iOS 12 installeren? 3 belangrijke vragen voor installatie

21 September 2018 - 5 min read time
iOS 12 installeren? 3 belangrijke vragen voor installatie

Wie relevant wil zijn, moet zichzelf blijven vernieuwen. Apple weet dat als geen ander. Door het besturingssysteem jaarlijks te voorzien van een grote update, blijft Apple met interessante en nieuwe functies komen. Het in juni aangekondigde systeem is sinds 17 september te downloaden voor iPhone, iPad en iPod.

Updaten naar iOS 12 is niet noodzakelijk, maar wij raden het wél aan. Apple heeft namelijk een flink aantal verbeteringen doorgevoerd, waaronder het sneller werken van de processor, het aanschroeven van privacy waarborging én het monitoren van je telefoonverbruik. Wanneer je ervoor kiest om iOS 12 te installeren, moet je echter wél rekening houden met het een en ander. Dit zijn 3 zaken die je moet weten voor het installeren van iOS 12.

1. Ondersteunt mijn toestel iOS 12?

Het is niet vanzelfsprekend dat iOS 12 op elk Apple-toestel beschikbaar is. Sommige modellen zijn al verouderd en worden niet meer ondersteund door Apple. Maakte je hiervoor gebruik van iOS 11, dan kun je iOS 12 probleemloos installeren. Weet je niet zeker of jouw device geschikt is voor de nieuwe iOS 12? Bekijk hier het overzicht.

 

2. Moet ik een reservekopie maken?

In principe is het niet nodig om een reservekopie te maken. Persoonlijke gegevens, instellingen en applicaties blijven bewaard na het updaten van je iPhone, iPad of iPod. Toch kan er tijdens een update wel eens wat mis gaan. Mocht dit gebeuren moet het apparaat hersteld worden. Om er zeker van te zijn dat er géén foto’s, video’s, berichten of documenten verloren gaan, kun je er dus voor kiezen om een back-up te maken van het toestel.

Ga voor het maken van een reservekopie naar Instellingen > Algemeen > iCloud > iCloud-reservekopie.

3. Hoeveel ruimte is er nodig voor iOS 12?

Het beperken van opslagruimte is een behoorlijke uitdaging voor Apple. Want nieuwe, uitgebreidere functies hebben als nadeel dat ze veel ruimte in beslag nemen. De update naar iOS vereist ongeveer 2GB aan opslagruimte, die alléén via een WiFi-netwerk kan worden gedownload. Niet genoeg ruimte beschikbaar? Dan begint de download pas wanneer er ruimte vrij is gemaakt.

Meer weten over de vernieuwingen van iOS 12? Lees dan ons uitgebreide artikel: Alles wat je moet weten over iOS 12.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?