Het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone 6

Twijfel je tussen het kopen van een iPhone 6 of een iPhone 6S als los toestel? In dit artikel leggen we je graag uit wat de (technische) verschillen zijn tussen beide iPhones. Aanvullend geven we je een advies wanneer je beter voor een refurbished iPhone 6S of een refurbished iPhone 6 als los toestel kunt kiezen.

Wat betekent de ‘S’ bij de iPhone 6S?

Waar de ‘S’ precies voor staat bij de 6S is niet precies duidelijk. Wel zijn hierover diverse speculaties vindbaar op het internet. Apple zelf heeft in ieder geval geen officiële verklaring gegeven voor de betekenis van de ‘S’ bij de 6S. Op het internet suggereert de een dat het voor ‘speed’ staat en de ander voor ‘sensitivity’ vanwege de 3D-touch functionaliteit. Er is één ding wat zeker is: Apple voegt altijd nieuwe functionaliteiten toe bij de release van een S-model.

Welke uiterlijke verschillen zijn er tussen beide iPhones?

De iPhone 6 is verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrey en goud. Daarentegen is de iPhone 6S ook leverbaar in de kleur roségoud. Een ander verschil qua uiterlijk tussen beide iPhones is de gemarkeerde ‘S’ op de achterkant van de 6S. Voor de rest zijn er geen directe uiterlijke verschillen te vinden. Het werkelijke verschil tussen de 6 en de 6S bevindt zich onder de motorkap.

Het scherm en de schermresolutie van de iPhone 6S en de iPhone 6

De iPhone 6S en de 6 beschikken beide over een 4.7-inch schermformaat met een schermresolutie van 1334 x 750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi. Nieuw aan het scherm van de iPhone 6S is de ‘3D-Touch’ functie. Dit maakt het mogelijk om verschillende functionaliteiten van apps direct aan te roepen zonder dat een app eerst geopend moet worden.

Stel je wilt WhatsApp openen: dan tik je het icoon aan. Wil je direct kunnen kiezen uit meerdere functionaliteiten van WhatsApp, zoals het vinden van contacten, het beginnen van een nieuwe chat of het maken van een foto? Druk dan wat harder en iets langer op het WhatsApp-icoon. Daarmee verschijnen de functionaliteiten in een overzicht.  

De verschillen in snelheid en kracht

De iPhone 6 beschikt over een A8 Dual-Core processor met 64-bit en een klokfrequentie van 1.4GHz. Daarnaast is de 6 uitgerust met 1GB aan RAM (werkgeheugen). De 6S is tot wel 30% sneller dankzij de A9 dual-core processor met 64-bit en een klokfrequentie van 1.84GHz. Aanvullend heeft de iPhone 6S ook 2GB aan RAM in plaats van 1GB. Beide refurbished iPhones zijn verkrijgbaar met 16GB, 64GB of 128GB aan opslag.

Tot slot

Of je beter kunt kiezen voor een refurbished iPhone 6 of een refurbished iPhone 6S is afhankelijk van je wensen en het toestel dat je nu tot je beschikking hebt. Gebruik je je smartphone voornamelijk voor WhatsApp en social media? Dan kun je beter kiezen voor een refurbished iPhone 6, bij Forza Refurbished al verkrijgbaar vanaf € 319,95.

Ben je een fanatieke mobiele gamer of wil je je smartphone gaan gebruiken als vervangende camera? Dan kun je beter voor een refurbished iPhone 6S kiezen, al verkrijgbaar vanaf € 409,95 bij Forza Refurbished. Bovenop onze scherpe prijzen ontvang je ook nog eens standaard 24 maanden garantie!