Zakelijke markt kiest voor duurzaamheid

11 Februari 2019 - 5 min read time
Zakelijke markt kiest voor duurzaamheid

Zelfsturende auto’s, pakketpost door drones en oordopje die live een vreemde taal vertalen. De wereld om ons heen wordt steeds slimmer. Dat hebben we met name te danken aan de groeiende markt van elektronische devices. Smartphones, laptops en tablets hebben ons leven op verschillende gebieden verrijkt en zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Helaas heeft die stroom aan nieuwe tech ook een keerzijde. In dit artikel gaan we dieper in op verduurzaming in de zakelijke markt door middel van refurbished.


De wereld van technologie is constant bezig met innoveren en het verleggen van technologische grenzen. Eerder werd in kaart gebracht dat de kwaliteit en garantie van toestellen beter en beter wordt. Je kunt dus concluderen dat toestellen gemiddeld langer meegaan en meerdere eigenaren hebben. Toch lijken de meeste mensen op het gebied van smartphones, tablets of laptops nog te kiezen voor nieuw. Zonde, want een alternatief als refurbished is én goedkoper én je levert nauwelijks in op kwaliteit.

Problemen in de toekomst

Jaarlijks produceren we bijna twee miljard mobiele devices. Een getal dat alléén maar meer en meer wordt. Dit vormt met name milieutechnisch een zware aanslag op de wereld. De productie van deze devices zorgt voor problemen door onder andere de uitstoot van broeikasgassen, de mijnbouw naar schaarse delfstoffen en het ontstaan van gevaarlijk afval. Alleen al het afval afkomstig van elektronische apparaten is door de jaren heen aanzienlijk gestegen. In 2050 produceren we naar schatting jaarlijks 120 miljoen ton aan e-waste. Een gigantisch getal en dus een gigantisch probleem. Problemen die niet langer voor ons uitgeschoven kunnen worden.

Door structureel te kiezen voor nieuw, draag je bij aan het afbrokkelen van de planeet. De enige oplossing hiervoor is het verminderen van schadelijke stoffen in de wereld. Dat is hard nodig, aangezien er voor de productie van elektronische apparaten ontzettend veel schadelijke stoffen vrijkomen en/of nodig zijn. Neem nu bijvoorbeeld de productie van een Apple iPhone:

Wat er nodig is voor de productie van één iPhone:

  • 134 kilo erts
  • 190 liter water
  • 20,5 gram cyanide

Co2-uitstoot

Refurbished als duurzame oplossing

Duurzaamheid betekent het nemen van maatregelen om zo het uitputten van de aarde tegen te gaan. Elke ingreep die het verspreiden van schadelijke stoffen in de wereld afremt draagt dus bij aan een duurzame wereld. Duurzamer leven klinkt misschien radicaal, maar het kan ook heel makkelijk zijn. Als mensen massaal een kleine aanpassing maken in hun manier van leven, kan er in korte tijd veel resultaat behaald worden op de plekken waar duurzaamheid het meest nodig is. Zo ook bij de productie van elektronische apparaten.

Refurbished is een duurzaam alternatief voor nieuw. Refurbished toestellen zijn afkomstig van een vorige eigenaar en worden van top tot teen gecontroleerd op gebreken. Vervolgens wordt het toestel (waar nodig) gerepareerd en professioneel schoongemaakt. De meeste refurbished devices beschikken daarnaast over een garantieperiode van drie jaar (sinds 1 juni 2023). Niet te vergelijken met tweedehands dus.

Maatschappelijk verantwoord bedrijfsleven door refurbished

Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol op het gebied van verduurzaming. Kiezen voor refurbished betekent in de meeste gevallen een tweede leven voor misschien wel honderden toestellen. Toestellen die anders nieuw ingekocht zouden worden om na twee jaar op de vuilnisbelt te eindigen. Grote organisaties, die hun medewerkers willen voorzien van een telefoon, tablet of laptop van de zaak, kunnen dus net zo goed kiezen voor refurbished. Bovendien is de misvatting, dat refurbished en tweedehands hetzelfde is, volledig onterecht. Sterker nog, het is de beste beslissing die je in het bedrijfsleven kunt maken.

Refurbished in zakelijke omgeving

Refurbished Apple van Forza Refurbished

In tegenstelling tot tweedehands kies je met refurbished van Forza Refurbished Zakelijk voor een kwaliteitsgarantie. Elk toestel wordt namelijk éérst onderzocht door professionele robots, schoongemaakt en eventueel gerepareerd voordat het naar een nieuwe eigenaar gaat. Met name de zakelijke afnemer profiteert hiervan doordat er bij Forza altijd drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) wordt verleend.

Op zakelijk vlak biedt refurbished dus veel mogelijkheden. Je bespaart op kosten, zonder in te leveren op de kwaliteit van Apple. Daarnaast kies je voor duurzaam en lever je een bijdrage aan:

  • Energiebesparing;
  • Vermindering uitstoot broeikasgassen;
  • Materiaal besparing;
  • Minder gebruik schaarse delfstoffen, dus minder mijnbouw;
  • Vermindering gevaarlijk afval;
  • Vermindering toxische stoffen;
  • Kostenbesparing.

Zakelijk refurbished van Forza is kiezen voor duurzaam

forza team zakelijk

Je bent nooit te laat om te beginnen met verduurzamen. Ook de kleine beetjes kunnen al verschil gaan maken indien men hetzelfde doel voor ogen heeft. Hoe zit dat met jouw bedrijf? Ben jij klaar om te kiezen voor de planeet, maar ook rekening te houden met de portemonnee? Dan helpen de accountmanagers van Forza Refurbished je graag verder. Wij zijn op werkdagen te bereiken op het volgende nummer:

088 144 77 00

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?