuning iphone ipados ipad ios
← Vorige Volgende →