‘Bedrijven zijn massaal duurzaam’

10 November 2017 - 5 min read time

Uit onderzoek onder 2.000 West-Brabantse ondernemingen blijkt dat de meeste bedrijven hun best doen bij te dragen aan een beter milieu. En dit aantal blijft stijgen. Een van de mogelijke manieren om bij te dragen aan deze doelstelling is de aanschaf van refurbished devices.

Dat steeds meer bedrijven duurzaam ondernemen heeft diverse redenen. Zo leidt duurzaamheid natuurlijk tot een beter milieu, maar tegelijkertijd ook tot een beter imago. De houding van Nederlandse consumenten ten aanzien van duurzaamheid is het afgelopen jaar namelijk aanzienlijk verbeterd. Zo letten steeds meer consumenten op duurzaamheid tijdens een aankoop. Dit blijkt uit een grootschalig consumentenonderzoek van GFK en B-Open naar de houding van Nederlanders ten aanzien van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Duurzaamheid steeds belangrijker

Het aantal consumenten dat het belangrijk vindt dat bedrijven duurzaam ondernemen blijft stijgen. In 2015 gaf 64% van de ondervraagden aan dat zij duurzaam ondernemen belangrijk vinden. Dat aantal is in 2016 inmiddels gestegen naar 71%.

Ook het aantal consumenten dat bij het doen van een aankoop daadwerkelijk rekening houdt met duurzaamheid blijft eveneens stijgen. In 2013 gaf slechts 30% aan te letten op duurzame aspecten bij de aanschaf van producten. Vorig jaar was dit 42% en in 2016 is dit percentage gestegen naar 49%.

Duur, maar duurzaam

Investeren in duurzaamheid is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is namelijk duur en de regels zijn ook nog eens erg ingewikkeld. Dat staat in een enquête van Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) onder 2.000 West-Brabantse bedrijven. Hieruit blijkt tevens dat ook bij de werkgevers in West-Brabant de duurzaamheidsgedachte is doorgedrongen. Op dit moment is 86% van hen al bezig met duurzaamheid, terwijl 94% van hen de behoefte voelt om hier in de toekomst mee verder te gaan of er mee te beginnen.

Voor een groot deel van de bedrijven is het gebruiken van zonne-energie dé manier om duurzaam bezig te zijn. Maar liefst 50% van de gebruikte duurzame energie is zonne-energie. Echter wil dit nog niet zeggen dat het bedrijf zelf ook aan duurzaam ondernemen doet. Er zijn diverse andere mogelijkheden voor bedrijven om duurzaam te ondernemen. Neem bijvoorbeeld de refurbished markt: deze bedrijven leveren actief een bijdrage aan duurzaamheid.

Forza Refurbished

Ook Forza Refurbished gelooft in een betere wereld. Het jaarlijks produceren van bijna twee miljard mobiele devices vormt milieutechnisch een zware aanslag op de wereld. Denk hierbij aan de uitstoot van broeikasgassen, mijnbouw naar schaarse delfstoffen en het ontstaan van gevaarlijk afval. Dankzij het investeren in refurbished devices leveren Forza Refurbished én de consument actief een bijdrage aan:

  • Energiebesparing;
  • Vermindering uitstoot broeikasgassen;
  • Materiaal besparing;
  • Minder gebruik van schaarse delfstoffen, dus minder mijnbouw;
  • Vermindering gevaarlijk afval;
  • Vermindering toxische stoffen;
  • Kostenbesparing.

Devices van Forza Refurbished kunnen om die reden een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van zowel het bedrijfsleven als ‘de consument’.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?