iPhone 6 onbruikbaar na reparatie vingerafdrukscanner

10 November 2017 - 5 min read time

Heb je een iPhone 6 in je bezit? De iPhone 6 beschikt over de mogelijkheid om het device te ontgrendelen door middel van je vingerafdruk. De vingerafdrukscanner is een groot voordeel van dit toestel en veel gebruikers zijn er erg blij mee. Maar wat nou als deze vingerafdrukscanner om de een of andere reden kapot gaat?

Vingerafdrukscanner iPhone 6 laten repareren

Wanneer de vingerafdrukscanner kapot gaat, moet deze uiteraard gerepareerd worden. Nu laten veel iPhone gebruikers hun toestel lang niet altijd door Apple repareren, maar door een ander reparatiebedrijf. Dit omdat deze reparatie vaak een stuk voordeliger is, en dit wordt als groot voordeel gezien. Echter zit hier nu dus een groot nadeel aan.

Wanneer je de vingerafdrukscanner van je iPhone 6 laat repareren door een reparatiebedrijf anders dan Apple, kan het toestel namelijk onbruikbaar worden. Er worden bij deze reparatie namelijk vaak onderdelen gebruikt die niet van Apple zijn, en hierdoor ontvang je een error 53. Wanneer je deze error krijgt, is je iPhone 6 volledig onbruikbaar geworden, zo meldt Apple.

Wanneer krijg je de error 53?

De error 53 is ontstaan als een gevolg van het vervangen van de vingerafdrukscanner in de iPhone 6. Echter kan het probleem ook voorkomen bij andere toestellen die deze vingerafdrukscanner leveren. Dit zijn toestellen vanaf de iPhone 5S.

De vingerafdrukscanner is met behulp van een unieke beveiliging verbonden aan de vingerafdruk van jou als gebruiker van het toestel. Deze maakt dan ook gebruik van een verificatiemethode, wat het probleem is volgens Apple. Apple meldt dat het onmogelijk is voor een ander reparatiebedrijf om de Home-button met vingerafdrukscanner op de juiste manier te vervangen. Het vervelende van deze error 53 is dat zelfs Apple niets kan doen voor de gebruikers die deze melding krijgen. Wel kan de iPhone vaak worden ingeruild tegen een nieuw toestel.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?