De nieuwe MacBook Pro 2016: is het product de prijs nog wel waard?

19 Maart 2018 - 5 min read time
De nieuwe MacBook Pro 2016: is het product de prijs nog wel waard?

De nieuwe MacBook Pro 2016 beschikt over een aantal vernieuwende functionaliteiten in vergelijking met zijn voorganger. Toch is niet iedereen te spreken over Apple’s nieuwe trots. Het verwijderen van de veelgebruikte USB 3.0-poorten, een tegenvallende accuduur en sinds kort ook toetsenbord problemen, maken het nieuwe model niet bepaald populairder. Een ander bijkomend nadeel is de prijs van dit nieuwe model. Deze is namelijk pas vanaf € 1.500 verkrijgbaar en daarmee alles behalve goedkoop.

Volgens Apple is één van de vele verbeteringen aan de nieuwe MacBook Pro het nieuwe toetsenbord. De toetsen zijn dunner en groter in vergelijking met het vorige model. Of dit ook de kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt, is nog te betwijfelen. Gebruikers klagen over piepende geluiden en niet functionerende toetsen, aldus iPhoned. Deze zouden vaak blijven hangen wanneer de MacBook Pro een bepaalde temperatuur bereikt. Het gevolg is dat letters dubbel op het scherm worden getoond en onnodige enters worden doorgevoerd.

De prijs van een nieuwe MacBook Pro

Apple staat niet bepaald bekend om het aanbieden van financieel voordelige producten. Het basismodel van de nieuwe MacBook Pro is pas verkrijgbaar vanaf € 1.500 en dan heeft het device ook nog eens geen hoogstaande specificaties. Wil je de MacBook Pro gaan gebruiken voor zwaardere applicaties zoals voor video-editing of photoshoppen? Dan ben je al snel een paar honderd euro meer kwijt aan een krachtige i7-processor en 16GB werkgeheugen.

Remarketed of refurbished MacBook Pro?

De nieuwe MacBook Pro is voor velen geen optie meer, dit vanwege de hoge prijs of simpelweg omdat mensen niet per se het nieuwste van het nieuwste willen. Een refurbished of remarketed MacBook Pro kan in dit geval de ideale uitkomst zijn. Bij Forza Refurbished is een refurbished MacBook Pro 13 inch al verkrijgbaar vanaf €499. Naast het feit dat het flink scheelt in de portemonnee, lever je ook nog eens een bijdrage aan het milieu.

Unieke kwaliteitsgarantie

Voordat een refurbished MacBook Pro bij ons verkocht mag worden, wordt het apparaat altijd grondig gecontroleerd door onze technische vakmensen. In dit proces wordt er gecontroleerd op de inhoudelijke technische staat van de MacBook Pro’s, waarbij eventuele defecte onderdelen vervangen worden. Aansluitend worden de MacBook Pro’s voorzien van een schone macOS-installatie. Tenslotte krijgt het toestel een grondige reinigingsbeurt, waardoor je een zo goed als nieuwe MacBook Pro ontvangt. En omdat we zeker zijn van de kwaliteit van onze producten, ontvang je standaard 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?