5 redenen om voor een Retina scherm te kiezen

08 Oktober 2018 - 5 min read time
5 redenen om voor een Retina scherm te kiezen

Een Retina-scherm, ook wel retina display genoemd, is een term dat voornamelijk door Apple wordt gebruikt. Apparaten met een Retina-scherm beschikken over een hoge pixeldichtheid, wat zorgt voor een haarscherp beeld. In dit artikel geven we je vijf redenen om te kiezen voor een Retina-scherm in plaats van een non-Retina-scherm.

1. Altijd haarscherp beeld

Of je nu recht naar of vanuit een schuine hoek naar een Retina-scherm kijkt, je zult altijd een haarscherp beeld ervaren. Dit heeft te maken met de hoge beeldresolutie, met als gevolg een verdubbeling van het aantal horizontale en verticale pixels. Hierdoor komen bijvoorbeeld foto’s nog meer tot hun recht en wordt het spelen van games nog leuker!

2. Optimale kleurweergave

Werk je veel met programma’s als Adobe Photoshop, Adobe Indesign of Final Cut Pro? Dan is een Retina-scherm ten zeerste aangeraden. Hiermee ervaar je namelijk altijd de exacte kleurweergave waardoor je dus een duidelijk verschil ziet tussen wit en lichtgeel. Op non-Retina-schermen komt het vaak voor dat kleuren werkelijk anders kunnen zijn dan op het getoonde scherm, iets wat je het liefst wilt voorkomen natuurlijk.

3. Geen losse pixels meer

Bij non-Retina-schermen kun je het aantal pixels van dichtbij goed zien. Door de hoge mate mate van 326 ppi (pixels per inch) is het met een Retina-scherm niet mogelijk om losse pixels te zien met het blote oog. Dit zorgt voor een haarscherp beeld en geweldige kleuren.

4. Dunner schermformaat

Niet alleen beschikt een device met een Retina-display over een betere beeldkwaliteit, ook hebben ze een dunner schermformaat. Wanneer je goed kijkt zul je dan ook een duidelijk verschil zien tussen een device mét een Retina-display en een device zonder Retina-display. Vergelijk maar eens een MacBook Pro met Retina-display maar eens met een MacBook Pro non-retina display.

5. Praktischer in gebruik

Inmiddels zijn veel mensen bekend met het gebruik van een Retina-scherm en overtuigd door de voordelen van een Retina-scherm ten opzichte van een non-Retina-scherm. Naast een prachtige kleurweergave is een Retina-scherm dus ook nog eens een stuk dunner. Hierdoor zijn devices met een Retina-scherm in zijn geheel dunner en lichter wat zorgt voor een groter gebruiksgemak. Omdat we tegenwoordig steeds mobieler zijn, is dit een groot voordeel van apparaten met een Retina-display.

Vanaf de iPhone 5 is de resolutie verhoogd naar 1136 x 640 (326 ppi). Alle Apple iPhones vanaf de iPhone 5 beschikken dus over een Retina display. Dit geldt voor de iPad (derde en vierde generatie), iPad Mini 2 en 3 en de iPad Air en iPad Air 2.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?