5 dingen die je nog niet wist over een refurbished device

10 November 2017 - 5 min read time

Refurbished devices zijn de laatste tijd erg in opkomst. Echter zijn er ook nog steeds veel mensen die nog niet bekend zijn met deze term. Daarom is er veel onduidelijkheid over refurbished devices. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat je geen garantie krijgt op een refurbished device. Dit is echter niet het geval. Wij vertellen je er in dit artikel graag meer over. Zo noemen wij vijf dingen die je nog niet wist over een refurbished device.

Garantie

De garantietermijn voor nieuwe elektronische producten is in Nederland minimaal twee jaar. Veel mensen denken dat je geen garantie hebt op een refurbished device. Dit is echter niet het geval. Zo krijg je bij Forza Refurbished bijvoorbeeld standaard 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) op je refurbished aankoop!

Nieuwe modellen

Refurbished devices zijn devices die retour zijn gekomen via bijvoorbeeld een inruilprogramma, verzekeraars of vanwege een technisch mankement. Wanneer er een nieuw model uit is gekomen is het dus bijna niet mogelijk om deze refurbished aan te schaffen. Echter kan dit na een tijdje wel. Zo is alleen het nieuwste model vaak nog niet verkrijgbaar, maar de rest wel. Daarentegen zijn de oudere modellen, welke je niet meer nieuw kunt kopen, vaak nog wel beschikbaar.

Niet altijd gebruikt

Een refurbished device is niet altijd een tweedehands device. Zo kan een refurbished device ook voort zijn gekomen uit overproductie. Deze devices zijn dus nooit gebruikt, maar kunnen niet meer nieuw verkocht worden. Wel worden ook deze devices door Forza Refurbished op meer dan 20 punten gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.

Stukken goedkoper

Misschien wist je dit al wel, maar we willen het je graag nog een keer vertellen. Een refurbished device is stukken goedkoper dan een nieuw device. Zo bespaar je bij Forza Refurbished bijvoorbeeld tot wel 60 procent op je nieuwe device!

Duurzaam

Smartphones, tablets en laptops zijn natuurlijk erg handig en steeds meer mensen hebben er één in hun bezit. Er zit helaas een negatieve keerzijde aan deze ontwikkeling. Zo is het produceren van deze mobiele devices erg slecht voor het milieu. Gelukkig zijn refurbished devices wel erg duurzaam. Zo draag ook jij een steentje bij aan een betere wereld door te kiezen voor een refurbished device van Forza Refurbished.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?