iPhone 5C kopen? Lees alles over dit kleurrijke toestel

19 Maart 2018 - 5 min read time
iPhone 5C kopen? Lees alles over dit kleurrijke toestel

iPhone 5C kopen? Lees alles over dit kleurrijke toestel

Apple heeft met de lancering van de iPhone 5C een bijzondere stap gemaakt. Het toestel is namelijk als eerste toestel van Apple verkrijgbaar in maar liefst vijf verschillende felle kleuren. Daarnaast is de 5C grotendeels gemaakt van kunststof.

Overweeg je om een iPhone 5C te kopen? In dit artikel leggen we uit voor wie dit toestel bedoeld is en waarom wij de 5C bijzonder vinden.  

Snelle links:

Wat betekent de 'C' bij de iPhone 5C?

Specificaties van de iPhone 5C

De iPhone 5C: een verrassend toestel

Introductie van de iPhone 5C

Opslagruimtes iPhone 5C

Welke iOS ondersteunt de iPhone 5C?

Prijzen van de iPhone 5C

De voor- en nadelen van de iPhone 5C

iPhone 5C kleuren

Wat betekent de ‘C’ bij de iPhone 5C?

Wat de meeste mensen niet weten is dat de ‘C’ bij de iPhone 5C staat voor ‘Colour’. Eigenlijk ook wel logisch, want het toestel is maar liefst verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren. Een flinke uitbreiding als je dit vergelijkt met de iPhone 5, die alleen leverbaar is in de kleuren zwart en wit.

Specificaties van de iPhone 5C

De iPhone 5C heeft net als de iPhone 5 een 4-inch scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Daarnaast heeft de 5C nog steeds dezelfde A6-processor als de iPhone 5. Wel is de batterij van de iPhone 5C groter dan die van de iPhone 5, waarmee de accuduur is verbeterd.   

Hieronder de belangrijkste specificaties van de iPhone 5C:

- Grotendeels vervaardigd uit plastic, waardoor de iPhone goed bestand is tegen val- en stootschade.

- Verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren (roze, wit, groen, geel en blauw).

- Leverbaar met 8-, 16-, of 32GB aan opslag.

- Werkt tot en met iOS 10.3.2 (iOS 11 niet i.v.m. 32-bits besturingssysteem).

- Een echte budget iPhone, helemaal wanneer je kiest voor refurbished.

Camera

De iPhone 5C is uitgerust met een frontcamera van 1,2 megapixel waarmee je in HD (1080p) kunt FaceTimen en Skypen. Aan de achterkant bevindt zich een 8 megapixel camera waarmee je kunt filmen in Full-HD (1080p) en mooie panorama’s en hdr-foto’s kunt schieten.

iPhone 5C camera

De iPhone 5C: een verrassend toestel

De 5C is volgens ons een iPhone die direct opvalt tussen de andere toestellen van Apple. Felle kleuren en gedeeltelijke plastic behuizing zijn een interessante zijsprong die je van Apple misschien niet meteen verwacht. Maar zeggen de prijs, de kleuren en de behuizing ook iets over de prestaties van dit toestel? Je leest er hieronder meer over.

Budget iPhone

Laten we voorop stellen dat de iPhone 5C een echte ‘budget’ telefoon is in vergelijking tot Apple’s overige toestellen. De lagere prijs is mogelijk doordat het toestel is geproduceerd met minder dure onderdelen.  Zo bestaat bijvoorbeeld de iPhone 5S voornamelijk uit het wat duurdere materiaal: aluminium. Toch doet de 5C qua prestaties zeker niet onder voor de 5S.

De iPhone 5C is een perfect toestel voor mensen met een krapper budget. Zo is het toestel populair onder kinderen en studenten. Maar ook onder mensen die van felle kleuren houden is de 5C een echte hit.

Stevige kunststof afwerking

De voorkant van het toestel is net als de iPhone 5 van aluminium. De zijkanten en achterkant bestaan geheel uit een stuk en hebben een kunststof afwerking. Ondanks dat de iPhone 5C voornamelijk uit kunststof bestaat, voelt het toestel alles behalve goedkoop aan. Het toestel buigt niet wanneer er (normale) druk op komt te staan.

Beter bestand tegen val- en stootschade

Een voordeel van de plastic behuizing is dat het toestel beter bestand is tegen val- en stootschade. Het toestel kan dus beter tegen een stootje in vergelijking tot de iPhone 5. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je ermee kunt gooien, het is geen Nokia 3310.

Introductie van de iPhone 5C

Ben je benieuwd naar de introductie van de iPhone 5C? Bekijk dan de volgende video.

Opslagruimtes iPhone 5C

Bij Forza Refurbished is de iPhone 5C verkrijgbaar met drie verschillende opslagruimtes: 8GB, 16GB en 32GB. Gebruik je je toestel voornamelijk voor Whatsapp, Facebook en je dagelijkse portie nieuws? Dan kun je prima vooruit met 8GB. Heb je behoefte aan meer opslagruimte voor het maken van foto’s en video’s? Kies dan voor een refurbished iPhone 5C met 16- of 32GB aan opslagruimte.   

Welke iOS ondersteunt de iPhone 5C?

Toen de iPhone 5C voor het eerst uitkwam, werd deze standaard geleverd met iOS 8. Als je het toestel nu installeert of update, werkt deze op iOS 10.3.2. Helaas zal dit ook de laatste iOS versie zijn die de 5C ondersteunt. Dit komt omdat het een 32-bits toestel is met als gevolg dat deze niet compatibel is met iOS 11.

Waarom iOS 11 niet werkt op de 5C

iOS 11 is een volledig 64-bits besturingssysteem. Omdat de 5C een 32-bits toestel is, zijn de functies van iOS 11 niet werkzaam op de iPhone 5C. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Ben je op zoek naar een telefoon die de komende twee jaar zeker nog goed vooruit kan? Dan is een refurbished iPhone 5C een uitstekende optie. Met iOS 10.3.2. kun je de komende twee jaar gebruik maken van alle functionaliteiten van het toestel.

Wil je in de toekomst toch overstappen naar iOS 11? Dan kun je altijd nog overwegen om te upgraden naar bijvoorbeeld een iPhone 5SiPhone 6 of een iPhone 6S.

Wil je meer weten over iOS 11? Lees dan onze blog: ‘Alles wat je moet weten over de nieuwe iOS 11’.

Prijzen van de iPhone 5C

Toen de iPhone 5C in 2013 op de markt kwam, werd het toestel gemiddeld verkocht voor € 549. Inmiddels kun je bij Forza Refurbished al een refurbished iPhone 5C kopen vanaf € 154.

*De prijzen worden gebaseerd o.b.v. de productconditie van de iPhone

Kwaliteit en garantie

Naast een scherpe prijs ben je bij Forza Refurbished ook verzekerd van kwaliteit. Iedere iPhone wordt bij ons namelijk gecontroleerd door een speciale robot en onze technici. Bovenop een scherpe prijs en de uitstekende kwaliteit ontvang je standaard ook nog eens drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) bij Forza Refurbished.

Gecontroleerd door een speciale robot

De voor- en nadelen van de iPhone 5C

Voordelen

+ Kan tegen een stootje dankzij de plastic behuizing

+ Zeer betaalbare iPhone, ideaal als eerste telefoon

+ Keuze uit vijf verschillende kleuren

+ Verkrijgbaar in drie verschillende condities (Remarketed, A-grade en B-grade)

Nadelen

- Niet compatibel met iOS 11

- Heeft geen touch-ID (vingerafdrukscanner)

Tot slot

Ondanks dat de iPhone 5C niet compatibel is met iOS 11, is het vandaag de dag nog steeds een uitstekend toestel. Ben je op zoek naar een betaalbare iPhone? Dan is een refurbished iPhone 5C van Forza Refurbished echt iets voor jou!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?