iPhone XR, ’s werelds best verkochte telefoon

De iPhone XR heb je door zijn vrolijke kleuren wellicht al vaak gezien. Het is een bijzonder krachtig toestel en de meest succesvolle iPhone van Apple tot nu toe! Ieder kwartaal van het jaar 2019 was deze iPhone de best verkochte telefoon ter wereld en het toestel had zelfs een wereldwijd marketingaandeel van 3%. Ook bij Forza is de refurbished iPhone XR een groot succes. Waarom dit toestel zo bijzonder succesvol is en een uitstekende keuze is als refurbished toestel, lees je hier.

De kracht van de iPhone XR

De iPhone XR is in september 2018 uitgebracht. En ondanks het al iets meer dan een jaar geleden is, is het nog steeds een interessant toestel. Dat is niet zonder reden. Apple heeft de iPhone XR uitgerust met alles wat je mag verwachten van een hedendaagse smartphone. Daarbij is het Apple gelukt om het toestel goedkoper aan te bieden dan andere iPhones uit de Apple-stal. Om de iPhone XR goedkoper te kunnen aanbieden heeft Apple het toestel met goedkopere materialen geproduceerd dan bij bijvoorbeeld de duurdere iPhone XS. Voor het gemak gebruiken we de iPhone XS even ter vergelijking.

 • Zo is de XR uitgerust met LCD-scherm, waar de XS beschikt over het nieuwere OLED scherm.
 • iPhone XR beschikt over een enkele camera. De XS-modellen hebben een dubbele camera met optische zoom. .
 • De iPhone XR heeft een aluminium frame en de XS heeft een roestvrijstalen rand.
 • De XR beschikt over de Haptic Touch-techniek in plaats van 3D Touch.
 • De XS heeft 4GB RAM, in de XR vind je 3GB RAM.

 • Een leuke bijkomstigheid is dat de iPhone XR een langere batterijduur heeft dan XS. Dit komt onder meer door het verschil in scherm. Het scherm van de XS verbruikt nou eenmaal meer energie. Wil je meer weten over alle voordelen van de (refurbished) iPhone XR? We hebben er een uitgebreid blogartikel over geschreven.

  Meer verkocht dan de Samsung Galaxy A10 en de iPhone 11

  De cijfers die afkomstig zijn van Counterpoint Research, laten zien hoe succesvol de iPhone XR in 2019 is geweest. Dit toestel is wereldwijd meer verkocht dan bijvoorbeeld de smartphone tegenhanger van de andere tech gigant. De Samsung Galaxy A10 is met een marktaandeel van 2,6% veel verkocht, maar dus niet zoveel als het allround toestel van Apple. Ook is opvallend dat de nieuwste iPhone 11 volgens het onderzoek met 1,6% op een vijfde plaats staat. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met dat de iPhone 11 pas vanaf september werd gepresenteerd en aangeboden. De Chinese Oppo A9 is in opkomst en in kwartaal 3 van 2019 terug te vinden op een vierde plaats.


  Refurbished iPhone XR is nog voordeliger

  Apple heeft de iPhone XR zoals eerder toegelicht al goedkoper op de markt gebracht dan je misschien gewend bent van Apple. Als je kiest voor een refurbished iPhone XR ben je nog goedkoper uit! Daarbij ontvang je twee jaar garantie op je aankoop en krijg je de XR gratis thuisgestuurd inclusief gratis laadaccessoires. How smart can it be!

  Keuze uit de leukste kleuren

  De iPhone XR is ontzettend kleurrijk en in meer dan zes authentieke kleur beschikbaar. Welke kleur zou je kiezen? Coral, Blue, White, Red, Black of Yellow?