Welke MacBook is het beste voor studenten?

Onderzoek toont aan dat MacBooks de populairste laptops zijn bij Nederlandse studenten. Maar welke MacBook past het beste bij jouw studie? In dit blog helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

Voor elke student een MacBook in huis

Je hebt besloten dat je gaat voor een MacBook, nu is het nog een kwestie van het kiezen van het juiste model. Er zijn diverse soorten en maten MacBooks beschikbaar met verschillende specificaties. Het is belangrijk om te bepalen waar je de MacBook echt voor gaat gebruiken. Als je zeker weet je dat je nooit aan de slag zal gaan met zware grafische bewerkingen (Illustrator, Premiere Pro of After Effects), dan heb je natuurlijk ook niet de meest krachtige MacBook nodig.

Welke MacBook past het beste bij mij?

Om dit te kunnen achterhalen, moet je voor jezelf bepalen wat voor soort gebruiker je bent. Onderstaand hebben wij drie soorten gebruikers onderscheden, elke met hun eigen voorkeuren.

1. Thuisgebruik (basis)

Allereerst is er de ‘thuisgebruiker’, dit type MacBook gebruiker zal voornamelijk aan de slag gaan met het uitvoeren van eenvoudigere werkzaamheden, zoals:

 • Surfen op het internet;
 • Versturen van e-mails;
 • Maken van presentaties en het bewerken van documenten.

De MacBooks binnen dit segment zijn veelal licht van gewicht en compact qua formaat. Bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens de best betaalbare MacBooks zijn. Kortom: dé ideale MacBook voor studenten.

Bekijk hier alle Thuisgebruik (basis) MacBooks.

2. Thuisgebruik / student / zakelijk

Studenten die behoefte hebben meer rekenkracht kunnen het beste kijken naar een MacBook binnen onze tweede categorie: thuisgebruik / student / zakelijk. Deze MacBooks zijn geschikt voor:

 • Alles van de thuis gebruiker plus;
 • Werken met grote Excel-bestanden;
 • Bewerken van (lichte) grafische toepassingen zoals Photoshop of Sketch;
 • Voor het bouwen / programmeren van websites.

Bekijk hier Thuisgebruik / student / zakelijke MacBooks.

3. Professioneel gebruik

Tot slot is er de professionele gebruiker. Als je echt alles uit een MacBook wil halen en absolute performance wil, kies dan een MacBook uit deze categorie. Vaak worden deze MacBooks ook gebruikt door professionals binnen de creatieve industrie, zoals designers, programmeurs of video editors.

Deze MacBooks zijn geschikt voor alles van de thuisgebruik / student / zakelijk behoeften plus:

 • Bewerken van zware grafische toepassingen (Illustrator, Photoshop, After Effects);
 • Hebben een prachtig retina display voor een haarscherpe beeldschermweergave (vanaf 2013);
 • Zijn tevens leverbaar met een groter 15-inch beeldscherm;
 • Voor studenten die een ‘dedicated videokaart nodig hebben.

Het nadeel van deze laatste categorie MacBooks is wel dat het de minst betaalbare MacBooks zijn. In veel gevallen past een MacBook Pro niet helemaal bij een studentenbudget, tenzij je kiest voor een refurbished exemplaar. Hiermee bespaar je al snel honderden euro’s.

Bekijk hier alle professionele MacBooks

Waarom zou je als student een Forza Refurbished MacBook kopen?

De belangrijkste reden voor jou als student is hoogstwaarschijnlijk de prijs. Met onze MacBooks bespaar je al snel tot wel honderden euro’s. Daarnaast is het kiezen van een refurbished MacBook ook nog eens een duurzame keuze. Je voorkomt hiermee dat een laptop onnodig wordt weggegooid en een tweede leven krijgt. Bovendien krijg je bij aankoop van een Forza Refurbished MacBook twee jaar garantie én gratis laad accessoires meegeleverd.

Stel je vraag aan onze Mr. Macbook

Heb jij nog een vraag voor de aanschaf van een MacBook? Dan staat onze Mr. MacBook voor jou klaar! Hij helpt jou graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt contact met hem opnemen door te bellen of e-mailen naar onze klantenservice. Ook beantwoorden wij graag jouw vragen via ons Facebook kanaal.