iPhone X vs iPhone 7, wat is het verschil?

06 Mei 2021 - read time
iPhone X vs iPhone 7, wat is het verschil?

De iPhone 7 werd uitgebracht in 2016. Een jaar later, in 2017, bracht Apple het jubileumtoestel uit, de iPhone X. Hoewel er slechts een jaar tussen beide iPhones zit, is het verschil behoorlijk groot. Wil je upgraden van de iPhone 7 naar de iPhone X? Of twijfel je of je moet kiezen voor de iPhone X of de meer betaalbare iPhone 7? Alles over het verschil lees je hier.


Uiterlijk verschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone X refurbished is het jubileumtoestel van Apple, die geïntroduceerd werd toen het bedrijf 10 jaar bestond. De iPhone X is als eerste iPhone van een compleet nieuw uiterlijk voorzien. De grootste verandering is doorgevoerd aan de voorkant, want hier zien we een beeldscherm dat de gehele voorkant bedekt. Ook zijn de afmetingen van de iPhone X wat groter en is hiermee een nieuwe standaard gezet voor iPhones.

Uiterlijk verschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone 7 refurbished is een stuk compacter en heeft het oude vertrouwde uiterlijk: een 4.7-inch scherm met daaronder de thuisknop. Ook is het toestel lekker kleurrijk, want je kunt de iPhone 7 in zes kleuren kopen, waaronder de speciale editiekleur rood. Dat is een verschil met de iPhone X, want dat toestel is in slechts twee kleuren verkrijgbaar.

Beeldschermverschil iPhone X vs iPhone 7

Als eerste iPhone beschikt de iPhone X over een randloos OLED-scherm. Het is 5.8-inch groot, heeft een enorm hoge resolutie en laat mooie contrasten tussen lichte- en donkere kleuren zien. Dit zorgt voor een optimale kijkervaring als je naar films, series en video’s op je telefoon kijkt. 5.8-inch (14.50 cm) zal je wel vaker met twee handen moeten bedienen.

Beeldscherm verschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone 7 heeft een 4.7-inch (11.75 cm) LCD-scherm. Dat is een stuk kleiner en niet randloos. Je kunt het eenvoudig met je duim volledig bedienen, maar het is wat minder geschikt voor films en series. De resolutie is namelijk minder hoog en ook de kleurweergave is minder mooi. Voor basisgebruik als internet, social media en spelletjes volstaat dit scherm echter goed.

Krachtverschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone X processor heeft voor het eerst zes kernen, twee krachtige- en vier efficiëntiekernen. Deze slimme architectuur maakt de iPhone X een stuk sneller en energiezuiniger dan de iPhone 7, die maar een processor met vier kernen heeft. Bij basisgebruik is het verschil milliseconden werk. Bij zware taken als Augmented Reality en mobiele games zal je merken dat dit op de iPhone X soepeler verloopt.

Ontgrendelverschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone 7 heeft een thuisknop, waarin de bekende Touch ID vingerafdrukscanner verwerkt zit. Bij de iPhone X heeft de thuisknop plaatsgemaakt voor nóg meer scherm. Dit toestel ontgrendel je dus niet meer via de bekende vingerafdrukscanner, maar via Face ID gezichtsherkenning. Door er simpelweg naar te kijken dus. De sensoren voor deze functie bevinden zich in de zwarte inkeping aan de voorkant.

iPhone X draadloos opladen

Oplaadverschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone X is (samen met de iPhone 8) voor het eerst van een glazen achterkant voorzien. Buiten dat dit er stijlvol uitziet heeft het ook iets functioneel: het ondersteunt draadloos opladen. De iPhone 7 heeft nog een achterkant van aluminium, wat draadloos laden niet mogelijk maakt. Je kunt dit toestel dus uitsluitend opladen via de lightning-kabel.

Cameraverschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone 7 heeft een enkele 12-megapixel camera aan de achterkant. Hiermee kun je filmen in 4K. De camera is eenvoudig in gebruik en bevat alle standaard camerafuncties die nodig zijn voor prima beeldmateriaal tijdens bijvoorbeeld je vakantie.

Camera verschil iPhone X vs iPhone 7

De iPhone X camera is een stuk uitgebreider omdat dit toestel een tweede camera heeft: een telelens. Hiermee kun je inzoomen zonder verlies van kwaliteit. Dat is handig als je bij een concert staat. Ook kun je er Portretfoto’s maken en is het toestel beter in staat om mooiere foto’s te maken bij weinig licht. De functies en instellingen zijn bij de iPhone X wat uitgebreider.

Software-ondersteuning

Apple’s software is iOS en gemiddeld worden iPhones hier vijf jaar mee ondersteund. Na die periode kun je een iPhone niet meer volledig veilig gebruiken. Software-ondersteuning is dus een belangrijk punt. De iPhone 7 is uitgebracht in 2016 en verwacht wordt dat dit toestel in september 2021 de laatste update krijgt. Tot en met september 2022 kun je het toestel dus volledig veilig gebruiken. Omdat de iPhone X een jaartje jonger is, gaat dit toestel ook een jaartje langer mee. Dat maakt de iPhone X beter geschikt voor de lange termijn.

Conclusie

De iPhone X is maar een jaar jonger dan de iPhone 7, maar het verschil tussen beide iPhones is groot. De iPhone X is groter, heeft een beter scherm, ondersteunt draadloos opladen, is een stuk krachtiger en heeft een beter camerasysteem. Het is dan ook een geschikt toestel als je voor een langere periode van de beste technische snufjes wilt gebruikmaken. De iPhone 7 is op alle fronten een stuk minder maar afgeschreven is het toestel nog zeker niet. Zoek je een compacte iPhone voor weinig geld, vind je het gebruik van de thuisknop prettig en hoef je niet het allernieuwste? Dan is de iPhone 7 nog altijd goed geschikt. Wel valt één jaar oudere toestel wel een jaartje eerder uit de software-ondersteuning.

iPhone refurbished kopen

Of je nu voor de iPhone X of de iPhone 7 gaat, met een refurbished iPhone ben je voordeliger uit. Een technisch verschil is er niet, want elke refurbished iPhone is 100% functioneel. Aan de buitenkant kunnen er wel gebruikerssporen aanwezig zijn, maar omdat wij bij bepaalde productcondities (licht- en zichtbaar gebruikt) je toestel van gratis bescherming voorzien, ziet het er alsnog uit als bijna nieuw. Betaal niet meer dan nodig en kies voor refurbished van Forza mét 2 jaar garantie en gratis laadaccessoires.

Bekijk iPhone X refurbished Bekijk iPhone 7 refurbished

verschillen iphone x iphone 7 iphone
← Vorige Volgende →