Welke iPad kopen? Gebruik de keuzehulp!

Welke iPad kopen? Gebruik de keuzehulp!

Laatste update: 07-10-2020
Wil je een (nieuwe) Apple iPad kopen? Die keuze is niet voor iedereen snel gemaakt. Dat is niet zo gek, want de keuze is reuze met de optie uit verschillende modellen, formaten, opslagcapaciteiten in internetverbinding-opties. Met deze keuzehulp helpen we je graag bij het vinden van de iPad die bij je past.

In dit artikel

1. Welke internetverbinding optie past bij jou?

wifi only iPad of iPad met 4G

Alle Apple iPads hebben een wifi only-variant en een 4G-variant. Een wifi only iPad kun je alleen online gebruiken via een wifi-netwerk. Gebruik je de tablet vooral thuis en op kantoor? Dan heb je genoeg aan een wifi only tablet. Als je vaak onderweg bent en op plekken komt die geen wifi-netwerk hebben, dan heb je een iPad met 4G-connectiviteit nodig. In deze iPads kun je een simkaart met een data-abonnement plaatsen. Hierdoor kun je ook in de trein, in de auto of op de camping gebruikmaken van internet.

2. Welke opslagcapaciteit is genoeg?

Opslagcapaciteit iPad

Welke iPad je ook koopt, je hebt altijd de keuze uit verschillende opslagcapaciteiten. Bij Forza varieert dit van 16GB tot 128GB. Welke opslag het beste bij jou past, is afhankelijk van welk type gebruiker je bent: basisgebruiker, lichtgebruiker, gemiddeld gebruiker of grootgebruiker.

16GB: voor de lichtgebruiker

Gebruik je de iPad alleen voor simpele dingen als internetten, e-mailen, social media en een paar favoriete spelletjes? Dan ben je een lichtgebruiker en is een iPad met 16GB opslag een goede keuze. Je zult de iPad wel regelmatig moeten opschonen, want 16GB opslag zit sneller vol dan je denkt.

32GB: voor de basisgebruiker

Ben je een lichtgebruiker, maar wil je wat meer apps, een enkele film/serie, wat foto’s en je belangrijkste werkbestanden lokaal kunnen opslaan? Dan ben je een basisgebruiker en heb je een iPad met 32GB opslag nodig. Als je ook gebruikmaakt van online clouddiensten, is 32GB opslag voldoende ruimte.

64GB opslag: voor de gemiddeld gebruiker

Gebruik je streamingsdiensten als Netflix en Spotify en wil je ook afleveringen en afspeellijsten lokaal kunnen opslaan? Download je regelmatig nieuwe apps en sla je geregeld foto’s en video’s lokaal op? Dan ben je een gemiddeld gebruiker en past een iPad met 64GB opslag goed bij jou. Met 64GB heb je jouw favoriete apps, bestanden, foto’s en video’s direct bij de hand en heb je niet snel zorgen om opslaggebrek.

128GB: voor de grootgebruiker

Ben je een echte verzamelaar? Download je altijd de nieuwste apps, wil je al je foto’s en video’s direct bij de hand hebben en ben je niet zo van het opruimen? Dan ben je een grootgebruiker en is een iPad met 128GB opslag geschikt voor jou. Met 128GB kom je niet snel ruimte te kort en wordt jouw iPad een echt media-apparaat.

3. Welk beeldschermformaat gebruik je het liefst?

iPad verschillende beeldschermformaten

Bij Forza kun je een iPad kopen met een 7.9-inch, 9.7-inch, 10.2-inch, 10.5-inch of 12.9-inch beeldscherm. Wat zijn de voordelen per beeldschermformaat?

7.9-inch: past in één hand

Er is maar één iPad-model met een 7.9 inch (19.75cm) beeldschermdiagonaal: de iPad Mini. Het grote voordeel is dat je dit gemakkelijk met één hand kunt vasthouden én bedienen. Deze uitvoering is erg handig als je veel onderweg bent en dingen wilt doen op een iets groter beeldscherm dan je telefoon.

9.7-inch: alles duidelijk in beeld

Of je nu een film of serie wilt kijken, een spel wilt spelen of iets moet opzoeken op het internet; met een 9.7 inch (24.25 cm) beeldschermdiagonaal heb je teksten en beelden altijd duidelijk in beeld. Als je grote handen hebt is een iPad met 9.7-inch beeldscherm een stuk eenvoudiger te bedienen.

10.2-inch en 10.5-inch: eenvoudig tekstbestanden bewerken

Apple heeft ook iPads met een iets groter 10.2-inch (25.50 cm) en 10.5-inch (26.25 cm) beeldschermdiagonaal. Het verschil in extra ruimte op het beeldscherm is klein, maar deze tablets zijn in formaat iets groter, waardoor er een Smart Connector aanwezig is. Hierop kun je een draadloos toetsenbord aansluiten. Op iPads met een 10.2-inch en 10.5-inch beeldscherm kun je dus veel eenvoudiger en sneller tekstbestanden bewerken.

12.9-inch: films kijken, foto’s en video’s bewerken

Op iPads met een 12.9-inch beeldscherm (32.25 cm) heb je de beste kijkervaring, omdat je simpelweg een groot beeldscherm hebt. Op een 12.9-inch beeldscherm beleef je elke film in detail en heb je, wat je ook doet, altijd genoeg ruimte om comfortabel te kunnen werken.

4. Welk model iPad past het beste bij jou?

Apple iPad is verkrijgbaar in 4 verschillende modellen: iPad Mini, iPad Air, iPad en iPad Pro. Je leest hier welke iPad-generatie het beste bij jou past.

iPad Mini: perfect voor onderweg

Refurbished iPad Mini 5 2019
De iPad Mini is de kleinste tablet van Apple. Met een 7.9-inch beeldscherm en een gewicht van slechts 300 gram neem je hem eenvoudig overal mee naartoe. Ook als e-reader doet de iPad Mini het goed, omdat het beeldscherm een prettig leesformaat heeft. Verder kan deze tablet, gezien het compacte formaat, geschikt zijn voor kinderen. De meest recente en krachtige iPad Mini is de iPad Mini 5 uit 2019. Deze iPad Mini kun je bedienen met Apple Pencil en is tegen de zware taken opgewassen.

iPad Air: voor school- en kantoorgebruik

Refurbished iPad Air 3 2019
De iPad Air is een krachtige, lichtgewicht tablet. De meest recente versie, de iPad Air 3 uit 2019, ondersteunt Apple Pencil en een draadloos toetsenbord. Hierdoor kun je er nét zo veelzijdig mee werken als op een laptop en dat maakt hem heel geschikt voor school- en kantoorgebruik. Wat kracht betreft komt hij in de buurt van de iPad Pro. Je kunt er dus razendsnel mee werken.

iPad: voor het hele gezin

Refurbished iPad 2019
Gewoon iPad, dat is hoe Apple de instaptablet noemt. iPad lijkt qua uiterlijk veel op de iPad Air, maar aan de binnenkant zijn door Apple concessies gedaan. Zo heeft de meest recente iPad 2019 niet de allersnelste processor, maar het voordeel is dat je die ook niet nodig hebt bij dagelijkse taken. De instaptablet van Apple uit 2019 heeft een hele goede prijs-kwaliteitverhouding, kun je gebruiken met Apple Pencil en een draadloos toetsenbord én is geschikt voor alledaagse basistaken. Dat maakt hem geschikt voor thuisgebruik voor het hele gezin.

iPad Pro: voor games, foto- en videobewerking

Refurbished iPad Pro 12.9 inch 2018
De iPad Pro is de grootste en krachtigste tabletserie van Apple. Zware programma’s als Photoshop en games vol graphics draaien soepel. Op het 12.9-inch beeldscherm komt elk detail tot leven en heb je veel ruimte om razendsnel te werken en ontspannen.

5. iPad nieuw of refurbished kopen

Apple wordt geroemd om de zeer lange levensduur en het uitstekende gebruiksgemak, maar de hoge aanschafprijs weerhoudt veel mensen om een Apple iPad te kopen. Forza biedt een betaalbaar én betrouwbaar alternatief: een refurbished iPad. Met behulp van ervaren technici en professionele apparatuur wordt elke iPad grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en gereinigd. Dit alles doen we onder hoge kwaliteitseisen en strenge controles die horen bij het Keurmerk Refurbished. Bij Forza is een refurbished iPad dus technisch niet van nieuw te onderscheiden. Daarnaast ontvang je bij ons standaard twee jaar garantie en gratis laadaccessoires, en heb je een 14 dagen 'niet goed geld terug' garantie. Je kunt je refurbished iPad dus rustig thuis uitproberen en kosteloos omruilen of retourneren. Bestel vóór 22:30 uur online, dan heb je jouw aankoop morgen al in huis.

keuzehulp ipad
← Vorige Volgende →