iPhone 6 als los toestel kopen? Dit zijn de voordelen

26 Juni 2018 - 5 min read time
iPhone 6 als los toestel kopen? Dit zijn de voordelen

Wil je een iPhone 6 kopen, maar niet teveel geld uitgeven? Heel begrijpelijk! Dan kun je het beste kiezen voor een refurbished iPhone en deze combineren met een sim-only abonnement. Steeds minder mensen kiezen voor een (duur) telefoonabonnement en kopen liever een losse iPhone 6. 

In dit artikel bespreken we de voordelen van het kopen van een losse iPhone 6. 


 

Waarom de iPhone 6 een populair toestel is?

Allereerst beginnen we met een korte introductie van het toestel zelf: De iPhone 6 was in 2014 hét vlaggenschip van Apple en de opvolger van de iPhone 5S en de iPhone 5C.

De iPhone 6 was de eerste iPhone met een 4,7 inch-scherm. Door het grotere scherm beschikte het toestel over aanzienlijk meer pixels in vergelijking met de voorgaande modellen. Dit zorgde voor een nog betere smartphone-ervaring.

Naast de verbeterde hard- en software, is de iPhone 6 ook een stuk sneller, dunner én veelzijdiger geworden. Wil je alles weten over de populaire iPhone 6? Lees dan ook eens ons blog: 'Alle specificaties van de iPhone 6'.

Nadelen van een iPhone 6 abonnement

Sinds 1 mei 2017 is er een nieuwe Telecomwet van kracht. Deze Telecomwet verplicht telecomproviders om een zogeheten ‘inkomenstoets’ door te voeren. Aan de hand van deze inkomenstoets worden - logischerwijs - het inkomen, de woonlasten en eventuele schulden van een consument getoetst. Op basis daarvan kan een kredietverstrekker (c.q. telecomprovider) bepalen of een consument kredietwaardig genoeg is om een (iPhone 6) abonnement te kunnen betalen. 

Negatieve BKR-registratie

Als de kosten van een telefoonabonnement op meer dan € 250 uitkomen, dan kan dit leiden tot een (negatieve) BKR-registratie. Dit komt omdat telefoonabonnementen tegenwoordig ook als een lening worden gezien, hetgeen ervoor kan zorgen dat je minder hypotheek van de bank kunt krijgen.

Géén gratis iPhone

Daarnaast is de nieuwe Telecomwet ook in het leven geroepen omdat telecomproviders beweerden dat je een ‘gratis’ toestel kreeg bij het afsluiten van een telefoonabonnement. Echter, dit is niet waar en dus misleidend voor de consument. De kosten van het toestel zijn immers verwerkt in de abonnementskosten van je telefoon en daarmee dus verre van ‘gratis’. Bij een sim-only abonnement betaal je alleen voor de belminuten en data.

iPhone 6 als los toestel kopen

Indien je besluit om een iPhone 6 zonder abonnement te kopen, dan maak je een verstandige keuze. Door het toestel in één keer te kopen ga je namelijk geen lening aan. Daarmee voorkom je dus ook een negatieve BKR-registratie. Omdat het kopen van een nieuwe iPhone 6 nog steeds een erg dure uitgave kan zijn, kun je beter een refurbished iPhone 6 kopen en deze combineren met een sim-only abonnement. 

Wat is een refurbished iPhone 6?

Een refurbished iPhone is grondig gecontroleerd, gereviseerd en professioneel gereinigd. Deze controle wordt in de Benelux alleen bij Forza Refurbished uitgevoerd door speciale robots. Uiteraard worden de toestellen ook handmatig gecontroleerd en (indien nodig) gereviseerd door onze technische vakmensen.

Door deze unieke kwaliteitsgarantie kunnen wij jou de allerhoogste refurbished kwaliteit  aanbieden. Zo wordt een iPhone accu door ons vervangen wanneer deze meer dan 500-laadcycli heeft gehad of minder dan 85% opslagcapaciteit heeft.

Tweedehands en refurbished: is dat hetzelfde?

In de meeste gevallen klopt het dat een refurbished iPhone 6 - net als een tweedehands iPhone 6 - eerder is gebruikt. Echter, dit is niet altijd waar. Zo is een refurbished iPhone met een remarketed product conditie in bepaalde gevallen nooit eerder gebruikt. 

Wil je alles weten over refurbished? Bekijk dan zeker eens onze ‘Wat is refurbished’-pagina!

Betrouwbaar

Het grootste verschil tussen refurbished en tweedehands uit zich naast de productkwaliteit, ook in betrouwbaarheid. Bij Forza Refurbished krijg je namelijk standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) op je aankoop, hierdoor ben je verzekerd van een kwalitatief uitstekende aankoop.

Bij een tweedehands aankoop van een particulier krijg je dit natuurlijk niet. Je herkent onze productkwaliteit aan het ‘Keurmerk van de Leeuw’.

Tot slot

Een refurbished iPhone 6 van Forza Refurbished is altijd simlockvrij en al verkrijgbaar vanaf € 249. Daarnaast ontvang je bij je aankoop gratis nieuwe laad accessoires (adapter en lightning kabel) en dat ook nog eens met drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)! Bestel je voor 23:59 uur? Dan heb je je iPhone de volgende dag in huis! 

 
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?