iOS 12: alles wat je moet weten over het nieuwe besturingssysteem

iOS 12: alles wat je moet weten over Apple’s nieuwe besturingssysteem

Afgelopen juni vond in San Jose het WWDC (Worldwide Developer Conference) plaats waar Apple haar nieuwste besturingssysteem iOS 12.0 aankondigde. Na lang wachten is de update vanaf vandaag beschikbaar. Maar wat kun je verwachten van iOS 12? Wij hebben alles wat je moet weten over Apple’s nieuwe besturingssysteem op een rij gezet.

Volgens Craig Federighi (Senior vicepresident Software Engineer Apple Inc.) heeft Apple zich met OS 12 niet alleen gefocust op het ontwikkelen van nieuwe features, maar voornamelijk ook op de stabiliteit en prestaties van iOS 12. De nieuwe iOS 12 is niet alleen een stuk sneller en soepeler voor nieuwe devices, maar zeker ook voor oudere Apple devices! Goed nieuws dus als je nog even vooruit wil met je huidige Apple device.

Wat is er verbeterd aan iOS 12?

 • Oudere devices worden véél sneller;
 • Nieuwe manier van notificaties;
 • Verbeterde foto’s app;
 • Siri Shortcuts;
 • Verbeterde privacy;
 • FaceTime met wel 32 mensen tegelijk;
 • Screen Time en Niet Storen 2.0;
 • ARKit 2.0.

Welke apparaten zijn geschikt voor iOS 12?

Elk Apple-device dat geschikt is voor iOS 11, zal ook geschikt zijn voor de nieuwe iOS 12. Ook de iPhone 5S en de iPad Mini 2 zullen ondersteund worden door iOS 12. Dit betekent dat je al voor slechts € 149 een iPhone hebt, die ook nog eens geschikt is voor de nieuwste iOS.

iOS 12 compatible devices


compatible devices ios12

De belangrijkste verbeteringen van iOS 12

1. Oudere devices worden véél sneller!

Goed nieuws dus indien je momenteel een ‘ouder’ Apple device bezit. Volgens Apple gaan apps tot wel 40% sneller laden, werken toetsenborden tot wel 50% sneller en zal de camera tot maar liefst 70% sneller reageren met iOS 12, aldus Federighi.

2. Meer overzicht met notificaties 2.0

De wijze waarop notificaties worden weergegeven gaat in iOS 12 ook veranderen. In plaats van dat notificaties onder elkaar worden getoond, worden deze in iOS 12 gegroepeerd. Hierdoor bewaar je makkelijker het overzicht.

3. Verbeterde foto’s app

De zoekfunctie in de foto’s app is voorzien van verbeterde zoeksuggesties. Hierdoor hoef je vaak niet eens een zoekterm in te vullen. Daarnaast kun je ook naar specifieke ‘objecten’ zoeken door termen als ‘voetbal’ of ‘zee’ in te vullen. De nieuwe foto’s app herkent personen en objecten een stuk beter dan voorheen. Wat ook nieuw is, is het ‘Voor-jou’ tabblad in iOS 12. Hierin staan foto’s gesommeerd die te maken hebben met een speciale dag of thema. 

4. Siri Shortcuts

Siri Shortcuts is een nieuwe functionaliteit die werkt met de spraakassistent van Apple. Je kunt kiezen uit een reeks vooropgestelde vragen en opdrachten, maar ook je eigen varianten toevoegen. Denk hierbij aan het maken van afspraken, herinneringen maar ook het delen van een rekening met iemand anders.

iPhone Siri library

5. Verbeterde privacy

Privacy is enorm belangrijk, zeker in het digitale tijdperk waarin we nu leven. Met iOS 12 zorgt Apple voor een nog betere waarborging van jouw privacy. Diverse functionaliteiten van social media worden daarom geblokkeerd. Veel social media kanalen houden stiekem jouw surfgedrag in de gaten, Apple gaat dit tegen met de nieuwe iOS 12 update. Daarnaast wordt het inloggen met sterke wachtwoorden een stuk eenvoudiger gemaakt.

6. FaceTime 2.0

Met iOS 12 krijgt FaceTime eindelijk een update. Eén van de grootste veranderingen is ‘Group FaceTime. Hiermee kun je tot maximaal 32 mensen tegelijkertijd videobellen. De verbeterde FaceTime variant wordt beschikbaar op iPhones, iPads, iMacs en op de Apple Watch.

MacBook with Facetime 2

7. Screen Time en Niet Storen

iPhone verslaving? Met Screen Time in iOS 12 krijg je inzicht in het gebruik van je telefoon. In de nieuwe iOS 12 kun je onder andere zien hoeveel tijd je spendeert aan een app of hoelang je op het internet hebt gesurft. Daarnaast kun je ook checken hoe vaak je je toestel op een dag hebt opgepakt.

Ouders kunnen met Screen Tim een iOS-apparaat blokkeren voor hun kinderen, waardoor ze (tijdelijk) worden afgeschermd van hun iOS device. Wat wel handig is, is dat bepaalde apps ten allen tijden gebruikt kunnen worden. Handig voor bijvoorbeeld een noodgeval.

Screen Time Screen Check

Naast Screen TIme is ook de ‘Niet Storen’ functionaliteit verbeterd. Het is met iOS 12 namelijk mogelijk om specifieke momenten te selecteren, bijvoorbeeld tijdens schooluren of tijdens het dineren in een restaurant. Ook worden meldingen s’nachts verborgen op je vergrendelscherm, deze zie je pas weer de volgende ochtend. Hierdoor krijg je s’nachts een betere nachtrust omdat je niet continu wordt gestoord door meldingen op je beeldscherm.

8. ARKit 2.0

Het augmented reality platform van Apple ‘ARKit’ krijgt een upgrade naar versie 2.0. De grootste verbetering van de 2.0 versie is dat meerdere apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dit maakt het mogelijk om meerdere iPhones en iPads tegelijkertijd naar een hetzelfde virtuele object te kijken.

iPad met ARKit

Nieuwe iPhone kopen? Niet meer nodig met iOS 12!

iOS 12 gaat ervoor zorgen dat oudere devices nog sneller worden. Waarom zou je dan nog een nieuwe iPhone kopen? Wees verstandig en ga voor een refurbished iPhone. Bij aankoop krijg je de nieuwste software, twee jaar garantie (óók op de accu bij Forza) én gratis nieuwe accessoires. En dit alles tegen een bijzonder scherpe prijs. Kwaliteit is gegarandeerd, want onze refurbished iPhones zijn grondig gecontroleerd door speciale robots en technici.

Voor minder dan € 200 koop je bij ons al een iPhone 5S, die werkt met de nieuwste iOS 12. Maar ook één van de nieuwste iPhones, de iPhone 7, is bij ons al te koop voor minder dan € 400. Bij Apple betaal je minimaal € 529 voor de iPhone 7. Je bespaart dus eenvoudig honderden euro’s door te kiezen voor refurbished.

Video: Apple Keynote 2018


WAAROM EEN (FORZA) REFURBISHED APPLE DEVICE?

 • Twee jaar garantie, óók op de batterij;
 • iPhones grondig gecontroleerd door speciale robots;
 • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
 • Niet tevreden? Retourneer gratis tot 14 dagen na aankoop;
 • Tienduizenden tevreden klanten gingen je al voor!