iPhone SE 2020 draadloos opladen? Zo werkt het.

18 Mei 2022 - read time
iPhone SE 2020 draadloos opladen? Zo werkt het.

De refurbished iPhone SE 2020 is geroemd om haar compacte, klassieke design in combinatie met de krachtige processor. Het toestel kan én wil je natuurlijk overal mee naar toe nemen, maar hoe werkt draadloos opladen op de iPhone SE 2020? Dat gaan we toelichten in dit blog.


Wat is draadloos opladen?

Draadloos opladen houdt in dat je je iPhone kan opladen zonder dat er een oplaadkabel in de oplaadpoort gestoken hoeft te worden. Het enige wat je nodig hebt is een draadloze oplader en een iPhone die draadloos opladen ondersteunt. De standaard voor draadloos opladen is Qi (lees: chi). Qi betekent ‘vitale energie’. De technologie is echter niet nieuw, want deze techniek werd al eerder gebruikt bij bijvoorbeeld elektronische tandenborstels.

Hoe moet je de iPhone SE 2020 draadloos opladen?

De iPhone SE 2020 draadloos opladen werkt via inductie. Hierbij wordt er elektrische spanning opgewekt via magnetisme. In de draadloze oplader schuilt een ‘spoel’ die een elektromagnetisch veld afgeeft. Achter de glazen achterkant van de iPhone SE 2020 schuilt eenzelfde soort spoel die deze energie absorbeert. De energie wordt omgezet in elektriciteit, waardoor de iPhone SE 2020 draadloos opgeladen wordt.

iPhone SE 2020 Qi gecertificeerd draadloos opladen

iPhone SE 2020 draadloos opladen met de juiste accessoires

Het is belangrijk dat je de iPhone SE 2020 met de juiste draadloze opladers oplaadt. Er is namelijk een kans dat je een oplader koopt die te weinig vermogen doorvoert, wat niet bevorderlijk is voor de iPhone SE 2020 batterij. Gebruik dus altijd Qi-gecertificeerde oplaadaccessoires. Deze kan je herkennen aan het logo wat op de verpakking van de draadloze oplader staat afgebeeld. 7.5 Watt is de maximale oplaadsnelheid, dus koop een Qi-gecertificeerde oplader die ook over minimaal 7.5 Watt beschikt.

iPhone SE 2020 draadloos opladen werkt niet

Het kan altijd voor komen dat het draadloos opladen van de iPhone SE 2020 niet werkt. In dit geval is het zaak om de volgende stappen te ondernemen:

  1. Verwijder een eventuele beschermhoes van de iPhone SE 2020
  2. Controleer of de iPhone goed gepositioneerd is op het oplaadpaneel
  3. Controleer of de stekker van de oplader is aangesloten op het elektriciteitsnet

Heeft de iPhone SE 2020 magsafe?

Nee, de iPhone SE 2020 heeft geen magsafe. Magsafe is alleen te gebruiken op de iPhone 12- en 13-serie. Met Magsafe kan je je iPhone draadloos opladen. Het grote voordeel van Magsafe is dat je iPhone en accessoires die Magsafe ondersteunen door middel van magneten bij elkaar worden gehouden. Hierdoor kan je dus vrijwel nooit je iPhone verkeerd op de draadloze oplader leggen, waardoor het toestel minder goed op zou laden.

iPhone SE 2020 magsafe

Refurbished iPhone SE 2020 kopen

Behoefte aan een iPhone die draadloos kan opladen? Dan ben je met de iPhone SE 2020 aan het juiste adres. Een refurbished iPhone is bovendien vele euro’s voordeliger. Bij Forza zijn alle iPhones op tientallen punten gecontroleerd door ervaren technici en gedegen software. Dankzij dit professionele proces beschikken wij met trots over het keurmerk Refurbished. Als je op werkdagen en zondag de iPhone SE 2020 refurbished vóór 22:30 uur besteld, heb je de volgende dag het toestel al in huis!

iphone se 2020 draadloos opladen
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?