iPhone 11 draadloos opladen werkt niet

22 Maart 2021 - read time
iPhone 11 draadloos opladen werkt niet

De iPhone 11 kun je, net als alle andere voorgaande toestellen vanaf de iPhone 8, draadloos opladen. Wat je daarvoor nodig hebt is een 7,5 Watt oplader die Qi-gecertificeerd is. Handig, zo’n oplader, maar soms kan het tóch voorkomen dat je iPhone 11 niet draadloos oplaadt. Dit zijn de mogelijke oorzaken als het niet werkt.

iPhone 11 draadloos opladen werkt niet met elk hoesje

Bij draadloos opladen wordt energie van de lader doorgestuurd naar de achterkant van het toestel. Om dit te kunnen doen moeten de lader en de ontvanger dus dicht bij elkaar zijn. Waarschijnlijk bescherm je de achterkant van de iPhone 11 refurbished met een hoesje en dat zorgt ervoor dat de afstand groter is, waardoor het draadloos opladen niet werkt. Bij een doorsnee hoesje van leer of siliconen is het vaak geen probleem, maar dikkere hoezen die je iPhone 11 tegen ruige omstandigheden beschermen kunnen ervoor zorgen dat het toestel niet draadloos oplaadt. Verwijder dus de hoes als het draadloos opladen niet werkt. Ook zijn er hoesjes waar je pasjes in kunt bewaren. Die kunnen het signaal van de lader naar de ontvanger ook onderbreken.

iPhone 11 laadt niet draadloos op als hij scheef ligt

De meeste draadloze opladers hebben een vrij klein contactpunt, waardoor de iPhone 11 precies goed moet liggen. Ligt hij scheef, dan kan er mogelijk geen/onvoldoende energie doorgestuurd worden. Dan werkt het draadloos opladen vanzelfsprekend niet. Probeer dus je iPhone 11 goed op de draadloze oplader te leggen en op het scherm te controleren of het toestel opgeladen wordt. Soms kan het voorkomen dat het toestel tijdens het opladen verschuift. Dit gebeurt vaak als de trilfunctie geactiveerd wordt bij het ontvangen van berichten. Het toestel trilt dan van zijn plek af. Zet de trilfunctie van je iPhone 11 uit tijdens het draadloos opladen om dit te voorkomen.

Bij een te warme batterij laadt de iPhone 11 niet draadloos op

De iPhone 11 kan iets warmer worden als deze aan het opladen is. Als de batterij te warm wordt, beperkt de software het opladen tot 80 procent. Zo wordt de levensduur van de batterij verlengd. Het draadloos opladen wordt hervat als de temperatuur is gedaald. Wat je hier zelf aan kunt doen, is de iPhone 11 verplaatsen naar een koelere plek.

Draadloos opladen werkt niet i.c.m. USB

Is je iPhone 11 aangesloten op de computer met de USB kabel? Of is je toestel aangesloten op een USB-lichtnetadapter? Dan wordt de batterij automatisch bekabeld opgeladen. Het is dan niet mogelijk om dit te combineren met draadloos opladen.

iPhone 11 draadloos opladen werkt niet zonder Qi-lader

De iPhone 11 kun je alleen draadloos opladen met een Qi-lader. Qi is een standaard voor het draadloos opladen van apparaten en de iPhone 11 van Apple maakt gebruik van deze standaard. Heeft jouw lader deze standaard niet, dan laadt de iPhone 11 niet draadloos op. In dit geval moet je een lader aanschaffen die wél geschikt is voor jouw iPhone 11.

Heb wat geduld

Als je de iPhone 11 op de draadloze oplader legt, kan het soms even duren voordat je iets ziet. Als de batterij erg leeg is, verschijnt het batterij-icoontje pas na een paar minuten in beeld als de batterij weer een beetje is opgeladen.

Tot slot

Heb je bovenstaande tips geprobeerd en werkt het draadloos opladen van je iPhone 11 nog steeds niet? Probeer hem dan bekabeld op te laden. Zo kun je achterhalen of het probleem in de batterij zelf zit. Daarnaast helpt het aan- en uitzetten of een harde reset bij veel problemen die je met de iPhone 11 ervaart. Blijk je last te hebben van hardnekkige oplaadproblemen? Dan kun je het beste contact opnemen met de aanbieder waar je de iPhone gekocht hebt. Heb je een iPhone refurbished gekocht bij Forza en kom je er niet uit?

Neem contact met ons op

opladen iphone 11
← Vorige Volgende →