iPhone 5S als los toestel kopen? Dit wil je weten over het toestel

De iPhone 5S is het opvolgende model van de iPhone 5 en werd tegelijkertijd met de goedkopere iPhone 5C geïntroduceerd. Apple heeft - in vergelijking met het voorgaande model - flink wat verbeteringen doorgevoerd. Het device beschikt onder meer over een 64-bits A7-processor, waardoor je gebruik kunt maken van iOS 11 op de 5S.

Daarnaast heeft de iPhone 5S ook touch-ID (vingerafdrukscanner), waarmee je eenvoudig je telefoon en apps kunt ontgrendelen. Wil je een iPhone 5S kopen, maar wil je eerst nog meer informatie inwinnen? In dit artikel bespreken we de belangrijkste functionaliteiten van de 5S van Apple.


Specificaties van de iPhone 5S

In eerste instantie lijkt de iPhone 5S erg veel op de iPhone 5. Nieuw is dat de 5S ook verkrijgbaar is in de kleuren spacegrijs en goud. Apple vervangt daarmee de zwarte variant van de iPhone 5. Voor de rest is het design vrijwel gelijk gebleven aan het voorgaande model. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste specificaties van de iPhone 5S:

 • Beschikbaar in de kleuren: spacegrijs - goud - zilver
 • Keuze uit de opslagruimtes: 16GB - 32GB - 64GB
 • Krachtige 64 bits A7-processor
 • 8-megapixel camera aan de achterzijde
 • Eerste iPhone met vingerafdrukscanner (touch-ID)
 • Geschikt voor iOS 11

Introductie van de iPhone 5S

Heb je de introductie van de iPhone 5S nog niet gezien? Bekijk dan de onderstaande video.

Uiterlijke veranderingen

Naast de nieuwe kleuren spacegrijs en goud, heeft Apple ook de lak van de iPhone 5S aangepast. Hierdoor slijt de kleur minder snel. De kleuren van de boven- en onderkant van het toestel zijn wel gelijk gebleven.

Functionele veranderingen

Wat verder nieuw is aan het uiterlijk van het toestel zijn de dubbele flitsers aan de achterzijde van het toestel. Hiermee maak je - in het donker - nog mooiere foto’s. Ook heeft Apple een cirkel rondom de homeknop geplaatst. Deze homeknop functioneert nu ook als vingerafdrukscanner (touch-ID). De scanner wordt beschermd door een stevig laagje saffierglas. Hierdoor is de vingerafdrukscanner goed bestand tegen krasschade.

Gewicht en afmetingen

De iPhone 5S is bijzonder licht te noemen met een gewicht van slechts 112 gram. Daarnaast is de 5S ook nog eens behoorlijk dun met zijn afmetingen van 123,8 x 58,6 x 7,6 mm. Al met al is het een ideaal toestel om mee te nemen in je broekzak. Erg handig voor mensen die veel onderweg zijn, zoals bijvoorbeeld reizigers.
iPhone 5S zwart achterkant

Opslagruimte iPhone 5S

Zoals je (waarschijnlijk) van Apple gewend bent, is het geheugen van de iPhone 5S niet uitbreidbaar. Je kunt kiezen voor 16GB, 32GB of 64GB aan opslagruimte. Belangrijk is dus om te bepalen wat voor soort gebruiker je bent. Maak je bijvoorbeeld veel foto’s en video’s en wil je deze graag opslaan op je telefoon? Kies dan voor een iPhone 5S met 32GB of 64GB aan opslagruimte.

Werk je voornamelijk vanuit de cloud? Dan zul je - net als de meeste mensen - genoeg hebben aan een iPhone 5S met 16GB aan opslagruimte.

iPhone 5S met abonnement of toch los kopen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een telefoon los te kopen en deze te combineren met een sim-only abonnement. Dit is niet voor niets, want een (duur) telefoonabonnement kan sinds kort - door de nieuwe telecomwet - leiden tot een (negatieve) BKR-registratie. Op den duur kan dit er zelfs voor zorgen dat je gekort wordt op een hypotheekverstrekking.

BKR-registratie voorkomen

Wil je absoluut geen (negatieve) BKR-registratie oplopen? Koop dan een losse iPhone 5S en combineer deze met een goedkoop sim-only abonnement. Je bespaart helemaal veel geld als je kiest voor een refurbished iPhone. Wil je meer weten over de BKR-registratie en wanneer je deze registratie krijgt? Lees dan ons blog over de Telecomwet.

Een goedkope iPhone 5S? Kies voor refurbished!

Ben je op zoek naar een goedkope iPhone 5S en dat met de hoogste kwaliteit? Dan kun je het beste kiezen voor een refurbished iPhone 5S van Forza Refurbished. Een refurbished iPhone is - in de meeste gevallen - een eerder gebruikt toestel. Echter is dit afhankelijk van de product conditie van het toestel. Het grote verschil tussen tweedehands en refurbished is dat refurbished toestellen grondig zijn gecontroleerd en indien nodig gereviseerd.

Onze refurbished iPhones worden gecontroleerd op méér dan 50-technische aspecten. Een technische controle wordt bij ons uitgevoerd door technische vakmensen uitgevoerd. Daarbij zijn eventuele defecte onderdelen vervangen door nieuwe. Tot slot krijgen onze refurbished iPhones een professionele reinigingsbeurt en worden ze toegekend aan de bijbehorende product conditie.

Voordelen van refurbished

 • Tot wel 60% goedkoper dan nieuw;
 • Standaard 24 maanden garantie;
 • iPhones gecontroleerd door robots;
 • Altijd een simlockvrij toestel;
 • Gratis nieuwe laad accessoires én handleiding;
 • Voor ieder budget een refurbished device.

Nadelen van refurbished

 • Sommige modellen zijn beperkt leverbaar

iPhone 5S inleveren voor geld

Heb je momenteel een iPhone 5S in je bezit en wil je deze inleveren voor geld? Dan kun je je iPhone 5S verkopen aan Forza Refurbished. Vervolgens kun je kiezen voor ‘Forza Tegoed’, hiermee krijg je korting op een ander device. Daarnaast kun je ook kiezen voor geld op je rekening.

iPhone 5S zijkant kleuren

Tot slot

De iPhone 5S is vandaag de dag nog steeds een veelgebruikt toestel. Dit komt onder meer omdat het een zeer betaalbaar toestel is. Een ander groot voordeel is dat de 5S ook geschikt is voor iOS 11 én uitgerust is met touch-ID (vingerafdrukscanner). Hierdoor profiteer je ook de komende jaren nog van de iPhone 5S. Wil je niet teveel geld uitgeven aan een iPhone 5S, maar wel verzekerd zijn van een betrouwbare aankoop? Kies dan voor een refurbished iPhone 5S van Forza Refurbished