Verschil iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus

20 Januari 2021 - read time
Verschil iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus

De iPhone 7 Plus (2016) en de iPhone 8 Plus (2017) zijn twee grotere iPhones van Apple. Je kunt ze beide refurbished kopen bij Forza. Beide toestellen lijken veel op elkaar. Veel mensen vragen zich dan ook af wat nu precies het verschil is tussen de iPhone 7 Plus en de iPhone 8 Plus, en welke je het beste kunt kopen. In dit artikel vind je het antwoord.

Waarom heeft de iPhone een Plus-model

De standaard iPhones die tussen 2015 en 2017 zijn uitgebracht (iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 8), hebben allemaal een compact formaat met een 4.7-inch (11.75 cm) beeldscherm. Van deze standaard iPhones kun je óók een Plus-model kopen. Deze Plus-modellen zijn groter en hebben veelal iets betere specificaties, zoals meer werkgeheugen en een betere camera.

iPhone 7 Plus heeft 6 kleuren

iPhone 7 Plus kleuren

De iPhone 8 Plus kun je kopen in de traditionele kleuren Space Grey, Silver en Gold. Bij de iPhone 7 Plus heeft de kleur Space Grey plaatsgemaakt voor twee unieke kleuren die alleen dit toestel heeft: Black (matzwart) en Jet Black (glanzend zwart). De iPhone 7 Plus is ook het laatste toestel die je kunt kopen in de kleur Rose Gold. Daarna heeft Apple afscheid genomen van deze kleur. Beide iPhones kun je kopen in de kleur rood. Dit is een speciale editiekleur.

Het beeldscherm van de iPhone 8 Plus kleurt mee

Het beeldscherm van de iPhone 8 Plus beschikt over de functie True Tone. Dit is een slimme schermtechniek waarbij de helderheid zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Zo worden kleuren op een zonnige dag automatisch opgelicht zodat je deze beter kunt zien, en is het beeldscherm in de avond doorgaans minder fel. Dat maakt het kijken naar je beeldscherm een stuk prettiger. De iPhone 7 Plus heeft deze functie niet.

iPhone 7 Plus maakt foto’s van iets mindere kwaliteit

Apple voert jaarlijks kleine verbeteringen door in de hardware. Omdat de iPhone 8 Plus een snellere processor heeft, kan dit toestel ook een betere camerasoftware aan. Ook zijn de camera’s zelf licht verbeterd. Foto’s zijn hierdoor nóg mooier dan met de iPhone 7 Plus. Het verschil is wel klein en zal je bij dagelijks gebruik amper merken.

iPhone 8 Plus is draadloos oplaadbaar

iPhone 8 Plus draadloos opladen

Eén van de grotere verschillen is dat de iPhone 8 Plus draadloos opladen ondersteunt. Dit toestel beschikt namelijk over een glazen achterkant. De iPhone 7 Plus heeft een achterkant van aluminium en kun je dus alleen bekabeld opladen.

iPhone 8 Plus is beter geschikt voor de grootgebruiker

De iPhone 7 Plus kun je kopen met 32GB of 128GB opslag. De iPhone 8 Plus kun je kopen met 64GB of 256GB opslag. Dat is beter geschikt voor grootgebruik, omdat je simpelweg meer gedownloade apps, foto’s en muziek lokaal kunt opslaan. De iPhone 8 Plus heeft daarnaast dezelfde krachtige processor als zijn opvolger, de iPhone X. Volgens Apple is deze processor tot wel 70% krachtiger, maar ook slimmer én zuiniger dan de A10 processor van de iPhone 7. Je merkt dit terug in de iets langere accuduur. Ook kun je zware apps, zoals Augmented Reality apps en grafische games, iets soepeler gebruiken op de iPhone 8 Plus.

Ons advies

Omdat de iPhone 8 Plus de opvolger is van de iPhone 7 Plus, is dit opvolgend iPhone-model een stukje krachtiger en moderner dan zijn voorganger. Wanneer kun je welk toestel kopen?

iPhone 7 Plus kopen, een goede keuze als je:

  • Een groot formaat iPhone zoekt voor alledaags basisgebruik
  • Budget een belangrijke rol speelt

iPhone 8 Plus kopen, een goede keuze als je:

  • De iPhone draadloos wilt kunnen opladen
  • Een beeldscherm wilt dat zijn helderheid automatisch aanpast
  • Snelheid en batterijduur enorm belangrijk vindt

iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus refurbished kopen

iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus refurbished kopen

De iPhone 7 Plus én de iPhone 8 Plus zijn bijna niet meer nieuw te verkrijgen. Bij Forza kun je deze toestellen refurbished kopen. Dat is éxtra voordelig én een betrouwbaar alternatief voor nieuw. Forza beschikt namelijk over het Keurmerk Refurbished en daarnaast krijg je er 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis laadaccessoires bij. Lees meer over waarom refurbished een verstandige keuze is.

verschillen overeenkomsten iphone 8 plus iphone 7 plus
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?