Alles over iPad 2019: wat te verwachten van de nieuwe Apple iPad?

11 Februari 2019 - 5 min read time
Alles over iPad 2019: wat te verwachten van de nieuwe Apple iPad?

Update 07-02-2020

Inmiddels is de refurbished iPad 2019 verkrijgbaar bij Forza. Een aantal geruchten, zoals het 10.5 inch grote beeldscherm en een design dat lijkt op die van de iPad Pro, blijken niet te kloppen. Alles over de iPad 2019 lees je hier.

Apple-fans wachten met smart op de komst van een nieuw Apple-device. Hoewel Apple er zelf weinig over loslaat, wordt er volgens tech-guru Mark Gurman (Bloomberg) in maart een nieuwe iPad aangekondigd. Benieuwd wat we kunnen verwachten van deze nieuwe tablet? Lees hier alles over de verwachtingen van de iPad 2019.

Schermresolutie en afmetingen iPad 7

Eind november zagen we de iPad Pro (2019) op de markt verschijnen in twee verschillende formaten: 11 inch en 12,9 inch. De afmetingen van de ‘normale’ iPad daarentegen zijn sinds 2010 nagenoeg gelijk gebleven, namelijk 9,7-inch. Volgens Gurman gaat Apple daar verandering in brengen. iPad 2019 zou het formaat krijgen van 10,5 inch, de grootte van een iPad Pro-scherm uit 2017. Is een iPad 10,5 inch dé verfrissing waar we op zitten wachten? Of een onnodig ‘groot’ scherm voor een tablet?

Behuizing nieuwe iPad

De behuizing van een iPad is een bijzonder belangrijk element van het toestel. En het oog wil natuurlijk ook wat. Vorig jaar zagen we hoe de iPad Pro het ontwerp van de iPhone X volgde, met een randloos scherm en strakke behuizing. Het is aannemelijk dat ook de iPad 2019 afstapt van de voorgaande uitvoeringen en qua behuizing meer zal lijken op de iPhone XS en XR. Veel ruimte voor het scherm met een subtiele afwerking van het frame.

Toegangscode en ID

Wat was dé vernieuwing bij de iPhone en iPad Pro? Juist, een nieuwe manier van ontgrendelen met Face ID. In tegenstelling tot de voorgaande ontgrendelmethode (Touch ID) is er bij Face ID geen vingerafdruk nodig om het toestel te kunnen ontgrendelen. Een ontgrendelmethode met een gezichtsscanner gaat gepaard met de nodige aanpassingen aan het design van het toestel. Ook zal dit gepaard gaan met een hogere prijs. Omdat de iPad Pro de duurdere versie van de Apple-tablet is, is het niet waarschijnlijk dat de iPad 2019 gebruik gaat maken van Face ID. De ‘budgetversie’ blijft dus waarschijnlijk trouw aan Touch ID.

Apple Pencil-toegankelijkheid

ipad 2019 geruchten forza

Al enige tijd promoot Apple het gebruik van de Apple Pencil om de iPad-beleving te vergroten. Het zou dus onlogisch zijn als de Apple Pencil niet te gebruiken is in combinatie met de zevende generatie iPad. De iPad Pro (2018) had de mogelijkheid tot het vastklikken en draadloos opladen van de Apple Pencil. Deze extra functionaliteiten zullen waarschijnlijk niet te vinden zijn op de iPad 2019 om dezelfde reden dat Face ID niet gebruikt zal worden, namelijk de prijs.

Prijs 7e generatie iPad lager, of iPad Mini 5?

Wat betreft de prijs van de iPad 2019 is er nog weinig zeker. Het kan twee kanten op gaan. Enerzijds staat Apple bekend om hoge introductieprijzen, maar aan de andere kant ontbreekt er nog een ‘budget’-model. Dit hangt volledig af van de eigenschappen van de 7e generatie iPad en de eventuele introductie van een tweede model.

Volgens Gurman mag de komst van een nieuwe iPad Mini namelijk ook niet uitgesloten worden. Op dit moment is de iPad Mini 4 alléén te koop voor een hoge instapprijs (439 /128GB). Wil je een goedkopere Apple-tablet met een klein formaat, dan kom je uit bij een iPad van 9,7-inch.  Daar zou volgens hem verschil in komen met de introductie van een iPad Mini 5.

Wachten op nieuwe iPad, of voordelig kiezen voor refurbished

concept ipad

Ben je van plan om een nieuwe iPad te kopen, dan zit je in een lastige positie. Want wacht je op het nieuwste van het nieuwste, of ga je op zoek naar het scherpst geprijsde toestel? En wanneer is het voordelig om een iPad te kopen? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden indien je kiest voor nieuw.

Met refurbished Apple loop je minder risico. Hiermee weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt voor een toestel dat altijd minimaal drie jaar meegaat. Daarnaast is een refurbished iPad van Forza Refurbished altijd professioneel gecontroleerd, eventueel gerepareerd en grondig schoongemaakt.  Nieuw of refurbished, de keuze is aan jou.

ipad 2019 ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?