Nieuwe MacBook Air 2018 kopen of niet?

22 Maart 2019 - 5 min read time
Nieuwe MacBook Air 2018 kopen of niet?

De MacBook Air is sinds de introductie in 2015 niet of nauwelijks vernieuwd en dat geldt ook voor de prijs. Zo is het kiezen voor een nieuwe MacBook Air 2018 een behoorlijke uitgave. Een uitgave waarvoor je niet over één nacht ijs moet gaan. Ontdek hier of het slim is om de nieuwe MacBook Air 2018 te kopen of om te kiezen voor een goedkoper en bovendien duurzaam alternatief.

De alternatieven voor MacBook Air 2018

In plaats van kiezen voor een MacBook Air uit 2018, is het verstandiger om te kijken naar alternatieven. Die zijn er vandaag de dag namelijk genoeg. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de onderstaande opties:

MacBook Pro 2013

mb-pro-2013

Dit MacBook Pro model uit 2013 is niet de nieuwste van het stel. Maar, wanneer je gaat kijken naar de specificaties en prestaties zal je merken dat de MacBook Pro uit 2013 nog nét zo relevant is. Een snelle processor en krachtige videokaart maakt dat deze MacBook geschikt is voor alledaags gebruik. Er zijn verschillende modellen welke probleemloos gebruikt kunnen worden voor de meeste applicaties, programma’s en taken. Een passend alternatief dus voor de MacBook Air van vorig jaar.

Macbook Air 2015

mb-air-2015

Twee jaar na de komst van de bovenstaande laptop bracht Apple een lichtere variant van de MacBook Pro op de markt. De MacBook Air (2015), verkrijgbaar in de formaten 11 inch en 13 inch, werd binnen no-time populair en is bijzonder goed ontvangen bij het grote publiek. Veel Apple-gebruikers kozen voor deze lichtgewicht laptop, maar ook voor nieuwkomers is het een interessante keuze. Dit komt met name door het formaat, de lange batterijduur en het praktische design.

Waarom de MacBook Air 2015 vandaag de dag nog steeds een slimme koop is heeft alles te maken met het duurzame ontwerp, krachtige prestaties en relatief lage instapprijs. Hoewel de MacBook Air 2015 niet beschikt over een Retina-display, is deze lichtgewicht laptop perfect voor het uitvoeren van alle nodige laptoptaken. En dat voor een bijzonder laag tarief.

MacBook Pro 2015

mb-pro-2015

Het derde alternatief voor de MacBook Air 2018 is wederom een MacBook Pro, maar dan met nóg betere specificaties. De MacBook Pro 2015 komt met een 13 inch- of 15 inch-display en heeft alles wat je zoekt in een krachtige Apple-laptop. Het werkgeheugen tot 16GB RAM en sterke i7 Core is de perfecte combinatie voor het bewerken van foto’s, het spelen van games of het kijken van films en series. Waar deze MacBooks eerder extreem hoge introductieprijzen hadden, zijn deze inmiddels veel voordeliger.

Refurbished als voordelig alternatief MacBook Air 2018

Hoewel een nieuwe MacBook Air ruim € 1.000 kost, zijn er goedkopere alternatieven. Alternatieven die uitermate geschikt zijn voor de gemiddelde laptopgebruiker. Tweedehands is zo’n alternatief, maar hier zit een risico aan verbonden bij de oudere toestellen. Zo weet je bijvoorbeeld niet wat er met de laptop is gebeurd en of er (on)zichtbare schade op/in het toestel aanwezig is. In plaats daarvan is kiezen voor refurbished een slimmere zet.

Kwaliteit en zekerheid bij laptops van Forza Refurbished

Refurbished (of gereviseerd) staat voor eerder gebruikte toestellen die volledig worden opgeknapt, van binnen én van buiten. MacBooks van Forza Refurbished worden altijd éést gecontroleerd door ervaren techniekers. Vervolgens worden eventuele reparaties uitgevoerd en wordt het toestel professioneel gekuisd. Tot slot krijgt een MacBook de juiste, nieuwe laadaccessoires en kan verkocht worden aan een nieuwe eigenaar. Kortom, een stuk slimmere aankoop dan kiezen voor risicovol tweedehands of prijzig nieuw.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?