Is de iPhone 6S nog bruikbaar in 2024?

24 Augustus 2020 - 3 min read time
Is de iPhone 6S nog bruikbaar in 2024?

Laatste update: 26-03-2024
Het is alweer even geleden dat de iPhone 6S werd uitgebracht. Op 9 september 2015 om precies te zijn. Het is dus geen gekke vraag of de iPhone 6S refurbished anno 2024 nog een interessante keuze is. Het antwoord is: dat licht eraan. Voor basisgebruikers en koopjesjagers kan de iPhone 6S een hele interessante keuze zijn. Gebruik jij je smartphone intensiever en zijn de meest recente functies ook op lange termijn belangrijk voor jou? Dan kun je beter een nieuwere iPhone overwegen. Hoe dat precies zit, lees je hier.


Draait op iOS 15, de laatste update

Gemiddeld biedt Apple 5 jaar software-ondersteuning, soms langer als de iPhone hier krachtig genoeg voor is. De iPhone 6S is dat. In september 2021 is iOS 15 uitgebracht. Deze 15e versie van het besturingssysteem kun je gewoon op de iPhone 6S installeren. Hiermee biedt Apple 6 jaar ondersteuning aan deze iPhone. Het is vermoedelijk wel de laatste grote software-update die je kunt doen. In september 2022 werd iOS 16 uitgebracht, de iPhone 6S viel buiten de boot. Maar hoe erg is dat?

iPhone-6S-koptelefoon

iPhone zonder de laatste iOS

Een iPhone zonder volledige ondersteuning krijgt beveiligingsupdates. Je kunt dan niet meer de nieuwste functies van het besturingssysteem gebruiken, maar de iPhone 6S is wel bij de tijd wat veiligheid betreft. Een nadeel is wel dat applicatiebeheerders hun apps op de nieuwe iOS-versie afstemmen en die kan jij dus niet meer downloaden. Hierdoor loop je recente functies van apps mis. Voor apps als WhatsApp, Facebook, Candy Crush en YouTube is dat geen enkel probleem. Bij apps waarbij veiligheid een grote rol speelt, zoals een bankieren-app, kan dat wel voor problemen zorgen. Dit soort apps voeren namelijk ook beveiligingsupdates door. De kans dat je zo’n app niet meer veilig kunt gebruiken omdat deze verouderd is, is dus wel aanwezig.

iPhone 6S op iOS 15

Veel snelheid voor een oude iPhone

De iPhone 6S is al wat ouder, maar het toestel is een stuk sneller dan leeftijdgenoten. Dat komt omdat Apple de software en hardware zelf produceert en naadloos met elkaar laat samenwerken. Hierdoor kun je ook oudere iPhones relatief snel gebruiken. Zo kun je met de iPhone 6S anno 2024 probleemloos mobiele spelletjes spelen, door je social media tijdlijn scrollen, internetten, Whatsappen en YouTube-video’s bekijken. Perfect voor de basisgebruiker die een smartphone voornamelijk voor dit soort taken gebruikt. Met grotere games soepel laten draaien en veel apps tegelijkertijd gebruiken heeft de iPhone 6S meer moeite. Ook zal de batterij dan sneller leeg zijn dan bij hedendaagse smartphones.

Conclusie

Ben je een lichte smartphonegebruiker? Speelt budget een grote rol en zijn de laatste functies niet zo interessant voor jou? Dan is de iPhone 6S een goede en voordelige keuze. Gebruik je een smartphone graag intensief en langdurig met de meest recente functies? Dan kun je beter een nieuwere iPhone overwegen die langer door Apple wordt ondersteund. Een iPhone SE 2020 is daarbij een goede optie. Aan de buitenkant lijken deze twee toestellen erg veel op elkaar, maar de processor en camera zijn een flinke upgrade ten opzichte van de iPhone 6S!

iphone 6s iphone
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?