Refurbished iPhone, een verstandige keuze!

Refurbished iPhone, een verstandige keuze!

Als je aan Apple denkt, denk je al snel aan kwaliteit. De hoge kwaliteit van een iPhone zorgt ervoor dat je een hele lange tijd met een device vooruit kunt. Het nadeel van Apple is de prijs, want alle devices zijn waardevast en blijven dus duur in aanschaf. Forza heeft een betaalbaar én betrouwbaar alternatief voor nieuw: een refurbished iPhone. Bij Forza heb je al een refurbished iPhone vanaf €109! Dit zijn prijzen die je misschien niet snel verwacht als je denkt aan Apple. In dit artikel lees je meer over wat refurbished precies inhoudt en waarom deze toestellen van Forza een slimme investering zijn.

In dit artikel

Omdat dit artikel wat langer is, kun je op één van de onderstaande linkjes klikken om snel naar de juiste sectie te kunnen gaan.

Wat is een refurbished iPhone?

Refurbished betekent letterlijk vertaald ‘gereviseerd’. Hierbij worden onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien nodig in nieuwstaat teruggebracht. Hoe we dit bij Forza precies doen, lees en zie je in dit artikel. Een refurbished iPhone werkt technisch altijd voor de volle 100%. Verwar de term refurbished niet met tweedehands, want het zijn termen die helaas vaak door elkaar worden gebruikt. Onterecht, want bij tweedehands heb je geen kwaliteitsgarantie en je weet dus eigenlijk nooit wat je nu precies koopt. Bij een refurbished iPhone van Forza weet je dat wél.

Hoe wordt een iPhone precies refurbished?

iPhone controle door robot en technici

Bij Forza beschikken we over een eigen Logistiek & Repair afdeling. Hier worden de iPhones op een professionele manier gecontroleerd, hersteld en gereinigd. Voor de technische controle worden speciale robots gebruikt die het toestel op meer dan 50 punten controleert. Dit zijn punten die je niet aan de buitenkant van een apparaat kunt zien en door mensen nauwelijks of niet vast te stellen zijn. De robots zijn dus leidend om de technische conditie van een toestel te bepalen. We onderscheiden ons hiermee dan ook sterk van de rest van de refurbished aanbieders in de markt.

iPhone reburbishen met robots en technici

De rapportage van de robot geeft aan welke actiepunten nodig zijn om het toestel in nieuwstaat terug te brengen. Ervaren technici gaan met de benodigde professionele apparatuur aan de slag om onderdelen op een juiste manier te repareren of vervangen. Heeft de batterij een capaciteit van minder dan 85%? Dan wordt ook deze voor een betere batterij vervangen. Als alle actiepunten doorgevoerd zijn, wordt het toestel nogmaals door de robot gecontroleerd. Zo weten we zeker dat de refurbished iPhone van binnen de kwaliteit van nieuw evenaart.

Kies de gradatie die bij je past

Nadat de iPhone refurbished is, wordt het toestel op basis van de uiterlijke staat in één van de volgende productcondities geplaatst: zo goed als nieuw (A-grade), licht gebruikt (B-grade) of zichtbaar gebruikt (C-grade). Het voordeel van een C-grade is dat deze nóg voordeliger zijn dan de B- en A-grade. Per gradatie is het prijsverschil ongeveer €20. Als je dus een technisch goede iPhone wilt maar het uiterlijk minder belangrijk vindt, kun je eenvoudig een paar tientjes extra besparen door een lagere gradatie te kopen. Elke iPhone kun je in bovenstaande gradaties kopen, maar welk toestel past het beste bij jou? Je komt erachter op deze iPhone kopen-pagina.

Kijk mee achter de schermen

Beelden zeggen meer dan woorden. Daarom hebben we een video gemaakt waarin je het hele proces kunt zien. Veel kijkplezier!

Een betrouwbare leverancier beschikt over het Keurmerk

Je hebt nu gelezen en gezien hoe we te werk gaan. Het is vandaag de dag helaas niet zo dat iedere refurbished aanbieder dezelfde grondige aanpak hanteert of middelen heeft. Hoe weet je dat een refurbished iPhone wel écht grondig is gecontroleerd en niet even voor het oog netjes is opgepoetst? Om het kaf van het koren te scheiden is er een onafhankelijk Keurmerk Refurbished in het leven geroepen. Door de grote verscheidenheid aan aanbieders die allemaal dezelfde term ‘refurbished’ gebruiken, was het keurmerk van groot belang. Aanbieders die in het bezit zijn van het Keurmerk worden financieel gecontroleerd door EDR Credit Services (onderdeel van DAS) en op kwaliteit gecontroleerd door TÜV (Technischer Überwachungsverein). Koop je bij aanbieders die dit specifieke keurmerk bezitten, dan ben je ervan verzekerd dat je jouw aankoop doet bij een financieel gezonde en kwalitatief hoogstaande aanbieder.

Aanbieders met het Keurmerk Refurbished:

  • Bieden twee jaar garantie op een refurbished iPhone;
  • Worden gecontroleerd op kwaliteit door TÜV Nederland;
  • Geven duidelijk inzicht in cosmetische gradaties, zodat je zelf bepaalt hoe goed het toestel er aan de buitenkant uitziet;
  • Zijn professionele aanbieders die daarbij financieel gezond zijn.

9 vragen en antwoorden over het Keurmerk Refurbished

Het Keurmerk biedt een kwaliteitsgarantie en moet kopers meer vertrouwen én zekerheid geven om een refurbished iPhone te kopen. 9 vragen en antwoorden over dit keurmerk kun je vinden in onderstaand artikel van de Consumentenbond.

Het vertrouwen in refurbished groeit

Langzaam aan zien steeds meer mensen de waarde van een refurbished iPhone in. Je krijgt immers dezelfde kwaliteit die je van Apple gewend bent, maar dan voor een lagere prijs, en 1 jaar meer garantie. Het vertrouwen in refurbished groeit, zo blijkt uit een recent grootschalig onderzoek onder ruim 3.000 respondenten.

Een refurbished iPhone biedt extra zekerheid

Bij Forza ontvang je standaard twee jaar garantie op je aankoop. Hier hoef je dus geen extra verzekeringscontract voor af te sluiten. Wat hieraan bijzonder is, is dat je op een nieuwe Apple maar slechts één jaar garantie krijgt. Wil je jouw kostbare nieuwe smartphone toch verzekeren voor een langere periode? Dan ben je hier al snel een tientje per maand voor kwijt. Bij Forza is dat niet het geval en profiteer je van twee jaar zekerheid.

Refurbished iPhones zijn financieel aantrekkelijk

Zowel voor consumenten- als zakelijk gebruik is refurbished Apple financieel aantrekkelijk. Als je kiest voor een refurbished iPhone van Forza, ontvang je een simlockvrij los toestel met gratis laadaccessoires. Dit betekent dat je zelf een (sim only) abonnement bij een provider naar keuze kunt afsluiten. Hierdoor betaal je niet alleen minder bij de aanschaf van het toestel, maar ook je maandelijkse kosten gaan omlaag. Een nieuw toestel in combinatie met een abonnement wordt vaak voor het grootste gedeelte afbetaald in de maandelijkse abonnementskosten. Deze kosten vallen weg wanneer je een refurbished iPhone los aanschaft. Ook loop je zo geen risico op een BKR-registratie. Omdat de smartphone bij een provider wordt afbetaald in het abonnement, wordt dit gezien als een lening. Het laatste wat je natuurlijk wilt is dat je minder hypotheek kunt krijgen doordat er iets is misgegaan met je telefoonabonnement. Een refurbished iPhone is daarom financieel gezien een verstandige keuze op de korte, maar zeker ook op de lange termijn.

Service & repair na je aankoop

Onze technische afdeling zorgt niet alleen dat een iPhone refurbished wordt. Ze staan ook voor je klaar als er na de aankoop onverhoopt iets mis gaat. Garantie tot aan de deur is bij ons dus uit den boze. Binnen de garantieperiode van twee jaar kun je altijd eenvoudig een beroep doen op onze service & repair-afdeling. Wij streven er naar om een reparatie binnen 3 werkdagen af te ronden. Meestal heb je jouw toestel dus nog ruim binnen een week weer volledig werkend terug in je bezit. Daarbij betaal je dus ook geen extra kosten.

Refurbished iPhone kopen

Ben je overtuigd van alle voordelen van refurbished? Dan is het tijd om jouw refurbished iPhone te kopen bij Forza. Met het grootste assortiment van de Benelux heb je bij ons een ruimte keuze uit vrijwel alle mogelijke modellen en varianten (kleuren, geheugen). Je hebt keuze uit de volgende toestellen: