Welke iPad kopen? Gebruik de keuzehulp!

30 Augustus 2021 - 5 min read time
Welke iPad kopen? Gebruik de keuzehulp!

Apple heeft inmiddels veel verschillende iPads uitgebracht. Daarnaast kun je elke iPad in verschillende opslagcapaciteiten en internetverbinding-opties kopen. Het vinden van de juiste refurbished iPad kan dus een lastige opgave zijn. Met deze keuzehulp helpen we je graag bij het vinden van de iPad die bij je past.


1. Kies de juiste iPad-serie

Apple heeft vier verschillende series. Elke iPad die uitgebracht wordt, wordt in één van deze series geplaatst. Welke van de vier series past het best bij wat je zoekt?

iPad Mini: de kleine tablet voor onderweg

iPad Mini

De iPad Mini-serie is de kleinste serie van Apple. Deze iPads hebben allemaal een compact 7.9-inch (19.75 cm) beeldscherm en wegen slechts 300 gram. Een iPad Mini is dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Ook als e-reader doet de iPad Mini het goed, omdat het beeldscherm een prettig leesformaat heeft. De iPad Mini is vooral geschikt voor personen die geen grote iPad willen, maar wél iets comfortabeler willen dan een klein smartphonescherm.

iPad: de veelzijdige basistablet

iPad 2018

Gewoon ‘iPad’, zo worden de tablets uit de iPad-serie genoemd. Bij deze serie gebruikt Apple niet de allernieuwste technieken en materialen. Hierdoor blijft de prijs betaalbaar. Perfect voor mensen met een kleiner bestedingsbudget dus. Het zijn niet de snelste en beste iPads, maar zijn wel van alles voorzien waar een gemiddeld tabletgebruiker behoefte aan heeft. Met iPads uit de iPad-serie kun je prima online winkelen, series streamen, mobiele spelletjes spelen, je e-mail en agenda beheren en social media gebruiken. Sommige van deze iPads kun je zelfs voor studie- en werk gerelateerde taken inzetten.

iPad Air: de krachtige alleskunner

iPad Air

Tablets uit de iPad Air-serie zijn licht van gewicht en breed inzetbaar. Dat komt omdat de Air-serie een stuk krachtiger is dan de normale iPad-serie. Hierdoor kun je deze tablets uitstekend gebruiken voor studie- en werkgerelateerde taken. Elke iPad Air heeft een dunne, maar stevige behuizing en een beeldscherm van krasbestendig glas. Hij kan dus wel tegen een stootje.

iPad Pro: de krachtige tablet voor professioneel gebruik

iPad Pro

iPads uit de iPad Pro-serie zijn enorm krachtig en dus geschikt voor het zware werk. Niet alleen voor professioneel gebruik is de iPad Pro geschikt, ook als je de snelste tablet zoekt en vaak grafisch intensieve games speelt, moet je bij iPads uit de Pro-serie zijn. Nieuwere iPad Pro’s hebben standaard een 12.9-inch (32.25 cm) beeldscherm. Dat levert veel overzicht en werkruimte op. Ook beschikken ze over een usb-c aansluiting. Hierop kun je veel externe accessoires aansluiten, zoals een monitor, camera of harde schijf.

2. Wil je Apple Pencil en Smart Keyboard gebruiken?

iPad met Apple Pencil

Elke iPad-serie bestaat uit verschillende iPads. Sommige iPads kun je gebruiken met optionele accessoires en anderen weer niet. Apple Pencil is zo’n accessoire. Dit is een speciaal penseel. Je kunt het gebruiken om het beeldscherm te bedienen. Daarnaast kun je er mee schrijven en tekenen op het scherm. Ook het Smart Keyboard is een handig accessoire. Via dit toetsenbord verwerk je snel tekstbestanden zonder haperingen. Met deze accessoires maak je van de iPad een soort tablet. Wil je dat graag? Vanaf 2018 ondersteunt elke iPad (één van) deze accessoires.

3. Kies de juiste opslagcapaciteit

Het grote nadeel van iPads is dat de lokale opslagcapaciteit niet uitbreidbaar is. Het is dus belangrijk om goed na te denken over welke opslagcapaciteit bij je past. Zo kom je nooit plek tekort en betaal je niet onnodig voor opslagruimte die je niet gaat gebruiken.

  • 16GB: amper lokale opslagruimte
  • 32GB: voor simpel alledaags gebruik
  • 64GB: genoeg buffer in je opslag
  • 128GB: veel multimedia lokaal bij de hand
  • 256GB: geen zorgen om ruimtegebrek

Je kunt hier meer over de opslagcapaciteiten lezen.

4. Kies de internetverbinding-optie

Alle Apple iPads hebben een wifi only-variant en een 4G-variant. Een wifi only iPad kun je alléén online gebruiken via een wifi-netwerk. Gebruik je de tablet vooral thuis en op kantoor? Dan heb je genoeg aan een wifi only tablet. Als je vaak onderweg bent en op plekken komt die geen wifi-netwerk hebben, dan heb je een iPad met 4G-connectiviteit nodig. In deze iPads kun je een simkaart met een data-abonnement plaatsen. Hierdoor kun je ook in de trein, in de auto of op de camping gebruikmaken van internet.

5. Refurbished iPad, betaalbare prijs

Wat je wensenlijst voor je nieuwe iPad ook is, prijs speelt altijd een belangrijke rol. Bij Forza koop je refurbished iPads. Dit zijn iPads die al een vorige eigenaar hebben gehad en door ons in technische nieuwstaat zijn teruggebracht. Bijna elke iPad die je nieuw kunt kopen, is bij ons refurbished verkrijgbaar voor een schrikbarend scherpe prijs. Je vindt er dus gegarandeerd één die bij je past. Indien je op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur bestelt, wordt je refurbished iPad morgen thuisbezorgd mét 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis nieuwe laadaccessoires. Benieuwd welke iPads we hebben? Alle iPads bekijken en vergelijken.

keuzehulp ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?