MacBook Air: de basis alleskunner van Apple

27 April 2020 - 5 min read time
MacBook Air: de basis alleskunner van Apple

Laatste update: 12-10-2020

De MacBook Air is de voordeligste laptop van Apple. Het is dan ook hét instapmodel voor iedereen die voor een relatief laag bedrag gebruik wil maken van een laptop van Apple. De MacBook Air is een basis alleskunner met een zeer goede compromis tussen gewicht, prestatie en prijs. In dit blogartikel vertellen we je daar meer over. 

MacBook Air: licht van gewicht, handig voor onderweg

Als je een dun en lichtgewicht laptop zoekt voor onderweg, moet je de MacBook Air zeker in overweging nemen. ‘Air’ doet zijn naam echt eer aan, want de MacBook Air 13 inch weegt maar 1.35 kg en de MacBook Air 11 inch is zelfs nóg iets lichter. Hierdoor neem je hem eenvoudig overal mee naartoe. De behuizing is gemaakt van extra stevig aluminium. Het ziet er niet alleen minimalistisch en strak afgewerkt uit, maar het is ook nog eens functioneel omdat het wel tegen een stootje kan. Gemiddeld heeft de MacBook Air een batterijduur tot 12 uur. Waar je ook bent; je kunt gerust de hele dag onbezorgd werken en ontspannen.

MacBook Air: geschikt voor alledaagse basistaken

De MacBook Air is hét instapmodel van Apple. Dat komt omdat niet de allernieuwste en krachtigste componenten worden gebruikt, waardoor de prijs voor Apple-begrippen uiterst betaalbaar blijft. De MacBook Air gebruik je voor de meest uiteenlopende basistaken. Denk hierbij aan internetten, tekstbestanden bewerken, e-mail- en agendabeheer. Natuurlijk kun je er ook gewoon films en series op streamen, lichte grafische games op spelen en hobbymatig foto’s bewerken. Wil je veel zwaardere toepassingen gaan gebruiken, dan ben je beter af met de MacBook Pro. Daar hangt uiteraard wel een prijskaartje aan.

Overal werken met MacBook Air

Software en hardware werken naadloos samen

Ondanks dat de MacBook Air een budgetgerichte laptop is, merk je hier in de praktijk weinig van terug. Dat komt omdat Apple de hardware én de software MacOS naadloos op elkaar hebben afgestemd. MacOS is een gesloten systeem waar niemand behalve Apple gebruik van kan maken. Dit heeft als grote voordeel dat de MacBook Air hier volledig op afgestemd kan worden en altijd optimaal presteert. Van een trager wordende laptop of virussen zul je niet snel last hebben.

Razendsnelle opstartsnelheid door SSD

Alle MacBook Air’s beschikken sinds 2010 over SSD. Deze Solid State Drive maakt het systeem tot 20 keer sneller dan het oude HHD. Dankzij SSD is de MacBook Air binnen no-time opgestart en kun je er dus lekker snel mee aan de slag.

Vertrouwde kabelaansluitingen

De MacBook Air is veelzijdig in gebruik omdat de laptop over alle nodige kabelaansluitingen beschikt. Zo heb je de beschikking over een USB-C aansluiting en kun je een draadloze muis of een externe harde schrijf probleemloos aansluiten. De Thunderbolt 2-poort maakt het mogelijk om een extern beeldscherm aan te sluiten. Erg handig als je meer werkruimte nodig hebt. Daarnaast beschikt de MacBook Air over een koptelefoonaansluiting, een speciale sleuf voor de geheugenkaart en een HDMI-ingang. Je kunt dus veelzijdig gebruikmaken van de MacBook Air.

Aansluitingen MacBook Air

Verschillende MacBook Air’s

Bij Forza kun je de MacBook Air refurbished kopen. Refurbished is technisch van topniveau, twintig tot zestig procent goedkoper én goed voor het milieu. Je hebt de keuze uit een 11 inch (27.50 cm) en een 13 inch (32.50 cm) beeldschermdiagonaal, maar onderling zijn er nog meer keuzes die belangrijk zijn om te maken.

Processor: Core i5 of Core i7

Over het algemeen geldt: hoe hoger het getal, hoe beter. Een i5-processor is krachtig genoeg voor de meeste dagelijkse taken als surfen op het internet, vakantiefoto’s bewerken en verslagen typen. Als je taken wilt uitvoeren waarvoor meer rekenkracht vereist is – zoals grafische programma’s en games – dan heb je de i7-processor nodig. Omdat de processor krachtiger is hoef je minder lang te wachten en worden de taken soepeler en sneller uitgevoerd.

Werkgeheugen: 4GB of 8GB

Het werkgeheugen bepaalt mede hoe snel de MacBook Air is als je veel programma’s open hebt staan. Het werkgeheugen slaat tijdelijk informatie over programma’s en bestanden die je opent op, en zorgt dat je deze naast elkaar kunt gebruiken. Voor absoluut basisgebruik is 4GB werkgeheugen een logische keuze. Verwacht je ook wel eens een foto te bewerken of zwaardere taken uit te voeren? Dan is 8GB werkgeheugen de beste keuze. De MacBook hoeft dan minder snel keuzes te maken in wat hij wel en niet in het werkgeheugen stopt, waardoor je sneller kunt blijven werken.

Conclusie

De MacBook Air is de perfecte compromis tussen gewicht, prestatie en prijs. Als je een goede basis alleskunner laptop zoekt die door de jaren heen niet langzamer wordt, eenvoudig mee te nemen is en razendsnel in gebruik is, dan is de MacBook Air een verstandige keuze. Dank zij een SSD-schijf is de MacBook Air binnen no-time opgestart. Met minimaal 4GB werkgeheugen en een i5-processor heb je altijd voldoende kracht en snelheid voor het uitvoeren van de meest uiteenlopende basistaken.

MacBook Air refurbished kopen

Heb je al overwogen om de MacBook Air refurbished te kopen? Ondanks dat de MacBook Air een instapmodel is, is de aanschaf ervan nog behoorlijk aan de prijzige kant. Refurbished is het betaalbare én betrouwbare alternatief. De besparing kan oplopen tot 60% en refurbished is technisch van topniveau. Omdat we al onze Apple-devices onder het Keurmerk Refurbished verkopen, ben je altijd verzekerd van een betrouwbare aankoop mét 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Daarnaast ontvang je gratis laadaccessoires én een 14 dagen ‘niet goed geld terug’ garantie. How smart can it be!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?