Het vertrouwen in refurbished groeit

11 Maart 2020 - 5 min read time
Het vertrouwen in refurbished groeit

Eind 2019 heeft uitgever BigSpark opnieuw een grootschalig consumenten- en marktonderzoek gedaan om de markt van refurbished in kaart te brengen. Ruim 3.000 consumenten (een verdubbeling t.o.v. 2018) kregen via een enquête diverse vragen over refurbished producten voorgelegd. Ook nationale én internationale smartphonecijfers en trends rondom refurbished werden onder de loep genomen. De conclusie? Het vertrouwen in refurbished groeit! In dit artikel lees je een aantal belangrijke bevindingen.

Nieuw daalt, refurbished groeit

verkoop nieuw daalt, refurbished groeit
Waar in 2018 het aantal nieuwe smartphoneverkopen wereldwijd nog 1870 miljoen bedroeg, liep dit aantal in 2019 terug naar 1800 miljoen. Dat is een daling van 4%. Het aantal verkochte refurbished smartphones steeg met 2%. De teller staat op 144 miljoen. De belangrijkste redenen voor deze stijging zijn milieu-initiatieven en kostenbesparing. Een nieuw toestel wordt steeds duurder en grote innovaties die de hoge prijs kunnen goedpraten blijven uit.

Refurbished blijft stijgen in Nederland

Nederlanders tevreden over refurbished
Omdat nieuwe smartphones duur blijven maar we in Nederland steeds minder geld uitgeven aan een mobiele telefoon, wordt refurbished steeds vaker overwogen. 6% van de Nederlanders heeft een refurbished smartphone en zij zijn hier met het cijfer 8.6 meer dan tevreden over. 96.5% van de ondervraagden is bekend met refurbished en de helft daarvan neemt een refurbished smartphone serieus in overweging als volgend toestel. Hierbij is een duidelijke merkvoorkeur: Apple. Dat is niet voor niets, want Apple staat al jaren aan de top en wordt geroemd om de hoge productkwaliteit en betrouwbaarheid. iPhones worden gemiddeld 5 jaar ondersteund, waardoor je jarenlang met je toestel vooruit kunt.

Prijs speelt de grootste rol, ook andere factoren zijn belangrijk

redenen om refurbished te kopen
De belangrijkste factor om een refurbished smartphone te overwegen is de prijs. Dat is niet zo gek, want door een ruim assortiment en de keuze uit verschillende productcondities kan het prijsvoordeel oplopen tot 60%. Daarnaast worden een professioneel gecontroleerde accu, goede laadaccessoires, 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én het Keurmerk Refurbished als belangrijke factoren genoemd. Deze factoren samen zorgen ervoor dat jij gegarandeerd een betrouwbaar product koopt waar je jarenlang onbezorgd van kunt genieten.

Het Keurmerk Refurbished trekt twijfelaars over de streep

keurmerk belangrijk bij aanschaf refurbished
In 2019 werd het Keurmerk Refurbished gelanceerd en inmiddels beschikken 5 partijen over dit keurmerk, waaronder Forza. Dankzij het keurmerk is de refurbished markt een stuk transparanter en betrouwbaarder geworden. Koop je een refurbished iPhone met het keurmerk, dan ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit én 3 jaar professionele garantie (sinds 1 juni 2023). Sinds de introductie is het aantal smartphoneverkopen met het keurmerk met 20% gestegen. Voor deze extra zekerheid wil men gemiddeld zelfs €44 meer betalen.

Wist je dat maar 38% van de ondervraagden bekend is met dit keurmerk, en dat slechts 17,5% zich bewust was van het keurmerk bij de aankoop van een refurbished smartphone? Dat is nog niet erg veel. Aan die naamsbekendheid wordt gewerkt, dus naar alle waarschijnlijkheid zal ook in 2020 refurbished blijven stijgen in Nederland.

How smart can it be!

Een Forza refurbished iPhone is tot 60% goedkoper én technisch even goed als een nieuw toestel. Daarnaast ontvang je 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en krijg je gratis nieuwe laadaccessoires. Dankzij het Keurmerk Refurbished ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop, en door refurbished te kopen leveren we samen een enorm belangrijke bijdrage aan het behoud van ons milieu. How smart can it be!

vertrouwen in refurbished groeit

Bron: Refurbished Barometer 2020

refurbished
← Vorige Volgende →