iPad, de basis-serie van Apple

04 Augustus 2021 - read time
iPad, de basis-serie van Apple

Gewoon ‘iPad’, zo noemt Apple de tablets uit de basis-serie. Het is de voordeligste serie, waardoor je óók gewoon een iPad kunt aanschaffen als je een kleiner bestedingsbudget hebt. Waar iPads normaal gesproken een flinke aanslag zijn op de portemonnee, is de basis-serie uiterst betaalbaar, zéker als je voor een refurbished iPad van Forza kiest. Voor welk type gebruiker is zo’n iPad geschikt? Welke iPads zitten in deze serie? En waar komt het prijsverschil ten opzichte van duurdere iPads vandaan?


Gewoon ‘iPad’

iPads uit de basis iPad-serie staan bekend om de uiterst betaalbare prijs. Bij deze serie gebruikt Apple niet de allernieuwste technieken en materialen. Hierdoor is het bedrijf in staat om de prijs betaalbaar te houden. Het zijn niet de snelste en beste iPads, maar zijn wel van alles voorzien waar een gemiddeld tabletgebruiker anno nu behoefte aan heeft. Met iPads uit de iPad-serie kun je prima online winkelen, series streamen, mobiele spelletjes spelen, je e-mail en agenda beheren en social media gebruiken. Sommige van deze iPads kun je zelfs voor studie- en werk gerelateerde taken inzetten. Deze iPads vallen onder de iPad-serie

iPad 2017

iPad 2017 refurbished

De oudste tablet uis de iPad-serie is de iPad 2017 refurbished, een tablet met een FaceTime HD-camera en een 9.7-inch beeldscherm, die geschikt is voor veel uiteenlopende basistaken. Het is vooral een tablet die je binnenshuis gebruikt voor zaken als internetten, spelletjes spelen en social media bijhouden.

iPad 2018

iPad 2018 refurbished

Zijn opvolger, de iPad 2018 refurbished, is iets sneller en ondersteunt ook voor het eerst Apple Pencil. Dit is een speciale pen waarmee je direct op het scherm kunt tekenen, schrijven, schetsen en annoteren. Dat maakt de tablet iets breder inzetbaar, want je kunt hem ook als teken- en notitieboek gebruiken.

iPad 2019

iPad 2019 refurbished

De opvolger daarvan is de iPad 2019 refurbished. Bij deze tablet heeft Apple de snelheid aanzienlijk verbeterd en het beeldscherm vergroot naar 10.2-inch. Zodoende is er óók meteen ruimte voor een Smart Connector ontstaan. Hierop kun je een toetsenbord aansluiten, waardoor je comfortabel en snel tekstbestanden kunt verwerken. Interessant voor studie- en werk gerelateerde taken dus.

iPad 2020

iPad 2020 refurbished

De iPad 2020 refurbished is nagenoeg een kopie van zijn voorganger, al is de snelheid wel aanzienlijk verbeterd. Hierdoor kun je er ook zwaardere taken mee verrichten, zoals grafische games spelen en foto’s bewerken in Photoshop. Ook kan deze iPad goed met augmented reality-apps overweg, wat leuk, leerzaam en praktisch is.

iPad 2021

Tot slot de iPad 2021, die wederom iets sneller is dan zijn voorganger. Een van de grootste verbeteringen is de opslagcapaciteit die begint bij 64GB. Bij alle voorgaande modellen was dat slechts 32GB. Je kunt op de iPad 2021 dus meer apps downloaden en bestanden lokaal opslaan. Ook is True Tone een welkome toevoeging. Deze functie past de helderheid en kleuren van het scherm automatisch aan jouw omgevingslicht aan, waardoor de weergave altijd even mooi is. Tot slot heeft de camera een flink upgrade gehad. De 12-MP Ultragroothoekcamera zorgt voor drastisch beter beeld dan voorheen.

Wat maakt deze iPads voordelig?

Zoals gezegd gebruikt Apple voor iPads in de basis iPad-serie niet de allernieuwste technieken en materialen. Op de volgende punten vind je dat grotendeels terug.

Beeldscherm

Veel iPad-schermen hebben een anti-reflectieve coating zodat het scherm ook in fel zonlicht goed af te lezen is. Ook hebben veel iPad een True Tone-display, een scherm waarmee de helderheid en kleurstelling zich automatisch aan het omgevingslicht aanpassen. Zo zien alle getoonde kleuren er altijd hetzelfde uit, bij welk omgevingslicht dan ook. De basis iPads hebben dit niet, met uitzondering van de nieuwe iPad 2021.

Chipset

De chips van Apple worden elk jaar verbeterd. Dat maakt ze krachtiger waardoor je de tablet sneller kunt gebruiken, maar ook efficiënter. Hierdoor gaat de batterij langer mee. Elk jaar plaatst Apple de nieuwste chip in hun devices, maar bij de basis iPads doet Apple dat niet. Hierdoor moet je genoegen nemen met een oudere chip die minder snel en effectief zijn werk doet, al schroeft Apple de snelheid bij de nieuwere iPads steeds verder omhoog, want de hedendaagse tabletgebruiker wordt steeds veeleisender en ook de technologie staat niet stil.

Camera

Veel iPads beschikken over een 7-MP frontcamera die in Full HD kan filmen. Hierdoor kun je mooie selfies maken en in goede kwaliteit videobellen. Bij de basis iPads blijft de kwaliteit veelal steken op 1.2-MP foto en HD Ready video. Je beeldmateriaal is er minder mooi door. Uitzondering is hierin wederom de nieuwe iPad 2021, die maarliefst een 12-MP frontcamera heeft!

Forza refurbished iPad

Conclusie

Gewoon ‘iPad’ is de basis-serie van Apple’s iPad. Deze iPads hebben niet het beste scherm, de beste camera en de snelste chip, maar voldoen wel aan alles waar een gemiddeld tabletgebruiker anno nu behoefte aan heeft. Door concessies in materiaal- en techniekgebruik te doen, blijven de iPads in deze serie lekker betaalbaar en óók toegankelijk voor een publiek met een kleiner bestedingsbudget.

iPad refurbished kopen

Alle iPads uit de iPad-serie zijn refurbished verkrijgbaar bij Forza. Omdat wij over het Keurmerk Refurbished beschikken en 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) geven, ben je verzekerd van een betrouwbare refurbished-aankoop die óók nog eens tot 60% voordeliger is dan nieuw! Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen thuisbezorgd met nieuwe laadaccessoires!

ipad 2021 ipad 2020 ipad 2019 ipad 2018 ipad 2017 ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?