iPhone XS touchscreen werkt niet, wat te doen?

26 December 2021 - read time
iPhone XS touchscreen werkt niet, wat te doen?

Je iPhone XS touchscreen werkt niet. Heel vervelend, aangezien het touchscreen het vitale orgaan van je iPhone is. Je gebruikt je touchscreen voor het spelen van spelletjes, het versturen van mailtjes en appjes en nog veel meer. Kortom, als je touchscreen niet werkt, heb je een probleem. In dit blog proberen we voor jouw probleem een oplossing te bieden.


Scherm gebarsten

Allereerst is het zaak om de fysieke staat van je iPhone XS refurbished te controleren. Je werkt van de buitenkant, naar de binnenkant. Deze stap is dus eigenlijk best simpel: als er een barst of scheur in je scherm zit, of als je je iPhone XS een keer stevig hebt laten vallen, dan zou het kunnen dat het moederbord onder het touchscreen dermate is beschadigd dat je er mee naar een reparateur moet. Bij dit soort incidenten zijn er eigenlijk geen mogelijkheden om dit zelf op te lossen. Als je iPhone XS-touchscreen fysiek beschadigd is, raden we je aan om langs te gaan bij een reparateur.

iPhone XS Touchscreen werkt niet door waterschade

Waterschade

Waterschade is natuurlijk lastiger vanaf de buitenkant te zien. Waterschade kan ertoe leiden dat het iPhone XS touchscreen niet meer goed reageert. Hoewel de iPhone XS waterdicht is, bestaat er altijd een kans dat er vocht onder de motorkap komt. Het is belangrijk om op het moment van touchscreen-falen na te gaan of je je iPhone XS nog recent in het water hebt laten vallen, of dat je iPhone XS in contact is geweest met een vochtige omgeving. Als je hier niet tijdig bij bent, bestaat er een kans dat er zelfs kortsluiting ontstaat en dit doorslaat op het moederbord. Breng ook in dit geval je iPhone XS naar een reparateur zodat de iPhone gereinigd wordt en het touchscreen wellicht gerepareerd kan worden. Let op: bij Forza Refurbished bent je niet verzekerd tegen waterschade. Dit komt omdat wij de iPhone altijd openen voor interne controle en daardoor de strip aan de binnenkant onherstelbaar losraakt. Deze strip zorgt juist voor de waterdichtheid. De iPhone XS refurbished is dus niet waterdicht.

iPhone XS harde reset

Wanneer er van zowel waterschade als deuken en barsten geen sprake is, is een harde reset een eventuele optie. Dit doe je als volgt:

  1. Druk kort op de volume plus-knop.
  2. Druk kort op de volume min-knop.
  3. Druk nu op de aan-/uitknop

iPhone XS Touchscreen werkt niet reset

iPhone XS touchscreen herstellen door nieuwe batterij

Als het iPhone XS touchscreen zwart is en niet reageert op jouw acties, kan het ook zijn dat de accu leeg of defect is. In dit geval doe je er goed aan om je iPhone XS aan de lader te leggen en te wachten tot je iPhone weer aan gaat. Als de iPhone niet aan gaat, dan is de kans aannemelijk dat de batterij dus defect is. Je kunt je iPhone XS touchscreen herstellen door een nieuwe batterij te plaatsen. Een defecte batterij kan het gevolg zijn van het gebruik maken van niet-gecertificeerde oplaadkabels. Dit zit als volgt: de niet-gecertificeerde oplaadkabels leveren een verkeerde en instabiele hoeveelheid spanning op de accu. Hierdoor kan het touchscreen minder gaan reageren. Op de lange termijn is dit zelfs funest, waardoor het iPhone XS touchscreen helemaal niet meer reageert. Gebruik dus altijd een MFi-gecertificeerde laadaccessoire, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. MFi betekent ‘Made for iPhone/iPad/iPod’ en is het Apple keurmerk waardoor je weet dat je een oplader aanschaft die aan Apple’s standaarden voldoet. Bij Forza Refurbished leveren we standaard MFi-gecertificeerde laadaccessoires. Een MFi-gecertificeerde laadaccesoire zorgt er voor dat je accu en dus ook je touchscreen blijft werken.

iPhone XS Touchscreen werkt niet MFi oplader

iPhone XS refurbished kopen

De refurbished iPhone is bij Forza Refurbished voordelig geprijsd. Neem gauw een kijkje voor alle iPhone XS-modellen in onze webshop. Onze iPhone en iPads dragen het keurmerk Refurbished. Dit komt mede doordat we tijdens het refurbishment proces gebruik maken van ervaren technici en erkende software. Zondag t/m vrijdag voor 22:30 uur een refurbished iPhone besteld = morgen in huis.

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?