iPhone kopen? 4 Redenen om voor iOS te kiezen

Ben je van plan om een iPhone te kopen, maar weet je nog niet precies welk toestel je wilt? Heel begrijpelijk. In ieder geval is zeker dat je kiest voor hoogwaardige kwaliteit en een betrouwbare iPhone! In vergelijking met andere smartphones, kan het kopen van een iPhone erg duur zijn. Gelukkig is er ook betaalbaar alternatief voor het kopen van een iPhone als los toestel.


In dit artikel leggen we je graag uit welke voordelen iPhones hebben in vergelijking met andere toestellen én geven we je een aantal tips om zo voordelig mogelijk een Apple iPhone te kopen.


4 voordelen van iPhones

Onderstaand lees je allereerst meer over de grootste voordelen van iPhones in vergelijking met andere toestellen.

1. Zeer gebruiksvriendelijke software

Een van de grootste voordelen van iPhones is het besturingssysteem iOS. De software is zeer toegankelijk voor iedereen. Dit komt door de overzichtelijke weergave waardoor het erg eenvoudig is in gebruik. Het duurt dan ook niet lang voordat je iOS onder de knie hebt, zelfs als je nog nooit eerder een iPhone hebt gehad.

Een nadeel van iOS is wel dat je beperkter bent qua aanpassingen op basis van persoonlijke voorkeuren. Met het besturingssysteem Android ben je hier vrijer in. Echter de meeste mensen zullen hier geen last van hebben.

2. Synchronisatie tussen Apple apparaten

Omdat Apple zowel de software (iOS) als hardware (iPhones / iPads etc.) produceert zijn beiden perfect op elkaar afgestemd. Hierdoor kun je zeer gemakkelijk al je bestanden synchroniseren tussen bijvoorbeeld je iPhone en MacBook. Apple creëert hierdoor een unieke en zeer soepele gebruikerservaring tussen al je Apple apparaten.

3. Hoge restwaarde

Je zult er waarschijnlijk niet direct aan denken, maar een ander voordeel van de relatief hoge prijs van nieuwe iPhones is dat ze een hoge restwaarde hebben. Ben je van plan om je oude iPhone te verkopen of in te ruilen voor een ander toestel, dan krijg je hier vaak nog een aanzienlijk bedrag voor terug. Uiteraard verschilt dit wel per type iPhone.

4. Hoogwaardige kwaliteit

iPhones zijn gemaakt van zeer hoogwaardige materialen (glas en metaal) en hebben een zeer goede afwerking. Dit zorgt voor een premium look en feel bij het vasthouden van een iPhone. De toestellen van Apple voelen luxe aan en hebben een kwalitatief hoogwaardige standaard. Omdat Apple haar toestellen langdurig blijft voorzien van software updates, zul je jarenlang plezier ervaren na het kopen van een iPhone. Daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een veilige telefoon door de continue updates.

iPhone met abonnement of als los toestel kopen? 3 opties.

Je kunt er voor kiezen om in één keer (veel) te betalen voor een nieuwe iPhone, of maandelijks af te lossen met een abonnement. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Daarnaast is er nog een derde mogelijkheid. Onderstaand lees je hier meer over.

1. iPhone in combinatie met een telefoonabonnement

Vind je het fijn om een vast maandelijks bedrag te betalen en in het bezit te zijn van de nieuwe iPhone? Dan is een iPhone in combinatie met een abonnement waarschijnlijk de keuze voor jou. Het nadeel is wel dat dit kan leiden tot een (negatieve) BKR-registratie. Bovendien wordt je beperkt bij het afsluiten van een hypotheek.

2. Losse iPhone kopen met sim-only

Wil je voordeliger uit zijn en vind je het niet erg om in één keer veel geld te betalen? Dan kun je het beste een iPhone als los toestel kopen en deze combineren met een sim-only abonnement. Het nadeel is wel dat je in één keer veel geld moet betalen. Bijkomend voordeel is dat je niet vastzit aan een duur tweejarig telefoon abonnement en ook geen (negatieve) BKR-registratie krijgt.

3. Refurbished iPhone met sim-only

De meest voordelige optie is het kopen van een refurbished iPhone als los toestel en deze te combineren met een sim-only abonnement. Hiermee ben je verzekerd van een betrouwbare- én zeer betaalbare iPhone. Onderstaand lees je meer over de voordelen van refurbished iPhones.

Wat zijn refurbished iPhones?

Refurbished iPhones, door sommigen ook wel refurbed iphones genoemd, lijken in eerste instantie erg veel op een tweedehands iPhone. Beiden typen toestellen zijn significant goedkoper dan een nieuwe iPhone en vrijwel altijd eerder gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen beiden.

Een refurbished iPhone van Forza Refurbished is op méér dan 50-technische aspecten gecontroleerd (door robots en technici), eventuele defecte onderdelen zijn vervangen door nieuwe onderdelen én het device is voorzien van een schone iOS-installatie en een professionele reinigingsbeurt. Bij aankoop krijg je ook nog eens standaard twee jaar garantie én gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel met adapter).

Waarom een iPhone als refurbished kopen?

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
  • Standaard twee jaar garantie (één jaar meer dan Apple);
  • Gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel met adapter);
  • Voor elk budget een Apple product dankzij de product condities;
  • Grondig gecontroleerd door technici en robots;
  • En natuurlijk ontzettend duurzaam voor het milieu door hergebruik.

Welke refurbished iPhone kan ik kopen?