Is de iPhone 7 in 2024 nog bruikbaar?

22 Januari 2020 - 3 min read time
Is de iPhone 7 in 2024 nog bruikbaar?

Laatste update: 26-02-2024

De iPhone 7 is uitgebracht in september 2016. Het toestel is dus al een tijdje op de markt en in de tussentijd heeft Apple niet stilgezeten. De meest recente toestellen zijn inmiddels de iPhone SE 2020 en de iPhone 12. De grote vraag is dan ook: is de iPhone 7 nog bruikbaar in 2024 en de moeite waard om te kopen? Je leest het hier!


iPhone 7, voor wie geschikt?

De iPhone 7 refurbished is een middenklasse iPhone voor alledaags basisgebruik. Denk hierbij aan social media gebruiken, spelletjes spelen, Whatsappen en internetten. De iPhone 7 is eenvoudig in gebruik want het toestel bevat weinig moeilijke en onnodige poespas. Ook is dit toestel inmiddels voordelig in aanschaf. Zoek je een middenklasse smartphone voor basisgebruik voor +/- 2 jaar, hecht je geen waarde aan het nieuwste van het nieuwste en speelt de aanschafprijs een grote rol? Dan is de iPhone 7 geschikt om te kopen! Wil je meer weten over de iPhone 7?

Alles over de iPhone 7

Draait op iOS 15

Het gebruik van een iPhone valt of staat met de software-ondersteuning, want een iPhone die niet meer ondersteund wordt, kun je niet meer volledig en veilig gebruiken. De iPhone 7 refurbished draait op iOS 15, maar is helaas niet te updaten naar iOS 16. Dit is de laatste software-update, want Apple ondersteunt iPhones gemiddeld 6 jaar.

Krachtige A10-chip, over snelheid niets te klagen

De chips die Apple in iPhones stopt zijn erg snel. De A10-chip van de iPhone 7 is ruim zeven jaar oud, maar kan nog steeds mee in deze tijd. In combinatie met 2GB werkgeheugen starten apps snel op, kun je probleemloos series op je toestel streamen en kun je zelfs populaire mobiele games als Fortnite spelen. Wel vergen dit soort zware taken wat meer van de relatief kleine batterij. Bij intensiever gebruik zal je dus waarschijnlijk tussentijds moeten bijladen.

Eenvoudig goede camera met leuke basisfuncties

De iPhone 7 heeft één camera aan de achterkant. Hiermee maak je 12-megapixel foto's en 4K Ultra HD-video's. De camera heeft nog behoorlijk wat camerafuncties, waardoor je veel diversiteit in je beeldmateriaal kunt aanbrengen. Populaire functies als Portretmodus, Nachtmodus en ver inzoomen ontbreken op dit toestel. Hiervoor heb je een recentere iPhone nodig met twee of drie camera’s aan de achterkant. Maak je niet vaak foto’s maar wil je zo nu en dan wel een mooie foto of video kunnen maken bij daglicht? Dan volstaat de camera van de iPhone 7 prima.

Conclusie

De iPhone 7 is al wat ouder, maar is nog steeds snel genoeg voor dagelijks gebruik. Wel zal je merken dat de batterij wat meer moeite heeft met zware taken als mobiele games. De camera is niet bijzonder, maar volstaat voor basisgebruik prima. Een vergelijkbaar toestel, maar dan met betere specificaties is de iPhone SE 2020. De snelheid en de camera zijn de grootste verschillen en dus een goede optie.

ondersteuning iphone 7
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?