Waarom refurbished bijdraagt aan een beter milieu

06 Maart 2018 - 5 min read time
Waarom refurbished bijdraagt aan een beter milieu

Heb jij een hart voor het milieu? Dan doet het je waarschijnlijk pijn als je hoort dat er jaarlijks wereldwijd bijna 2 miljard mobiele devices geproduceerd worden. De productie van deze devices is een zware aanslag op onze wereld en dit vormt dan ook wereldwijd een probleem. Des te meer redenen om rondom de Wereld Milieudag op 5 juni even stil te staan bij deze negatieve invloeden van onze, inmiddels onmisbare, moderne technologie.

Productie mobiele devices schadelijk voor milieu

Omdat de moderne technologie snel ontwikkelt, heeft dit als gevolg dat er steeds meer nieuwe devices op de markt gebracht worden. Mobiele telefoons bijvoorbeeld, krijgen steeds sneller een verbeterde opvolger waardoor de oude versie ‘niet interessant’ meer is. Dit is uiteraard leuk voor bedrijven en consumenten die graag het nieuwste van het nieuwste hebben, maar dit heeft ook een keerzijde.

De productie van nieuwe devices is erg schadelijk voor ons milieu. Zo komen er onder meer veel broeikasgassen vrij en ontstaat er gevaarlijk afval. Ook is mijnbouw naar schaarse delfstoffen noodzakelijk om zo de productie van nieuwe devices te verwezenlijken. Zo is kobalt, tin en goud nodig voor het maken van smartphones. 40% van alle kobalt die uit mijnen wordt gehaald, is nodig voor het produceren van oplaadbare batterijen in smartphones en laptops. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deze producten onder erg slechte omstandigheden uit mijnen worden gehaald. Hierbij worden giftige stoffen gebruikt welke invloed hebben op het drinkwater en de landbouw rondom mijnbouwgebieden. Om nog maar te zwijgen over ernstige luchtverontreiniging. Kortom, het produceren van mobiele devices is slecht voor ons milieu.

Ben duurzaam, ga voor refurbished!

Doe daarom iets goeds terug voor het milieu. Duurzaamheid wordt steeds meer een begrip en mede om deze reden spelen steeds meer bedrijven hier op in. Waarom zou je voor een dure nieuwe smartphone gaan als je ook een refurbished smartphone kunt kopen en daarmee én geld bespaart én duurzaam bezig bent?

De refurbished markt is hard aan het groeien en dat is niet voor niets. Met de koop van een refurbished device doe jij iets terug voor het milieu. Je zorgt ervoor dat er geen nieuw device wordt geproduceerd, maar dat een oud device wordt hergebruikt. Moet je dan bang zijn voor de kwaliteit? Absoluut niet. De refurbished devices van Forza Refurbished zijn van de hoogste refurbished kwaliteit. Zo worden alle devices nagekeken en gecontroleerd op meer dan 20 punten. Defecte onderdelen worden vervangen en vervolgens ontvangt het product een daarbij horende gradatie. Deze gradaties stellen de productconditie van het device voor. Tevens ontvang je 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop en hebben alle devices scherpe prijzen. Wees daarom slim en koop duurzaam, koop refurbished!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?