Heeft je iPhone XS waterschade? Dit is ons advies

01 Januari 2022 - read time
Heeft je iPhone XS waterschade? Dit is ons advies

Is je iPhone XS in het water gevallen? Of ben je er te lang mee in een vochtige omgeving geweest? Dan kan het zijn dat je iPhone XS refurbished waterschade heeft opgelopen. Dat is natuurlijk vervelend, maar gelukkig zijn er tips om dit op te lossen. In dit blog leggen we je uit wat je moet doen als je iPhone XS waterschade oploopt.


Wat is waterschade?

Een iPhone XS kan waterschade oplopen als het (te lang) in contact is geweest met vocht. De iPhone XS kan bijvoorbeeld in de WC of het zwembad gevallen zijn, of misschien ben je er de sauna mee ingegaan. Vanaf het moment dat bepaalde cruciale elementen van je iPhone XS niet meer werken vanwege het in contact komen met water, spreek je van waterschade. Voorbeelden zijn een defect of verkleurd beeldscherm, haperend geluid uit de speakers, vocht achter de cameralens en knoppen die niet meer reageren. Hoewel Apple claimt dat de iPhone XS waterdicht is, garanderen ze het niet. Oftewel, als je je iPhone XS met waterschade terugbrengt naar de winkel, heb je geen garantie. Daarom geven we jou een aantal praktische tips die je zelf kan uitvoeren als je iPhone XS waterschade heeft opgelopen.

Wat moet je doen als de binnenkant van de iPhone XS waterschade heeft opgelopen?

Controleer de binnenkant van de iPhone XS op waterschade

Apple zou Apple niet zijn als niet iets bedacht zouden hebben om waterschade te controleren. Als de iPhone XS een duik achter de rug heeft, is er een manier om te controleren of het de binnenkant van je iPhone heeft bereikt. Alle iPhones na 2016, dus ook de iPhone XS, hebben een zogeheten ‘vloeistofschade-indicator’. Deze is eigenlijk alleen goed te zien als je er een vergrootglas voor houdt, want het zit verstopt in je simkaartslot. In de afbeelding hieronder zie je wat er precies bedoeld wordt. Is dit bij jou het geval? Ga dan naar de volgende stap.

iPhone XS vloeistofindicator

Zet je iPhone XS uit en verwijder accessoires

Als je iPhone XS waterschade heeft, doe je er goed aan om alle accessoires te verwijderen en het toestel uit te zetten. Leg je iPhone XS dus niet meer aan de oplader en leg het uitgeschakelde toestel op een droge plek neer. Verwijder daarnaast ook de beschermhoes en screenprotector, want dit houdt mogelijk ook vocht vast.

Maak de behuizing van je iPhone XS droog

Tissues of papieren zakdoeken zijn prima producten om je iPhone XS succesvol mee af te drogen. Het voordeel van deze producten in vergelijking met stoffen handdoeken is dat stoffen handdoeken pluisjes kunnen achterlaten in de oplaadpoort. Bovendien absorberen papieren zakdoeken en tissues beter en beschadigen ze de behuizing van je iPhone XS minder.

Laat het vocht uit je iPhone XS lopen

Er zijn verschillende manieren om het vocht uit je iPhone XS te laten lopen. Het is alleen belangrijk dat je nagaat of het vocht zich in de oplaadpoort bevindt of niet. Als je geen melding hebt gekregen dat er vocht in je oplaadpoort zit, adviseren we je om je iPhone XS met het beeldscherm naar beneneden weg te leggen. Als er namelijk daadwerkelijk vocht in je iPhone XS zit, is het beter om het vocht naar je beeldscherm te sturen dan naar het moederbord. Bij het moederbord zitten namelijk alle belangrijke componenten van je iPhone. Als die componenten beschadigd raken, zullen de reparatiekosten hoger zijn.

Breng je iPhone XS met waterschade naar een reparateur

Gaat je iPhone XS na 24 uur niet aan? Breng je toestel dan naar een reparateur. Uiteindelijk kunnen de reparatiekosten behoorlijk variëren. Het ligt er namelijk aan welke onderdelen er beschadigd zijn. Zijn de reparatiekosten niet te overzien? Dan kun je altijd besluiten om over te stappen naar een refurbished iPhone. Refurbished iPhones zijn bewezen goedkoper en kwalitatief net zo goed als een nieuwe iPhone. En omdat je refurbished iPhone goedkoper is, is een toekomstig ongelukje en de bijkomende reparatieschade wél te overzien.

iPhone XS vloeistoffen in oplaadpoort

Je iPhone XS oplaadpoort bevat vocht

Als je een waarschuwing zoals in de bovenstaande afbeelding krijgt, heeft je iPhone vocht gedetecteerd in je oplaadpoort of op het oplaadaccessoire. Het voordeel is dat je weet waar het vocht zich bevindt en dat je ook precies weet wat je kan doen. Opladen is niet mogelijk als je oplaadpoort vocht bevat. Dit is zo gedaan omdat op deze manier je toestel en het accessoire beschermd blijft. Opladen is dus pas mogelijk als het droog is. Als je wel zou opladen, zouden zowel de pinnen binnenin de oplaadpoort als de pinnen op de oplader permanent beschadigd raken. Is er een noodgeval en moet je toch écht opladen? Dan is opladen met een Qi-gecertificeerde oplader in dit geval wél een optie, omdat het water zich beperkt tot de oplaadpoort en/of oplader. Zorg ervoor dat zowel de achterkant van je iPhone XS als de Qi-gecertificeerde oplader droog zijn. Als de oplaadpoort van je iPhone XS vocht bevat, raden we je aan om het volgende te doen:

 

  1. Tik je iPhone XS voorzichtig tegen je hand met de Lightning-connector omlaag gericht om het vocht te verwijderen.
  2. Laat je iPhone XS op een droge plek rusten. Als het na 30 minuten nog steeds de melding geeft tijdens het opladen, laat je iPhone XS dan een dag rusten. Het kan namelijk in sommige gevallen 24 uur duren voordat het vocht is.

Leg je iPhone XS niet in een bak met rijst en steek geen wattenstaafje of andere voorwerpen in de oplaadpoort. Dit kan de iPhone XS namelijk alleen maar erger beschadigen.

Refurbished iPhone XS kopen

De refurbished iPhone is bij Forza Refurbished schrikbarend scherp geprijsd. Daarnaast zijn alle iPhones bij ons op tientallen punten gecontroleerd door erkende software en ervaren technici. Mede hierdoor dragen wij met trots het keurmerk Refurbished. Twijfel jij over de aanschaf van een refurbished iPhone? Geen zorgen, maar tienduizenden gingen je al voor! Daarnaast kun je contact opnemen met onze servicedesk. Zij staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Bovendien krijg je bij Forza Refurbished drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en zondag t/m vrijdag vóór 22:30 uur besteld = morgen in huis!

iphone xs
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?