Refurbished MacBook Pro kopen: waar moet je op letten?

Een nieuwe MacBook kopen is een hele investering. Om deze reden kiezen steeds meer mensen  voor voordeliger alternatieven, zoals refurbished. Ben je van plan een refurbished MacBook Pro te kopen? Lees dan hier waar je op moet letten.

Voor wie is de MacBook Pro bedoeld?

macbook pro keyboard

 

MacBook Pro staat bekend als dé Apple-laptop met de meeste kracht tot haar beschikking. Of je nu grafisch zware taken uitvoert zoals Photoshop, of met meerdere programma's tegelijk werkt, geen enkele uitdaging is te veel voor een MacBook Pro. Daarnaast is het gebruiksgemak van de MacBook Pro bijzonder hoog. De MacBook Pro is dus met name interessant voor de intensieve laptop-gebruiker.

Hoewel de meeste MacBook Pro’s veel op elkaar lijken, zijn er veel verschillende toestellen beschikbaar. Elk met nét iets andere specificaties of onderdelen. Daarom is het belangrijk om te weten wat je koopt. Om je op weg te helpen vertelt Forza Refurbished waar je op moet letten bij de aanschaf van een refurbished MacBook Pro.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van een MacBook Pro

 

Videokaart

Allereerst wil je een MacBook die probleemloos doet wat jij wilt. De videokaart van een laptop neemt grafische taken op zich. Van het laden van een simpele foto tot het bewerken van uitgebreide video’s: hoe sterker de videokaart des te beter de prestaties. Let wel op dat je niet teveel aan je budget, maar vooral kijkt naar de minimale eisen die nodig zijn voor bepaalde doeleinden.

 

Opslagruimte

Er is te weinig opslagruimte vrij, een kreet waar je als laptopgebruiker de rillingen van krijgt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om grote bestanden te verwijderen of een externe harde schijf te kopen, maar de ervaring leert dat je het probleem beter bij de bron kunt aanpakken. Kies daarom een laptop waar jij wél al jouw bestanden op kunt bewaren. De meeste MacBooks beschikken over een opslagruimte tussen de 128GB en 512GB, hetgeen ruim voldoende is voor de alledaagse gebruiker.

 

Werkgeheugen (RAM)

Naast opslagruimte is het werkgeheugen erg belangrijk bij het selecteren van een refurbished MacBook Pro. Het werkgeheugen bepaalt, samen met het type videokaart en processor, de prestaties van jouw toestel. Verschillende tabbladen openen terwijl je een video kijkt én bezig bent met je scriptie? Dan kun je wel wat extra werkgeheugen gebruiken.

 

Touch ID of géén Touch ID?

Hoewel de verschillen bij een MacBook Pro vaak te vinden zijn onder de motorkap, is de behuizing van een MacBook Pro niet onbelangrijk. Zo dien je een afweging te maken tussen wel of geen Touch Bar. Deze aanraakgevoelige strook boven het toetsenbord biedt tal van nieuwe functies die het gebruik van je laptop versimpelen. Dit brengt uiteraard wel een hogere prijs met zich mee.

 

Afmetingen: 13 of 15 inch MacBook Pro?

Een MacBook Pro is beschikbaar in een 13 inch-uitvoering en een 15 inch. Het verschil zit niet alleen de in grootte van het scherm, maar ook het gewicht en (eventueel) de hoeveelheid USB-poorten. Daarnaast beschikken 15 inch-MacBooks in veel gevallen over een betere videokaart. De grootte van een toestel speelt dus best een belangrijke rol. Stel jezelf daarom altijd de volgende vragen:

  • Maak je veel of weinig gebruik van foto- en videobewerkingssoftware?
  • Werk je graag met een vaste set-up, of wil je soms ook gewoon vanaf de bank kunnen werken?
  • Hoe belangrijk is multitasking?
  • Hoeveel poorten heeft jouw laptop minimaal nodig?
  • Hoe krachtig moet de videokaart zijn?

Nadat je antwoord hebt gegeven op deze vragen, bepaal je of je beter voor een 13 inch laptop kunt gaan of een 15 inch.

 

Garantieperiode

Refurbished is booming. Met zóveel refurbished-aanbieders is het belangrijk om niet alléén af te gaan op de laagste prijs, maar om ook te kijken naar de garantieperiode van het toestel. In sommige gevallen zijn er toestellen met een korte of beperkte garantievoorwaarde. Bij Forza Refurbished ben je in ieder geval verzekerd van een toestel dat minstens twee jaar goed functioneert.

 

Gebruikerssporen

Tot slot wil je natuurlijk dat een refurbished MacBook Pro er stralend uitziet. Maar wat als je geld kunt besparen door een toestel aan te schaffen met enkele gebruikerssporen? De besparing van een licht- of zichtbaar gebruikt toestel kan al snel oplopen tot tientallen euro’s. Dat is behoorlijk veel korting voor een laptop met dezelfde prestaties als een zo goed als nieuwe MacBook Pro.

Refurbished MacBook Pro kopen van Forza Refurbished

macbook air pro en touch

 

Nu je weet waar je op moet letten is het tijd om een keuze te maken. Ga je voor een toestel met de hoogst mogelijk prestaties? Of ben je al tevreden met een laptop die vooral gebruikt wordt voor het schrijven van teksten en versturen van mails? Welk model je uiteindelijk ook kiest, met een MacBook Pro van Forza Refurbished ben je altijd verzekerd van een betrouwbare én scherp geprijsde laptop. Ontdek hier welke MacBook binnenkort van jou zal zijn: