iPhone XS draadloos opladen? Dit moet je doen.

30 December 2021 - read time
iPhone XS draadloos opladen? Dit moet je doen.

De iPhone XS refurbished is Apple’s premium iPhone uit 2018 en ondersteunt ook draadloos opladen. Mede hierdoor is de iPhone XS een veelzijdige krachtpatser. Maar hoe kan de iPhone XS draadloos opladen? Hoe werkt het? En welke draadloze oplader heb je nodig voor de iPhone XS? Dat leggen we je in dit blogartikel uit!


Draadloos opladen in het algemeen

De iPhone XS draadloos opladen lijkt wel magie. Je legt je iPhone op een plaat neer en er gaat elektriciteit via deze plaat door de glazen achterkant van je iPhone. Het feit dat dit een glazen achterkant is, is een belangrijk detail. Het is namelijk het glas waardoor de iPhone XS draadloos opladen mogelijk maakt. Glas kan namelijk beter omgaan met straling, daar waar aluminium het juist afketst. Dat is mede de reden waarom de iPhone 8 een glazen behuizing kreeg en niet bij de aluminium behuizing van de iPhone 7 bleef hangen. Aluminium is niet ideaal voor signalen en straling. Even een sidenote: dit zag je ook bij de oudere iPhone 5, iPhone 5s en iPhone SE die alle drie een aluminium behuizing genoten. Ze hadden alle drie twee kleine glazen randen boven en onder aan de achterkant, om zo het signaal door te laten. Kortom: glas is hét materiaal om draadloos op te kunnen laden.

Draadloze oplader iPhone XS

Hoe werkt draadloos opladen op de iPhone XS?

Laten we iets meer de diepte ingaan. Het is natuurlijk meer dan alleen een glazen achterkant. De iPhone XS draadloos opladen werkt door middel van inductie. Vergelijk het dus met koken op een inductieplaat. De plaat levert in dit geval elektrische spanning. Deze spanning wordt opgewekt door magnetisme. In de draadloze oplader schuilt een mechanisme wat een elektromagnetisch veld uitzendt. Achter de glazen achterkant van je iPhone XS schuilt een soortgelijk mechanisme dat de elektrische spanning van de oplader als een spons absorbeert. De geabsorbeerde energie wordt getransformeerd tot elektriciteit en hierdoor wordt de iPhone XS draadloos opgeladen.

iPhone XS draadloos opladen met de juiste accessoires

De technologiestandaard voor draadloos opladen is Qi. Dit spreek je uit als ‘chi’ en het betekent ‘vitale energie’. Alle iPhones die draadloos kunnen opladen werken met deze standaard. Net zoals bij normale opladers geldt ook voor draadloze opladers: koop en gebruik alleen gecertificeerde opladers. De kans dat je met een niet-gecertificeerde draadloze oplader je accu beschadigt is vele malen groter dan wanneer je een gecertificeerde oplader gebruikt. Enerzijds kan de accu beschadigd raken door een onjuiste hoeveelheid spanning die geleverd wordt. Anderzijds kan het voor komen dat je iPhone XS veel te traag oplaadt, wat ook voor de nodige irritaties kan zorgen. Kortom, gebruik altijd een oplader die Qi-gecertificeerd is.

iPhone XS draadloze oplader

Draadloze oplader iPhone XS werkt niet

Soms kan het voor komen dat je iPhone XS niet oplaadt, terwijl deze wel op je draadloze oplader ligt. In dat geval is het zaak om de volgende punten te controleren:

  1. Verwijder de beschermhoes van je iPhone XS
  2. Controleer de positie op het oplaadpaneel
  3. Contoleer of de stekker van de oplader aangesloten is op het lichtnet

Als al deze punten geen verschil maken, raden we je aan om terug te gaan naar de winkel waar je de draadloze oplader hebt gekocht. Vaak is het laten zitten van je beschermhoes de boosdoener, omdat deze de toevoer blokkeert.

Refurbished iPhone XS kopen

Deze refurbished iPhone is bij Forza Refurbished schrikbarend scherp geprijsd. Heb jij twijfels en vragen over refurbished iPhones? Neem dan gerust contact met ons op. Onze refurbished iPhones zijn op meer dan 50 punten getest door erkende software en ervaren technici. Mede hierdoor dragen wij met trots het keurmerk Refurbished. Zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?