iPhone 8 Plus vs iPhone 12: aan elkaar gewaagd?

22 Januari 2023 - read time
iPhone 8 Plus vs iPhone 12: aan elkaar gewaagd?

De iPhone 12 refurbished ziet er modern uit. Een strak design gepaard met high-end specificaties. Hoe zit het dan met de iPhone 8 Plus? Nou, deze biedt ook nog een aantal interessante eigenschappen. Ben je aan het kiezen tussen deze twee iPhones óf wil je eigenlijk upgraden naar de iPhone 12? Lees dan eerst even dit blog!


Verschil iPhone 12 vs iPhone 8 Plus

Dit zijn de verschillen tussen de iPhone 12 en de iPhone 8 Plus in een notendop:

  • Behuizing en gewicht
  • Beeldscherm
  • Chip
  • Camera
  • Software
  • 5G
  • Prijs
  • Functionaliteiten

Behuizing en gewicht iPhone 12 vs iPhone 8 Plus

De iPhone 8 Plus heeft een traditioneel design met een glazen achterkant en aluminium randen, terwijl de iPhone 12 een nieuw, hoekig design heeft met tevens een glazen achterkant en aluminium randen. Voor het moderne design van de iPhone 12 heeft Apple afscheid genomen van de fysieke Touch ID home knop en zijn ze met dit model overgegaan naar Face ID. De iPhone 12 ontgrendel je dus met je gezicht. Tot slot weegt de iPhone 8 Plus met zijn 202 gram een stukje zwaarder dan de iPhone 12 die 164 gram weegt.

Uitstekend beeldscherm op de iPhone 12

De iPhone 8 Plus heeft een 5,5-inch LCD-scherm, terwijl de iPhone 12 een 6,1-inch Super Retina XDR-OLED-scherm heeft. Dit betekent dat het scherm van de iPhone 12 helderder, scherper en levendiger is dan het scherm van de iPhone 8 Plus. Hoewel het scherm van de iPhone 12 groter is, is het toestel in zijn totaliteit net wat kleiner dan de iPhone 8 Plus. Dit komt namelijk door de grotere schermranden die de iPhone 8 Plus nog heeft.

Een ijzersterke chip

De iPhone 8 Plus is uitgerust met de A11 Bionic-processor, terwijl de iPhone 12 de nieuwere A14 Bionic-processor heeft. De A14 Bionic is een stuk krachtiger dan de A11, wat betekent dat de iPhone 12 sneller is en beter kan presteren bij zware taken.

Cameraverschil iPhone 8 Plus vs iPhone 12

De iPhone 8 Plus heeft een 12 MP-groothoekcamera en een telelens, terwijl de iPhone 12 een 12 MP-groothoek en een 12 MP-ultragroothoekcamera heeft. Dit betekent dat de iPhone 12 in staat is om foto's te maken met een grotere hoek vanwege de ultrawide-camera. Daarnaast beschikt de iPhone 12 ook over Nachtmodus, waardoor foto’s er in het donker er ook goed uit zijn.

iPhone 8 Plus camera

iPhone 12 camera

5G

De iPhone 8 Plus heeft geen 5G-ondersteuning, terwijl de iPhone 12 wel 5G-ondersteuning heeft. Dit betekent dat de iPhone 12 in staat is om te profiteren van de snellere internetverbindingen die beschikbaar zijn met 5G-netwerken.

Prijsverschil iPhone 8 Plus vs iPhone 12

De iPhone 12 is duurder dan de iPhone 8 Plus. De exacte prijs hangt af van de opslagcapaciteit. Het prijsverschil is enkele honderden euro’s.

Functionaliteiten

De iPhone 12 heeft nog een aantal andere interessante functionaliteiten die de iPhone 8 Plus niet heeft. Zo beschikt de iPhone 12 over MagSafe, wat o.a. betekent dat je die iPhone 12 snel draadloos kan opladen. De iPhone 8 Plus kan óók draadloos opgeladen worden, maar het werk iets minder efficiënt. Ook is de behuizing van de iPhone 12 voorzien van het zogenaamde Ceramic Shield, waardoor dit toestel beter bestand is tegen vallen en krassen.

iPhone 12 Ceramic shield

Conclusie

De iPhone 12 is een mooie upgrade van de iPhone 8 Plus. Voor wie is de iPhone 8 Plus eigenlijk nog de betere keuze op dit moment? Nou, ben jij iemand die niet het nieuwste van het nieuwste hoeft, wil jij graag een groot scherm voor het kijken van series en wil je niet te veel betalen? Vind jij het dunne, ronde, klassieke design prettig? Dan is de iPhone 8 Plus nog steeds een goede keuze. Houd er wel rekening mee dat de software-ondersteuning sneller komt te vervallen dan bij de iPhone 12, waardoor je voor de langere termijn wellicht beter af bent met de iPhone 12. Heb je zelf nu een iPhone 8 Plus en wil je upgraden? Dán is de iPhone 12 de beste keuze.

Refurbished iPhone kopen

Refurbished is het betrouwbare, voordelige alternatief voor nieuw. Met een refurbished aankoop draag je daarnaast óók nog eens bij aan een lagere CO2-uitstoot en dus een schoner klimaat. Voor een refurbished iPhone hoeft namelijk minder gegraven te worden naar schaarse delfstoffen die nodig zijn voor de onderdelen en productie van een iPhone. Bestel jouw nieuwe refurbished iPhone dus gauw vóór 22:30 uur en je hebt hem de volgende dag al in huis!

vergelijking
← Vorige Volgende →