Waag jij de gok of ga je liever voor zekerheid?

27 Juli 2017 - 5 min read time
Waag jij de gok of ga je liever voor zekerheid?

Ben je op zoek naar een tweedehands iPhone? We snappen dat je liever niet de hoofdprijs betaalt voor een nieuwe smartphone. In dit artikel geven we je een aantal praktische tips voor het kopen van een tweedehands iPhone. Daarnaast leggen we het verschil uit tussen refurbished en tweedehands.

Laten we beginnen met het uitleggen van het verschil tussen tweedehands en refurbished. Het grootste verschil tussen tweedehands en refurbished zit hem voornamelijk in de geboden kwaliteit. Een refurbished iPhone van Forza Refurbished is een iPhone die retour is gekomen, volledig schoongemaakt, waarop alle data is verwijderd en vervolgens compleet gecontroleerd is op meer dan 50 punten door middel van een robot. Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen. Tevens ontvang je bij een refurbished iPhone van Forza Refurbished nieuwe accessoires (kabel en stekker).

Wanneer je kiest voor een tweedehands iPhone, via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay, kun je goedkoper uit zijn. Maar dan loop je over het algemeen ook een aanzienlijk groter risico. Deze toestellen worden namelijk vaak niet vakkundig gecontroleerd op eventuele defecten, niet schoongemaakt en er worden ook geen nieuwe accessoires toegevoegd.

Krijg ik garantie bij een tweedehands iPhone?

Bij de aanschaf van een tweedehands iPhone ontvang je geen garantie op je device. Besluit je bijvoorbeeld een tweedehands iPhone aan te schaffen via Marktplaats dan kun je vaak veel geld besparen, maar ben je niet zeker van de kwaliteit van dit device en kun je bij een defect niet terugvallen op de garantie. Weeg daarom voor jezelf goed af of je bereid bent om dit soort risico’s te lopen. Bij de meeste aanbieders van refurbished devices ontvang je één tot drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Dit geeft je de zekerheid die ontbreekt bij een tweedehands toestel.

Hoe zit het met de kwaliteit van een gebruikte iPhone?

Wanneer je besluit een tweedehands iPhone aan te schaffen wil je natuurlijk wel een kwalitatief goed device. Daarom is het van belang om rekening te houden met de kwaliteit van een gebruikte iPhone. Bij tweedehands devices is dit vaak een kwestie van gokken. Zo moet je het vaak doen met een aantal foto’s en een omschrijving van de verkoper. Dan is het nog maar hopen dat je een tweedehands iPhone ontvangt die overeenkomt. Of je wordt opgelicht en ontvangt na het overmaken van je geld helemaal niets.

Een groot voordeel van een refurbished device is dat deze vaak ingedeeld zijn in verschillende productcondities. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een refurbished iPhone met zichtbare gebruikssporen tegen een scherpe prijs of voor iets meer geld een device aanschaffen dat vrijwel niet van nieuw te onderscheiden is.

Waar kan ik het beste een tweedehands iPhone kopen?

Een tweedehands iPhone kun je via diverse kanalen verkrijgen. Welke keuze het beste voor jou is, is afhankelijk van je wensen. Zo kun je er voor kiezen om een particuliere aankoop te doen via Marktplaats of eBay. Zo kun je veel geld besparen op je aankoop, maar ontvang je in vrijwel alle gevallen geen garantie. Wil je liever zeker zijn van een technisch goede iPhone? Dan kun je een refurbished iPhone kopen bij bijvoorbeeld Forza Refurbished.

Bij Forza Refurbished zijn de devices niet alleen scherp geprijsd, maar ontvang je ook nog eens standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op alle refurbished devices die gecontroleerd zijn op meer dan 50 punten!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?