Hoe Forza de veiligheid van haar toestellen garandeert

27 Februari 2019 - 5 min read time
Hoe Forza de veiligheid van haar toestellen garandeert

Zoals eerder te lezen was, zijn er verschillende manieren om je iPhone te beveiligen. Maar hoe zit dat met de veiligheid van toestellen zelf? Is refurbished Apple wel betrouwbaar en waar moet je op letten bij de aanschaf van een refurbished toestel? Lees hier hoe Forza Refurbished haar toestellen beveiligt en hoe wij de hoogste kwaliteit refurbished Apple garanderen.

Gecertificeerde datawipe volgens hoge standaard

Forza Refurbished maakt (in de meeste gevallen) gebruik van een toestel dat een vorige eigenaar heeft gehad. Logischerwijs hebben er dus persoonlijke gegevens op dit toestel gestaan, waaronder contacten, afbeeldingen, video’s en andere documenten. Wanneer dit toestel dan bij een volgende eigenaar komt, dan is het niet de bedoeling dat er nog data van de eerste eigenaar opstaan. Om die reden wordt er op elk device van Forza Refurbished een gecertificeerde datawipe uitgevoerd.

De datawipe wordt uitgevoerd door de Nest-robots van Forza Refurbished. Deze robotcontrole werkt volgens de standaard van Adisa, een certificeringsbureau dat strenge eisen stelt op het gebied van privacy, databewaring en veiligheid. Zo’n certificaat garandeert dus dat kwaadwilligen er nooit van door kunnen gaan met jouw persoonsgegevens.

Uitgebreide robotcontrole

Koop je een iPhone van Forza Refurbished, dan zijn deze gecontroleerd door professionele robots. Deze robots controleren de toestellen binnen een aantal minuten op ruim 50 verschillende punten. Denk hierbij aan het checken van onderdelen als de camera of microfoon. Daarnaast spoort de robot ook verbindingsproblemen op zoals Bluetooth en wifi. Zaken die een belangrijke rol spelen bij de veiligheid van jouw gegevens.

Het voordeel van zo’n uitgebreide controle is dat de kans op fouten en niet functionerende hard- en software vrijwel nihil is. Is er wél iets mis met een toestel dat bij ons terecht komt? Dan wordt dit device onder handen genomen door een expert op het gebied van smartphonereparaties. Na eventuele reparaties gaat het mobiele toestel opnieuw in de robot om zeker te zijn van de hoogste kwaliteit.


robotcontrole forza


Garantie en herroepingstermijn

Of het nu gaat over een iPhone, iPad of MacBook; wanneer je kiest voor refurbished Apple van Forza ontvang je altijd drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op het toestel. Per saldo is dat één jaar meer dan wanneer je kiest voor een nieuw Apple-product.

In de meeste gevallen ben je met een nieuw Apple-device slechts verzekerd voor een beperkt deel van de mogelijke defecten. De garantie van Forza Refurbished daarentegen, betreft méér dan alleen fabrieksgarantie. Een toestel dat problemen heeft met de accu is hier een voorbeeld van. Een defecte accu kan schadelijke gevolgen hebben voor het toestel, maar ook voor je eigen veiligheid. Dat laten wij dus niet gebeuren. Veiligheid en goedwerkende hard- en software staan direct met elkaar in verband.

Veilig winkelen met Forza Refurbished

Een veilig toestel gaat verder dan alleen goedwerkende hardware of software. Veiligheid heeft ook te maken met het doen van een online aankoop of het ontvangen van Apple-producten per post. Dit is waarom bestellen op de website van Forza Refurbished een veilige keuze is.

tww forza becommerce forza

Thuiswinkel Waarborg / BeCommerce

Met trots mag gezegd worden dat Forza Refurbished het keurmerk mag voeren van zowel de Thuiwinkel Waarborg als BeCommerce. Dit wil zeggen dat Forza aan bepaalde eisen voldoet, die in overeenstemming zijn met de Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving. Weten wat deze eisen inhouden? Klik dan op één van onderstaande links.

BE: BeCommerce Trustmark

NL: Thuiswinkel Waarborg

Vertrouwd verzonden in Nederland en België

Pakketjes die het magazijn verlaten worden verzonden door middel betrouwbare bezorgdiensten. Dat begint bij het printen van de juiste labels en extra scherpe controles en eindigt pas op het moment dat jij je handtekening zet bij ontvangst. Het veilig verzenden is dan ook de verantwoordelijkheid van Forza Refurbished. Liever een pakket ophalen bij een pakketpunt? Dan kan dit alléén door jezelf te legitimeren. Wel zo veilig.

Forza Refurbished: een veilige keuze

Al met al kan er weinig misgaan wanneer je kiest voor Forza Refurbished. Sterker nog: refurbished biedt naast het prijsvoordeel, nog diverse andere voordelen ten opzichte van nieuw. Ook weten wat Forza Refurbished voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje tussen onze producten. Bestel vóór 22:30 (veilig) thuis op de bank en ontvang al binnen één dag jouw device in huis. Waarom zou je het niet doen?

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?