Elk jaar verschijnt er wel weer een nieuwe iPhone op de markt. Met zoveel aanbod kan het erg lastig zijn om het meest geschikte model te kiezen. Je wilt natuurlijk weten welke telefoon het beste past bij jouw gebruik, zonder onnodig veel hoeven te betalen. In dit artikel kijken we o.a. naar de technische specificaties en belichten we de gebruikersbehoefte per refurbished iPhone toe.

iPhone vergelijkingstabel

iPhone 4S

De iPhone 4S behoort tot een van de kleinere iPhone-modellen, het schermformaat van 3,5- inch maakt het een ideale ‘broekzakformaat’ telefoon. Wil je een betrouwbare telefoon, zonder te veel geld uit te geven aan het nieuwste model? Dan is een refurbished iPhone 4S misschien wel de keuze voor jou! Met zijn dual-core A5-processor, 64GB aan opslagruimte, iOS 9 en de slimme digitale assistent Siri kun je genieten van een uitstekende budgettelefoon. Een refurbished iPhone 4S is het meest geschikt voor eenvoudig telefoongebruik en al verkrijgbaar vanaf € 129,95.

iPhone 5C

De iPhone 5C is een andere opvallende budgettelefoon van Apple, verkrijgbaar in het groen, blauw, roze, geel of gewoon in het wit. Op het scherm na bestaat de iPhone volledig uit polycarbonaat, dit is een stevige plasticsoort. Dit maakt de telefoon beter bestand tegen val- en stootschade, ideaal voor kindvriendelijk gebruik. Het toestel beschikt over een dual-core A6-processor, maximaal 32GB opslagruimte en iOS9. Ben je op zoek naar een kleurrijke, betaalbare iPhone waarmee je nog wel even vooruit kunt? Kies dan voor een refurbished iPhone 5C, al verkrijgbaar vanaf € 149,95.

iPhone 5S

De iPhone 5S is gelijktijdig met de iPhone 5C gereleased in de Benelux, daarmee vervangen beide modellen de voorgaande iPhone 5. De iPhone 5S is de luxere, meer uitgebreide variant van de iPhone 5C. Dit komt o.a. door extra functionaliteiten als: Touch ID, een 64-bit A7-processor, iOS10 en natuurlijk Siri. Het 4-inch schermformaat maakt het een ideale telefoon voor onderweg. De iPhone 5S is kortom een uitstekende telefoon, bedoeld voor de ‘normale’ gebruiker. Je kunt prima mee met de laatste markttrends, zonder het betalen van de hoofdprijs. Een refurbished iPhone 5S is al verkrijgbaar vanaf € 249,95.

iPhone 6

De iPhone 6 is het opvolgende model van de iPhone 5S en iPhone 5C. Terecht dat de iPhone 6 door velen als een van de meest innovatieve iPhones wordt gezien, hij is namelijk dunner en krachtiger dan zijn voorgangers! Het nieuwe beeldscherm met een formaat van 4,7-inch levert haarscherp beeld op. Aanvullend beschikt het model over een A8-processor, maximaal 128GB opslagruimte, iOS10, NFC (Near Field Communication) en Apple Pay. Een uitstekende telefoon voor veelzijdig gebruik. Heb je een redelijk budget maar wil je niet veel geld kwijt zijn aan een nieuwe iPhone 6? Kies dan voor een refurbished iPhone 6, al verkrijgbaar vanaf € 389,95.

iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is een grotere variant van de iPhone 6. Het nieuwe 5,5-inch scherm levert haarscherp beeld met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Net als de iPhone 6 beschikt de 6 Plus o.a. over NFC, iOS10, Apple Pay en een A8-processor. Het grote schermformaat kan erg handig zijn voor bijvoorbeeld het navigeren in de auto maar ook voor het kijken van films of het spelen van games. Geef je de voorkeur aan eenhandig gebruik? Dan kun je beter voor de ‘normale’ iPhone 6 variant gaan. Wil je graag een iPhone 6 Plus maar niet de hoofdprijs voor een nieuwe betalen? Kies dan voor een refurbished iPhone 6 Plus, verkrijgbaar vanaf €489,95.

iPhone 6S

De iPhone 6S is de opvolger van de ‘normale’ iPhone 6 reeks. Qua design is de 6S gelijk gebleven aan zijn voorganger, inhoudelijk zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd. Dit model beschikt onder meer over 3D Touch, een 12 megapixel-camera, iOS10 en een 64-bit A9-processor. De iPhone 6S is de ideale telefoon voor mensen die veelzijdig gebruik maken van hun telefoon en hiervoor extra rekenkracht nodig hebben. Zo kan het 6S model hogere grafische prestaties leveren, noodzakelijk voor het vastleggen van beeldmateriaal met een 4K resolutie. Het kopen van een nieuwe iPhone 6S is vaak een erg dure aanschaf. Kies daarom voor een refurbished iPhone 6S, verkrijgbaar vanaf €519,95.

iPhone 6S Plus

De iPhone 6S Plus zou je ook wel de grotere broer van de iPhone 6S kunnen noemen. Inhoudelijk is de iPhone 6S Plus gelijk aan de iPhone 6S, het grote verschil zit hem in het nieuwe 5,5-inch schermformaat. Kijk je graag films of speel je (veel) mobiele games? Dan kan het grote schermformaat erg praktisch zijn. Ook voor mensen die veelvuldig gebruik maken van het maken van foto- en videomateriaal kunnen veel baat hebben bij een groter schermformaat. Het aanschaffen van een nieuwe iPhone 6S Plus is voor de meeste mensen een te dure uitgave. Met een refurbished iPhone 6S Plus bespaar je zo al enkele honderden euro’s, verkrijgbaar vanaf €619,95.

iPhone SE

Met het 4-inch schermformaat is de iPhone SE aan de buitenkant vrijwel identiek aan de iPhone 5S. Inhoudelijk is de iPhone SE gelijk aan de iPhone 6S, zo beschikt hij ook over een 12MP-camera, A9-processor, iOS10, NFC en 4K ondersteuning. Je zou de iPhone SE ook wel kunnen zien als een betaalbaardere variant van de iPhone 6S. Ben je op zoek naar een compacte maar krachtige iPhone? Dan is de iPhone SE wellicht de beste keuze voor jou. Een nieuwe iPhone SE kan vrij duur zijn in de aanschaf, een refurbished iPhone SE is al verkrijgbaar vanaf €399,95

Tot slot

Het kiezen van de juiste telefoon is een erg persoonlijke keuze. We raden je altijd aan om naar jouw persoonlijke gebruiksbehoefte te kijken met een aansluitend budget. Maak je eenvoudig gebruik van je telefoon zoals WhatsApp en een ‘simpele’ Google Search? Dan kun je beter kiezen voor de goedkopere modellen zoals de iPhone 4S, 5C of 5S. Ben je vrijwel ‘always on’ en heb je behoefte aan veel opslag en krachtige functionaliteiten? Kies dan voor een refurbished iPhone 6(S), 6(S) Plus of de iPhone SE.