iPhone 7 vs iPhone 12: dit zijn de verschillen

17 Januari 2023 - read time
iPhone 7 vs iPhone 12: dit zijn de verschillen

We kunnen eigenlijk al gelijk met de deur in huis vallen. De iPhone 12 refurbished is in élk opzicht beter en dus zeker aan te bevelen. Maar lees toch even verder, want de iPhone 7 kan voor sommigen nog steeds behoorlijk interessant zijn. Benieuwd wat dit dan is?


Verschil iPhone 12 vs iPhone 7

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 7 in een notendop:

  • Behuizing en gewicht
  • Beeldscherm
  • Chip
  • Camera
  • Software
  • 5G
  • Prijs
  • Functionaliteiten

Behuizing en gewicht iPhone 7 vs iPhone 12

De iPhone 12 heeft een nieuw, modern design met een scherm dat helemaal tot aan de randen van het toestel reikt, terwijl de iPhone 7 een traditioneler design heeft met dikkere bezels rond het scherm en beschikt over een Touch ID knop. De iPhone 7 ontgrendel je dus met je vinger. Voor het nieuwe design van de iPhone 12 heeft Apple afscheid genomen van de Touch ID knop en ontgrendel je de iPhone 12 met je gezicht door middel van gezichtsherkenning. Tot slot weegt de iPhone 12 164 gram en de iPhone 7 138 gram.

iPhone 7 vs iPhone 12 verschillen

Een schitterend beeldscherm

De iPhone 12 heeft een groter en scherper scherm met een resolutie van 2532 x 1170 pixels, terwijl de iPhone 7 een kleiner scherm heeft met een resolutie van 1334 x 750 pixels. De iPhone 12 beschikt daarnaast over OLED-beeldscherm, waardoor de kleuren van het scherm afspatten.

Een krachtige chip

De iPhone 12 heeft een nieuwere en krachtigere processor (de A14 Bionic), terwijl de iPhone 7 een oudere processor heeft (de A10 Fusion). Dit verschil is écht merkbaar.

Cameraverschil iPhone 7 vs iPhone 12

De iPhone 12 heeft een verbeterde camera met twee lenzen (groothoek en ultragroothoeklens) en ondersteuning voor stereo-video-opname, terwijl de iPhone 7 slechts één camera heeft en geen ondersteuning voor stereo-video-opname heeft. Daarnaast kan je geen portretfoto’s maken op de iPhone 7 en ontbreekt Dolby Atmos.

iPhone 12 vs iPhone 7 camera

Software

De iPhone 12 draait op het nieuwste besturingssysteem van Apple, terwijl de iPhone 7 draait op een oudere versie van iOS (iOS 15 was de laatste versie die beschikbaar was voor de iPhone 7). Wat betekent dit voor jou? Een mindere online bescherming en apps die na verloop van tijd niet meer werken op je iPhone.

5G

De iPhone 12 beschikt over 5G-ondersteuning. De iPhone 7 niet. Dit betekent dat je met de iPhone 12 klaar bent voor de toekomst en je dus, mits je voorzien bent van een 5G-abonnement, over razendsnel internet beschikt.

Prijsverschil iPhone 7 vs iPhone 12

De iPhone 12 is duurder dan de iPhone 7. De prijzen van de iPhone 7 variëren, afhankelijk van de opslagcapaciteit, maar het prijsverschil tussen iPhone 12 en de iPhone 7 is enkele honderden euro’s.

iPhone 7 vs iPhone 12 draadloos opladen

Functionaliteiten

De iPhone 12 heeft nog een aantal andere interessante functionaliteiten die de iPhone 7 niet heeft. Zo beschikt de iPhone 12 over MagSafe, wat o.a. betekent dat je die iPhone 12 draadloos kan opladen (dit kan de iPhone 7 niet). Ook is de behuizing van de iPhone 12 voorzien van het zogenaamde Ceramic Shield, waardoor dit toestel beter bestand is tegen vallen en krassen.

Conclusie

Oké, de iPhone 12 is eigenlijk beter in ieder opzicht. De vraag die je beter kan stellen is: voor wie is de iPhone 7 eigenlijk nog de betere keuze op dit moment? Nou, ben jij iemand die niet zo veel om een smartphone geeft? Zoek je degelijkheid, een kleine en lichte iPhone die prettig vasthoudt en geef je niet veel om snelheid? En neem je, tot slot, genoegen met het feit dat sommige apps op termijn niet meer werken. Dan is de iPhone 7 nog een goede keuze. Aan de andere kant, de iPhone 8 refurbished komt ook zeker in de buurt van dit profiel en is daarom ook zeker waard om mee te nemen in je overwegingen. Heb je zelf nu een iPhone 7 en wil je upgraden? Dán is de iPhone 12 de beste keuze.

Refurbished iPhone kopen

Refurbished is het betrouwbare, voordelige alternatief voor nieuw. Met een refurbished aankoop draag je daarnaast óók nog eens bij aan een lagere CO2-uitstoot en dus een schoner klimaat. Voor een refurbished iPhone hoeft namelijk minder gegraven te worden naar schaarse delfstoffen die nodig zijn voor de onderdelen en productie van een iPhone. Bestel jouw nieuwe refurbished iPhone dus gauw vóór 22:30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis!

vergelijking
← Vorige Volgende →