Keurmerk Refurbished nu ook voor MacBooks en iPads

03 December 2019 - 2 minuten read time
Keurmerk Refurbished nu ook voor MacBooks en iPads

Na de iPhones beschikken vanaf vandaag ook refurbished MacBooks en refurbished iPads over het Keurmerk Refurbished. Het keurmerk geeft consumenten de zekerheid dat ze een gebruikt apparaat van gegarandeerde kwaliteit aanschaffen. De aangesloten Keurmerkbedrijven inspecteren de MacBooks en iPads op vijftig technische punten. Ondernemersorganisatie Techniek Nederland en de Keurmerkbedrijven Forza Refurbished, Leapp, Renewd, SWOOP, iUsed en Fixjeiphone willen met het Keurmerk Refurbished een stap zetten in de richting van een circulaire economie. In maart 2019 werd het Keurmerk Refurbished al voor refurbished iPhones geïntroduceerd.

Circulaire economie

Consumenten en bedrijven nemen vaak onnodig snel afscheid van hun smartphone, tablet of notebook. Manager consumentenelektronica Rob Wierenga van Techniek Nederland: ‘In de apparaten zitten zeldzame metalen die voor een deel niet recyclebaar zijn. Door deze apparaten een tweede leven te geven, verbruiken we minder kostbare metalen en verkleinen we de afvalberg. We besparen energie en verminderen zo onze CO2-footprint.’

Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)

Het Keurmerk Refurbished is voor veel consumenten een belangrijk argument bij de aankoop van een gerenoveerde iPhone. Jan-Willem van Dijk van Forza Refurbuished verwacht dat hetzelfde zal gebeuren met het Keurmerk Refurbished voor MacBooks en iPads. ‘Je krijgt standaard 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023). Dat is bij een nieuwe MacBook of iPad niet het geval. Waarom zou je dan nog kiezen voor een nieuw apparaat?’

Uitgebreide controle

Bedrijven met het Keurmerk Refurbished onderwerpen het toestel aan een uitgebreide inspectie van zowel hardware als software. Belangrijke onderdelen als de accu en het scherm worden standaard gecontroleerd en eventueel vernieuwd. Aan de hand van een uitgebreide checklist kijkt de refurbisher onder meer naar het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties.

Onafhankelijke toetsing

TÜV Nederland voert als onafhankelijk certificatie-instituut technische audits uit bij de deelnemende bedrijven om het hoge kwaliteitsniveau te waarborgen. Bedrijven met het Keurmerk Refurbished moeten niet alleen voldoen aan strenge kwaliteitseisen maar ook aan strikte financiële voorwaarden. EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Beoordeeld worden onder meer de solvabiliteit, vermogenspositie, omzet, resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten.

refurbished algemeen
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting!
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?