Is de iPhone 6S nog bruikbaar in 2020?

Laatste update: 26-06-2020

In oktober 2015 werd de iPhone 6S in Nederland uitgebracht. Apple heeft in de tussentijd niet stilgezeten, want het bedrijf heeft in de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwe iPhones uitgebracht met veel nieuwe innovaties. De vraag is dan ook: Is de iPhone 6S nog bruikbaar in 2020? Dat vertellen we je in dit blogartikel.

Een snelle processor voor alledaagse basistaken

Is de iPhone 6S, die inmiddels ruim 5 jaar oud is, nog snel genoeg? Hier kunnen we kort over zijn, want het antwoord is ja! De iPhone 6S beschikt namelijk over een snelle A9-processor, die de meeste apps van deze tijd snel opent. Ook games die meer graphics bevatten dan de normale mobiele spelletjes (denk aan Fortnite, Fifa en GTA) draaien soepel op dit toestel. Het maakt dus niet uit of je jouw favoriete serie wilt streamen, meerdere taken tegelijkertijd moet uitvoeren of goed wilt ontspannen met een game; de A9-chip is er snel genoeg voor.

De iPhone 6S werkt sneller dankzij iOS

iOS 12, Apple’s besturingssysteem voor de iPhone, heeft oudere toestellen als de iPhone 6S sneller en stabieler gemaakt. iOS 13, de meest recente versie, heeft ervoor gezorgd dat apps op een andere manier gecomprimeerd worden. Apps die je voor het eerst download zijn 50 procent kleiner dan voorheen, en apps die je bijwerkt zijn zelfs 60 procent kleiner. Hierdoor starten apps een stuk sneller op en voelt alles wat je met de iPhone 6S doet soepel aan.

Volledige iOS-ondersteuning

iOS 14 iPhone 6S

De A9-processor van de iPhone 6S is krachtig genoeg voor het meest recente besturingssysteem iOS 13. Hierdoor kun je gebruikmaken van de laatste functionaliteiten. Van Apple is bekend dat het bedrijf haar iPhones gemiddeld 5 jaar ondersteunt. Bij elke grote software update worden nieuwe functies en snufjes toegevoegd. Na een bepaalde tijd kan de processor van een iPhone de software simpelweg niet meer aan, en vervalt de volledige ondersteuning. Gelukkig is de A9-processor krachtig genoeg en het ziet er zelfs naar uit dat de iPhone 6S te updaten is naar de toekomstige iOS 14. Nu én in de toekomst is de iPhone 6S dus nog steeds een snelle en betrouwbare telefoon, waarop je gebruik kunt maken van de laatste functies.

De iPhone 6S is een goed middenklasse toestel

We zouden liggen als we zeggen dat de iPhone 6S bijna net zo goed is als de iPhone 11. In 5 jaar tijd heeft de technologie niet stilgestaan, dus natuurlijk is een recente iPhone op alle fronten een stukje beter dan de iPhone 6S. Dat betekent echter niet dat de iPhone 6S een oud, afgeschreven toestel is. Dankzij de snelle processor en de goede specificaties van het toestel kun je de iPhone 6S nog jaren onbezorgd gebruiken. Zo kun je:

Gewoon goede foto’s en video’s maken

Goede foto´s maken met de iPhone 6S

De iPhone 6S heeft, net als de recente iPhones, een 12 megapixel camera. Hiermee maak je overdag gewoon goede foto’s, zonder gedoe van geavanceerde instellingen. Druk gewoon op de knop, en de camera software zorgt ervoor dat je een mooie foto krijgt. Filmen kan zelfs in 4K Ultra HD. Je favoriete moment leg je dus scherp vast. De 5 megapixel camera aan de voorkant kan filmen in Full HD kwaliteit. Je selfies of videogesprekken zijn hierdoor altijd in een kwaliteit die je anno nu mag verwachten.

Ontgrendelen met je vingerafdruk

De iPhone 6S beschikt over een thuisknop, iets waar nog altijd een grote groep mensen aan gehecht is. Het werkt eenvoudig, intuïtief én er zit een vingerafdrukscanner in verwerkt. Je kunt de iPhone 6S dus eenvoudig ontgrendelen door je vinger op de thuisknop te leggen. Dit is niet alleen eenvoudiger dan de cijfercode, maar ook een stuk veiliger.

Alles haarscherp zien

Het 4.7 inch grote beeldscherm (11.75 cm) heeft een resolutie van 1334 x 750 pixels. Het beeldscherm bevat 326 pixels per inch, waardoor het blote oog geen onderscheid meer kan maken tussen losse pixels. Hierdoor kun je alles, zowel beeld als tekst, goed scherp zien. Apple noemt dit Retina-display. Deze benaming mag een beeldscherm alleen dragen als het aan de hoge eisen van Apple voldoet. Op de iPhone 6S heb je dus geen last van een onduidelijk beeld.

Je oortjes of koptelefoon op het toestel aansluiten

koptelefoon direct aansluiten op iPhone 6S

Tot en met de iPhone 6S is het mogelijk om je oortjes of koptelefoon direct op het toestel aan te sluiten. Bij nieuwere toestellen heeft Apple deze aansluiting verwijderd, waardoor je oortjes of een koptelefoon via een speciale tussenaansluiting of via bluetooth met je telefoon moet verbinden. Bij de iPhone 6S heb je dit gedoe niet, waardoor je direct kunt genieten van je favoriete muziek.

Conclusie

De iPhone 6S is nog goed bruikbaar in 2020 én 2021. Dat komt door de A9-processor die krachtig genoeg is voor het meest recente besturingssysteem van Apple. Je kunt dus nog jaren gebruikmaken van de laatste functionaliteiten. De specificaties maken van de iPhone 6S een goed middenklasse toestel. Het toestel is eenvoudig te gebruiken en is gewoon goed in het uitvoeren van alledaagse basistaken.

iPhone 6S voordelig kopen

Zoek je een heel voordelige iPhone waarmee je de komende jaren nog goed vooruit kunt? Dan is de iPhone 6S geschikt voor jou. Bij Forza Refurbished kun je hem heel voordelig kopen vanaf €159! Bij aanschaf krijg je gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd én twee jaar garantie. Met de keuze uit verschillende kleuren en opslagcapaciteiten, is er altijd wel een variant die goed bij jou past.