De meest populaire smartphone van de VS? De iPhone SE!

19 Maart 2018 - 5 min read time
De meest populaire smartphone van de VS? De iPhone SE!

Onderzoek van ACSI (American Customer Satisfaction Index) wijst uit dat niet de iPhone 7 (Plus) maar, de iPhone SE de meest populaire smartphone is! De 4-inch iPhone staat op nummer 1 in de top 10 van ACSI. In dit artikel leggen we je graag uit waarom de iPhone SE zo populair is.

Design

Qua design is de iPhone SE vrijwel identiek gebleven aan de populaire iPhone 5S. De SE beschikt namelijk ook over dezelfde scherpe hoeken, een aluminium achterkant en een boven- en onderzijde van glas. Nieuw aan het design van de SE is dat het toestel ook verkrijgbaar is in de kleur roségoud. De iPhone SE is voornamelijk populair omdat het makkelijk is om taken snel en eenvoudig met een hand uit te voeren. Het compactere formaat is ideaal voor onderweg.

Hardware

Apple’s doel was om met de iPhone SE ‘s werelds meest krachtige 4-inch telefoon ooit te creëren. Volgens Apple is het ‘’een iPhone die klein oogt, maar groots presteert’’. Om dit doel te kunnen bereiken heeft Apple de binnenkant van de SE volledig herontwikkeld. Op het eerste gezicht lijkt de SE erg veel op de 5S. Dit komt omdat de werkelijke veranderingen niet cosmetisch zijn, maar aan de binnenkant zijn doorgevoerd. Qua prestaties is de iPhone SE (nagenoeg) even krachtig als de iPhone 6S.

Display

Het retina-display van de iPhone SE heeft een resolutie van 1.136 bij 640 pixels en een ppi (pixels per inch) van 326. De SE is aanzienlijk kleiner in vergelijking tot het schermformaat van de iPhone 6S (1.334 bij 750 pixels). Echter maakt dit de iPhone niet minder gebruiksvriendelijk. Veel mensen ervaren de SE als een overzichtelijke iPhone.

Kijk je veel video’s op je smartphone? Kijk dan ook eens naar  de grotere  iPhone 6S (Plus).

Processor

De SE is uitgerust met een krachtige A9-processor en M9-chips. Dit zorgt ervoor dat de iPhone nagenoeg gelijk is aan de iPhone 6S. Heb je nu nog een iPhone 5S? Dan merk je met een SE direct het verschil. Dit komt omdat de 5S uitgerust is met een oudere A7-processor.

Nieuwe functionaliteiten

De SE heeft een aantal nieuwe functionaliteiten, zoals Touch ID. Hiermee ontgrendel je snel en eenvoudig je iPhone met je vingerafdruk. Ook kan Touch ID gebruikt worden voor het verrichten van betalingen waardoor je je pincode niet hoeft te gebruiken. Een andere veelbelovende functionaliteit is de toevoeging van NFC-technologie (Near Field Communication). Deze technologie stelt je in staat om op korte afstand onder meer foto’s en video’s te delen met andere apparaten. NFC kun je ook gebruiken voor mobiel betalen. 

Net als de 6S kan ook de iPhone SE live foto’s maken. Dit dankzij de 12-megapixel camera en verbeterde software. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de SE enkele seconden voor en na het maken van een foto een korte film vastlegt. Dit resulteert in haarscherpe foto’s.

Tot slot

De compacte iPhone SE is een krachtige 4-inch iPhone met moderne technologieën. Dit komt omdat het toestel inhoudelijk (nagenoeg) hetzelfde is als de iPhone 6S. Met de 12-megapixel camera maak je prachtige foto’s en film je met een 4K-resolutie.

Een refurbished iPhone SE is bij Forza Refurbished al verkrijgbaar vanaf € 239! Bovenop je aankoop ontvang je ook nog eens standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en een bijpassende stekker en kabel.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?