De belangrijkste aankondigingen van Apple op de WWDC 2017

19 Maart 2018 - 5 min read time
De belangrijkste aankondigingen van Apple op de WWDC 2017

Apple’s belangrijkste aankondigingen tijdens de WWDC 2017

Jaarlijks vindt het WWDC (Worldwide Developer Conference) plaats. Dit jaar presenteerde Apple in San Jose een aantal zeer interessante nieuwe soft- en hardware ontwikkelingen. In dit artikel leggen we je uit wat de meest grote en meest belangrijkste ontwikkelingen zijn.

iOS 11: Wat is er nieuw en wat gaat er veranderen?

Apple heeft een nieuwe iOS versie aangekondigd tijdens het WWDC. Dit is het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en de iPod. Als we Apple moeten geloven dan wordt iOS 11 nóg beter en veelzijdiger dan iOS 10. Wel is er een keerpunt: niet alle apparaten zullen compatibel zijn met iOS 11. Dit komt omdat iOS 11 volledig 64-bits is. Onderstaande devices zijn volgens Apple wél compatibel zijn met iOS 11:

iPhone 

5S, SE, 6 (Plus), 6S (Plus) en de 7 (Plus)

iPad

iPad Mini: 2/3/4, iPad (5e generatie), iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro 9,7’’ en 10,5’’, iPad Pro 12,9’’ (1e generatie) en de iPad Pro 12,9’’ (2e) generatie.  

iPod

iPod touch (6e generatie)

Belangrijk: De iPhone 5, iPhone 5C en de iPad 4 krijgen geen update meer naar iOS11.

Een verbeterde en nog slimmere Siri

De nieuwe iOS 11 maakt Siri nóg slimmer! In iOS 10 is Siri beperkt tot een aantal talen voor het vertalen van woorden en zinnen. Met iOS 11 gaat dit veranderen. Apple wil Siri laten functioneren als volwaardige tolk met meerdere beschikbare talen. Aanvullend wordt Siri ook behulpzamer en heeft Apple een nieuwe, natuurlijker stem ontwikkeld voor Siri.

Siri voor onderweg

Een andere zeer belovende functionaliteit van iOS 11 is CarPlay. Wanneer Siri merkt dat je achter het stuur zit, zul je tijdelijk geen notificaties ontvangen. Proberen anderen je te bereiken? Dan laat Siri automatisch weten dat je op dat moment achter het stuur zit.

Nieuwe mogelijkheden met Augmented reality

Een van de grootste nieuwe functionaliteiten van iOS 11 is de toevoeging van ‘augmented reality’ (AR) technologie. Op de WWDC kondigde Apple de nieuwe zogeheten ‘ARKit’ functionaliteit aan.

ARKit biedt ontwikkelaars de kans om AR-functionaliteiten toe te voegen aan hun apps. Op de WWDC demonstreerde Apple hoe de nieuwe ARKit kan worden gebruikt in iOS. Naast Apple zijn ook IKEA en Pokémon Go zeer enthousiast over AR-technologie. Beide bedrijven hebben dan ook aangegeven om hier verder mee aan de slag te gaan.

High Sierra: Een verbeterde macOS

Naast de nieuwe iOS 11 heeft Apple ook een nieuwe macOS aangekondigd. Deze versie noemt Apple ‘High Sierra’. De grootste veranderingen zijn toegevoegd aan Safari, Mail en Foto’s. Onderstaand worden de nieuwe functionaliteiten van High Sierra toegelicht: 

Safari

In Safari worden video’s niet meer automatisch afgespeeld. Dit is voornamelijk gunstig voor smartphone gebruikers. Het voorkomt namelijk dat je datalimiet snel overschreden wordt. Ook is Safari uitgerust met ‘Intelligent Tracking Prevention’. Dit zorgt ervoor dat er wordt opgetreden tegen websites die je surfgedrag in de gaten houden.  

Mail

De mail app is uitgerust met een verbeterde zoekfunctie, aanvullend is het ook mogelijk om een mail op te stellen middels een splitview. Voorheen kwam je in een separaat venster terecht voor het schrijven van een e-mail.

Foto’s

Een nieuwe toegevoegde functie aan de foto’s app van Apple is dat personen in foto’s direct op al je apparaten worden gesynchroniseerd. Daarnaast zijn ook de bewerkingsmogelijkheden van de foto’s verder uitgebreid.

Hardware: Upgrades en nieuwe ontwikkelingen

Naast de eerder genoemde ontwikkelingen op het gebied van software: iOS 11 en macOS High Sierra, werden er ook hardware ontwikkelingen op de WWDC gepresenteerd. Onderstaand lees je meer over deze ontwikkelingen: 

MacBooks

Qua uiterlijk is er niets veranderd. Inhoudelijk heeft Apple wel wat verbeteringen doorgevoerd. De nieuwe MacBook Pro en MacBook 12-inch zijn voornamelijk energiezuiniger en iets sneller geworden dankzij de Kaby Lake processors van Intel. Ook is de MacBook Air voorzien van een verbeterde processor waardoor deze sneller is.

iMacs

De nieuwe iMacs beschikken over betere 4K en 5K beeldschermen. Deze zijn helderder dan voorgaande modellen. Aansluitend zijn de iMacs ook voorzien van snellere SSD’s en is Fusion Drive standaard uitgerust op de duurdere modellen. Aan het eind van 2017 verschijnt er ook een nog krachtigere iMac Pro in de kleur ‘spacegrey’.

HomePod

Compleet nieuw is de HomePod-speaker van Apple. Deze speaker is uitgerust met Siri, waardoor je opdrachten kan geven aan andere smart home-apparaten via de HomePod. Daarnaast kan de HomePod nieuwsberichten en andere informatie voorlezen.

iPad Pro

De nieuwe iPad Pro beschikt over een 10,5’’ scherm met een hogere vernieuwingsfrequentie. Dit maakt beelden nog vloeiender. Ook is de iPad Pro 10,5’’ uitgerust met USB 3, ook wel USB-C genoemd.  

Tot slot

Dit waren de belangrijkste ontwikkelingen van Apple tijdens de WWDC 2017. Heb je een iPhone 5(C) en wil je gebruik maken van iOS 11? Dan zou je eens naar onze refurbished iPhone 5S of bijvoorbeeld een refurbished iPhone 6 kunnen kijken.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van Apple? Houdt dan zeker ons blog in de gaten en volg ons op social media.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?