iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

27 Juli 2017 - 5 min read time

In 2014 kwamen dan eindelijk de langverwachte iPhone 6 en de iPhone 6 Plus uit. Op het eerste gezicht is er één duidelijk verschil: het formaat. De iPhone 6 Plus is een stuk groter dan de iPhone 6. Echter zijn er nog meer veschillen die je niet gelijk kunt zien. Daarom vertellen wij je in dit artikel graag wat meer over de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus en de belangrijkste verschillen.

Formaat

Het grootste verschil is natuurlijk het formaat. Het valt direct op dat de iPhone 6 Plus een stuk groter is dan de iPhone 6. Zo heeft de iPhone 6 'slechts' een scherm van 4,7 inch, terwijl de iPhone 6 Plus een scherm van 5,5 inch heeft. Voor sommige mensen is dit grote scherm een uitkomst, terwijl het voor anderen juist niet fijn is. De iPhone 6 Plus is namelijk niet met één hand te bedienen.

Batterij

Doordat de iPhone 6 Plus een stuk groter is dan de iPhone 6 heeft deze dus flink wat extra ruimte. Deze extra ruimte is door Apple opgevuld met batterij. Natuurlijk verbruikt de iPhone 6 Plus ook meer batterij dan de iPhone 6 door onder andere het grote scherm, maar dan gaat de batterij nog steeds langer mee in vergelijking met de iPhone 6. Een nadeel hiervan is dat het opladen van de iPhone 6 Plus een stuk langer duurt.

Camera

Wanneer je de camera van de iPhone 6 en de 6 Plus met elkaar vergelijkt, zul je zien dat de iPhone 6 Plus over iSight-camera beschikt. De iSight-camera zorgt voor optische beeldstabilisatie. Echter heeft beeldstabilisatie alleen zin in situaties met weinig licht. Je zult dan ook weinig verschil merken vergeleken met de iPhone 6.

Prijs

Tot slot kijken we naar de prijs van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Een nieuwe iPhone 6 kun je kopen vanaf €639, terwijl je een iPhone 6 Plus hebt vanaf €749. Vind je dit te veel geld voor een smartphone? Dan kun je ook kiezen voor een refurbished of remarketed iPhone 6 of 6 Plus van Forza Refurbished. Zo kun je tot wel 60 procent besparen op de aankoop van je nieuwe iPhone!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?