iPhone 11 draadloos opladen, zó zit dat

20 Maart 2021 - read time
iPhone 11 draadloos opladen, zó zit dat

Eén van de voordelen van de iPhone 11 refurbished is dat je dit toestel draadloos kan opladen. De iPhone 11 heeft namelijk een glazen achterkant. Maar wat is de juiste draadloze oplader voor de iPhone 11? En hoe werkt dat precies?

iPhone 11 draadloos opladen, hoe werkt dat precies?

De achterkant van de iPhone 11 heeft een vrolijk kleurtje én is gemaakt van glas. Dat is stijlvol en functioneel, want hierdoor kan het toestel draadloos opgeladen worden. Hierbij wordt de energie van de lader doorgestuurd naar een ontvanger aan de achterkant van het toestel. De ontvanger zet de energie om naar elektriciteit en zo kan de iPhone 11 zichzelf opladen.

Niet helemaal draadloos

Het draadloos opladen werkt met elektromagnetische inductie. Daarvoor is nog steeds een stroomkabel nodig, omdat het laadstation verbonden moet zijn met het stopcontact. Helemaal draadloos is het dus niet. Dat er toch gesproken wordt over draadloos opladen heeft ermee te maken dat je geen kabel meer op de iPhone 11 hoeft aan te sluiten.

Qi draadloos opladen tot 7.5 Watt

De iPhone 11 werkt uitsluitend met een Qi-gecertificeerde oplader. Qi is een standaard voor het draadloos opladen van apparaten. De iPhone 11 kan draadloos opgeladen worden met een maximale snelheid van 7,5 watt. Waar moet je dan goed op letten?

Goedkoop = duurkoop

De prijs die je voor een draadloze oplader betaalt, kan erg variëren. Het lijkt dan al snel aantrekkelijk om de goedkoopste variant te kopen. Over het algemeen geldt helaas dat goedkoop vaak duurkoop is. Er zijn namelijk veel neppe laders in omloop die je iPhone 11 wél draadloos kunnen opladen, maar je toestel niet beschermen tegen oververhitting en daarnaast zelfs voor kortsluiting kunnen zorgen.

Betrouwbaar iPhone 11 draadloos opladen

Qi-opladers zijn over het algemeen verantwoord en veilig in gebruik. Dit wordt extra bestempeld door de MFI-certificering. MFI betekent ‘Made For iPhone/iPad/iPod. Het accessoire is dan door Apple veilig bevonden. In theorie kan elke fabrikant dit logo namaken, maar gelukkig kun je altijd zelf het accessoire op echtheid controleren in Apple’s officiële lijst met goedgekeurde accessoires. Koop je een draadloze oplader voor de iPhone 11 bij de bekende grote aanbieders, dan mag je er uiteraard vanuit gaan dat je een deugdelijk product aanschaft.

iPhone 11 draadloos opladen werkt niet, wat nu?

Het kan voorkomen dat, ondanks je in het bezit bent van de juiste draadloze oplader, het opladen niet werkt. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Lees hier meer over de oorzaken.

Interesse in een iPhone 11?

Overweeg je om de iPhone 11 te kopen? Refurbished is dit toestel wél betaalbaar. Met de keuze uit verschillende productcondities en kleuren vind je gegarandeerd een goede deal mét 2 jaar garantie en gratis bekabelde laadaccessoires. Vandaag vóór 22:30 uur besteld? Morgen in huis!

Bekijk refurbished iPhone 11

opladen iphone 11
← Vorige Volgende →